|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pretiravam ali ne?
30.5.2006 14:03:27   
n*a*
Hči je stara 2 leti in pol in predvsem ne prenesem, da ji tašča in tast (babi in dedi po očetu) dovoljujeta počet prav vse in jo k neumnostim še zraven nagovarjata (češ, da to ni kaj takega, če čečka po mizi, namesto po papirju, ji dasta alkoholni flomaster, da se počečka in da ja ne morem potem tega oprat z oblek). In potem naj bi bla user posted image  kriva, da je vse počečkano. Sem že 100x rekla, da naj ji ne dajejo teh flomastrov, ker ona pač ne more vedet, kateri se sperejo in kateri ne.

In potem še rečeta, kako ima stroge starše in pač vse proti nama. Kar nekaj po svoje in same neumnosti, da se lahko potem smejita, kaj je kao sama ušpičila.

Fant ni tako močen, da bi se jima uprl, ne dasta mu pa nobene besede, čeprav jaz vedno (kadar sploh grem na obisk, ker se jim raje izogibam, ker se ne strinjam z njunim razmišljanjem) rečem, da se očka MORA oglasit. Njegova starša pa kar mislita, da je lahko po njuno in še nalašč ne upoštevata najinih navodil. Zato sva jo tudi dala v vrtec, čeprav bi jo lahko pazla ona dva. 
Čez počitnice bo sicer raje tam, ampak me je kar groza, ker jo bolj zaupam vrtcu kot njima.

Poleg tega mi gre na živce, ker se ta stari vedno ful vtika zraven v previjanje in brisanje ritke. Že nalašč jo nekaj ščipa po nogavicah in češ kake lepe nogavice ima in bulji v njene noge. In skoz jo sprašuje, če ga ima kaj rada, če je njegova in podobne obsedene stvari, tako da me je prav groza. Ne morem se znebit tega nelagodnega občutka. Prav obseden je in najrajši bi nama jo kar vzel. In non stop jo sili, da mu mora na krilu sedet in jo skoz stiska itd. Meni je prav grozno. Sem že parkrat omenila, kaj me moti, ampak ko me ni zraven, pač ne morem reagirat. Babica je tudi nemočna, ker hoče on, da je vse po njegovo. In babica bi jo tudi skoz nekaj preoblačla, tudi če ni potrebno. Glede tega me je prav groza. Ne vem kako naj se znebim tega občutka...

Še posebej me skrbi, ker vem, da bodo hodili skupaj spat, namesto da bi ji dali mir in jo dali spat v njeno posteljo. Ko vprašam kaj so počeli, mi ne povejo veliko, sploh pa ne podrobnosti. Njim se to ne zdi nič takega, ker se ji kao ful posvečajo. Meni pa se zdi to bolano in obsedeno.

Otroci o tem pač ne govorijo in premala je še, da bi znala to opisat in povedat. Ko kaj rečem, pa rečejo, da pretiravam. Ampak a je ne morejo pustit pri miru, če jaz kot mama tako želim?!user posted image

Koliko dovolite starim staršem delat z vašim otrokom po njihovo?

Po skoraj treh letih še vedno ne razumeta kdo je starš in še vedno delata vse po svoje...
Ko mi bo prekipelo, je ne bom pustila nikoli več tja niti na obisk... 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pretiravam ali ne?
30.5.2006 14:14:57   
Anonimen
ker se ta stari vedno ful vtika zraven v previjanje in brisanje ritke. Že nalašč jo nekaj ščipa po nogavicah in češ kake lepe nogavice ima in bulji v njene noge. In skoz jo sprašuje, če ga ima kaj rada, če je njegova in podobne obsedene stvari, tako da me je prav groza. Ne morem se znebit tega nelagodnega občutka. Prav obseden je in najrajši bi nama jo kar vzel.

Kakšnega občutka? O pedofiliji? Namreč na to vleče tvoj post.

Če bi jaz samo za trenutek podvomila v nekoga, ki čuva mojega otroka v tej smeri, ga ne bi na samem videl nikoli več...pa babi ali dedi gor ali dol.

(odgovor članu n*a*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2006 14:17:07   
muki1
Ej, ženska, zakaj pa jo nimaš raje v vrtcu čez poletje, a? Boš raje tvegala zaradi denarja? Meni je to, kar si napisala o dedku že rahlo pedofilsko user posted image .
Pa tudi če ni, se mi zdi kar neko triblanje vajinih živcev, da dajeta mali alkoholni flomaster, ko bi ji sigurno lahko navadnega dala.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2006 14:17:41   
mynyka
ne vem kaj naj napišem...moja tašča se tudi vtikala in sem ji povedala da je to moj otrok in da ga bom jaz odgajala..user posted image jaz na tvojem mestu nebi šla na obisk

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2006 14:31:31   
rainbow
Zdravo!

Tvoj zadnji stavek je krasen!!!
Po moje zmanjšaj obiske na minimum, ali pa razčisti z njima na celi črti.
Ne takrat, ko bo ona zraven, ker (moja starejša je malo starejša od tvoje) že vse razume in bo vedela, da nekaj ni v redu. predvsem ne dovoli, da je z njima poleti. Če je res to kar pišeš, mislim, jaz je ne bi puščala tam.
Že tisto s pravili in nedoslednostjo, predvsem vama staršema otežujeta stvar, kaj šele s čim drugim, za kar praviš, da imaš slab občutek. To se tudi meni ne zdi ok, kar počenja tvoj tast. kaj pa ta tvoj ded? Si mu povedala svoja občutja in bojazni? Ker to so resne zadeve, ki lahko otroku pustijo resne posledice.

Pogumno!

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu mynyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2006 14:43:56   
tulip
Hmm, včasih se svojih občutkov preveč bojimo in  jih ne poslušamo..
Tvoje razmišljanje me je malo zaskrbelo, saj lahko da ni nič narobe, ampak če tako čutiš, jaz na tvojem mestu punčke same tam ne bi puščala... Sorodniki gor al dol!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2006 14:44:51   
n*a*
Saj vem, da so to resne zadeve. Zato je naslov tak, ker res ne vem ali pretiravam ali ne.

Ampak ne prenesem, da ne upoštevata najinih navodil in stari celo upa vpričo naju govoriti čez naju. Oz. če vidi, da nama ni prav, počaka in za hrbtom govori čez naju. Zadnjič je mrmral, češ a kar pridna mora bit cel dan, pa pridna , pa pridna, pa to ne sme, pa ono ne sme, saj nič ne sme (šlo se je pa za tisti alkoholni flomaster, ker sem ga jaz pospravila - ker je boljše zadevo pospravit, kot potem težit, da ne sme s tistim risat).

Itak ji že midva dovoliva precej, ampak v mejah normale - že tako ji je težko postavit meje. In namesto, da bi pomagali, še zadevo otežujejo.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2006 14:54:07   
tulip
Ja, je težko, če se stari starši preveč vtikajo in ne upoštevajo maminih in očkovih navodil. Mene tudi marsikaj moti, pa zaenkrat ni nič takega, da bi se morala kregat, raje grem stran da niti ne vidim. Seveda gre za malenkosti npr. koliko zmiksano hrano naj je, a ima obute nogavičke ali ima ledene nogice, ali ima 3 majice pri 20 stopinjah.....
Tega pač ne moreš in ne smeš kontrolirat, saj  vsak drugače dela z njim, je tudi prav da se navadi drugih pristopov. Ko bi šlo pa za resne stvari oz. tiste, ki so meni pomembne, pa ne bi odstopala. Jaz sem mama in drugi naj se pišejo v uho, če ne morejo spoštovat mojih nazorov. Toliko pa se mi le ni treba prilagajat!
Ti pa verjamem, da je težko in zelo zoprno!

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2006 15:00:49   
BarbaraO
Meni bi se že utrgalo. Mi živimo doma, kjer moja mami precej dosledno upošteva moja navodila, oči kdaj naredi po svoje, ampak načeloma pa imava z možem glavno besedo. Medtem ko njegovi starši (predvsem oče) hočejo delati bolj po svoje. Tudi moja hčerka je stara skoraj 2,5 leti, vendar zdaj že zna zelo jasno pokazati, če ji nekaj ne odgovarja. Če ji ni do stiskanja in crkljanja, bo zelo jasno pokazal. In če vidim, da odrasli noče dojeti, ga pač opozorim, da ji ni do tega. Otrok se lahko sam brani le do neke mere.
Na tvojem mestu bi jo za k njim oblekla v oblačila, ki ti jih ni škoda, potem pa naj piše z alkoholnim flumastrom po 'njihovi' mizi in po oblekah. Otrok zelo dobro ve, kaj kje lahko počne. Mislim, da je tudi vajina punčka že dojela, kaj lahko počne pri dediju in babi in kaj doma. Naj jima uničuje stvari, če ji to dovolita. Tvoja dolžnost je sicer, da jo opozoriš, če pa dedi dovoli, pa naj. Doma zagotovo tega ne bo počela, ker ve, da ne sme.
Čez počitnice bi jo pa tudi jaz imela raje v vrtcu (če denar ni problem). Mogoče za kakšen teden (ali par dni) na počitnice.

Vsekakor pa se mi ne zdi, da pretiravaš. Vidva sta tista, ki odločata o svojem otroku. In pika!

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2006 15:21:36   
pety78
Ne, ne pretiravaš!

Bom na hitro opisala, kako je sestra rešila eno situacijo z njenim tastom, ki je vnučku dovolil, da je popisal s flumastri ali barvicami celo spalnico. Ko je to videla je samo rekla: " Dedi, če Gal to naredi doma, ga bom narezala, krivi boste pa vi!" Seveda do danes mali še ni občutil njene roke, ker je res priden.
In rezultat tega je bil, da je drug dan dedi celo spalnico prebelil. user posted image user posted image user posted image  Tak se je zbal za svojega vnučka! user posted image user posted image  Jaz bi ubrala takšno taktiko. Z mirnim tonom reči, da ji pač ti risanja s flumastri doma po pohištvu ne dovoliš in če bo kje samo ena packa, jih bo mala pošteno dobila.

LP, Petra

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2006 15:22:33   
Shanti
Verjamem da je precej zoprno nekomu reči ne in se mu upreti, vendar otroka je treba do neke mere zaščititi. Jaz bi rekla, da sledi svojemu občutku, ker ti najbolj veš. In ni se treba obremenjevati s pretiravanjem. Če imaš občutek, da ni v redu, ni v redu pa konec. Pa tudi fant (očka) naj kakšno reče. Jaz je po tem kar si napisala ne bi pustila čez poletje pri njih. No way.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2006 17:51:42   
Naty*Taja
Ko gre za tvojega otroka nikoli dost ne pretiravaš!!!!!!!!! Sej so naši in me čist en k.... briga, ka si kir misli o moji vzgoji!!! Ne rečem za nasvete, ampak, da mi pa kdo kontrira in sugerira - - no way.Sem ga tudi že spipala iz taščinih rok, ko mu je potuho devala - pa naj bo užaljena če hoče, moj otrok bo pa tak ko jaz rečem!!!
Ne dajmo se jim!!!!!!!

MONTIGNAC

(odgovor članu Shanti)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2006 19:09:13   
lex
 Tudi jaz se ne trinjam vedno z vsem kaj delajo vse babice in dedki z mojim sinom. Jaz sicer delam v vrtcu in tako bo hodil vse poletje tja razen, če bo kdo izrecno želel ga imeti kakšen dan doma. Pa še tedaj vem, da bo prišel nazaj čist adijo. jaz bi jo na tvojem mestu pustila v vrtcu. Denar ni toliko vreden kot pa to, da imaš ti v službi dober občutek glede tvojega otroka. Ti se boš v službi skoz žrla kaj delajo, kakšna bo ko pride domov, ali spi ali ne itd. Odločla se boš sama. jaz sicer obiskov ne bi odvzela, da ti ne morejo očitat bi pa vsakokrat glasno in jasno dala vedet kaj ja in kaj ne. Tud moj tast se je dans 5 minut držal na mene, ko sem mu rekla, da Aleks sam hodi in ga ni treba držat za rit.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2006 19:21:38   
Vilma
Tvoj post res kar vleče po pedofiliji kot je napisala Al bina  user posted image  
Sprašuješ, če pretiravaš? Tega ne vem.
Vendar ko sem brala tvoj tekst, sta mi padli dve ideji.
Prva je ta, da je vse res.
Druga pa ta, da se je tebi kaj podobnega zgodilo in zato vidiš tako velike strahove pri svoji punčki, ker se bojiš, da se ji ne bi zgodilo kaj podobnega kot tebi.
Mislim tudi, da pri pedofiliji skoraj nikoli ne moreš pretiravati.
Boljše, da zdaj pridete (prideš?) temu do dna, kot pa da te razjeda celo hčerkino odraščanje. Ni tako?
Kar pa se flomastrov tiče, mi je všeč ideja, ki jo je zapisala BarbaraO.

(odgovor članu n*a*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.5.2006 20:44:08   
lelaval
Iz tega, kar si napisala, razberem pedofilijo. To, kar počne tast s tvojo hčero, je že preveč. Na tvojem mestu bi jo pustila čez poletje v vrtcu (mojadva sta tudi hodila, pa je tašča bila doma - v isti hiši, a ni imela časa, zato pa sva imela midva mirno vest).
Obiske pa bi skrčila na minimum. Pa še to bi bila jaz ali moj skozi prisotna. Če bi vprašala zakaj (kar itak bi),  bi povedala, da želiva svojega otroka vzgajat po SVOJE - kot midva misliva, da je prav, ne pa po njuno. Če bi še kaj težila, bi jima  povedala za slutnje in, da jih bom prijavila, pa žlahta gor ali dol.
Kar pa se tiče alkoholnega flomastra - kupita ji alkoholne flomastre vseh barv, oblecita jo v cunje, ki jih ni škoda in pojdite na obisk. Pa ne pozabita jo opomnit, da mora dediju in babici pokazat, kako pišejo prav vsi flomastri.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.5.2006 8:48:39   
Barbs
Meni pa neki ni jasno - vse ji govorite, da se vam zdi  da "diši" oz. ""smrdi" oziroma karkoli že po pedofiliji in naj zaradi tega obiske "skrči"...
Lepo vas prosim, če je govora o pedofiliji, se obiskov nič ne skrči ampak se jih nemudoma ukine, osebo, ki to počne, pa se nemudoma prijavi in s tem poskrbi, da ne prihaja več v stik z otrokom. Ravno zaradi tega pa je potrebno biti prepričan v svoje besede in dejanja osebe, ki naj bi to počela.
Če bomo me ugibale, da bi to mogoče lahko bilo to in vse skupaj še zmetale v isti koš z nasveti o alkoholnih flomastrih, potem bo res imela veliko od tega!

Dobro premisli, se pogovori s partnerjem, tudi s strokovnjakom, o tvojih pomislekih. Opazuj, kaj se dogaja, ko boš zraven. Hčerka se gotovo ne bi hotela pestovati pri njem, če bi ji bilo neprijetno; jokala bi, imela druge težave- to, da ti ne zna povedati ni relevantno, ker ponavadi tudi, ko že znajo, ne povejo. Morda pa le ni vse tako hudo. Pravim MORDA, ker lahko pa je in tega ne smeš spregledat. Morda je dedek nežen in ljubeč, morda si je zelo želel vnuka in zdaj ne zna na pravi način pokazat tega. Saj veš, odrasli "papamo nogice" , ščipamo za lička, trepljamo po ritki, božamo po rokicah.... ker imamo radi. Noramlni odrasli seveda. Morda pa si samo "preveč" pozorna, ker nas zadnje čase, tudi s strani medijev, vsi filajo z opozorili na to temo ( kar je seveda prav, vendar je vseeno treba imeti zdravo mero razuma pri vsem).Prvi korak je definitivno ta, da se ODKRITO pogovoriš s partnerjem, mu zaupaš svoje strahove - morda pa ti bo o svojem očeto on povedal kaj več, kot ti veš;
nato se skupaj odločita za nadaljni korak.
Te stvari so težke in zaradi majhne napakice, tako v eno ali drugo stran, lahko nekomu spremeniš oz. uničiš življenje. Premisli in ukrepaj.

Pa še to - če bi dedek imel "čudne" namene, po moje ne bi z vnukinjo "tega" počel pred babico, pred tabo, pred sinom.... se ti ne zdi? Glede spanja pri njiju - moji hčerki sta obe velikokrat spali pri noni in nonotu  v taveliki postli, ko sta se pazili tam, sploh če je grmelo zunaj. Ko sta zrasli, sta sami hoteli biti v svoji postli in ni blo nobenga problema, čeprav se je moja starejša hčerka , pa je že najstnica, še do lanskega poletja rada pocrkljala pri nonotu in noni v naročju... potem je nono žal umrl.

Pa še nekaj - premisli, kako si bila ti vajena doma; so tebe crkljali, božali, ste se imeli radi in ste si to tudi pokazali? Ker človeški dotik je nekaj normalnega, ljudje hrepenimo po bližini drug drugega in normalno je, da te kdo objame, da ti objameš koga, ga pobožaš... Ponekod tega ni in se izogibajo drug drugega. Morda pa se ti zato vse skupaj zdi čudno... ker ti tega nisi bila vajena in pri vas ni bilo tako. Ne vem, ugibam...

Res premisli in se pogovori s partnerjem, kako in kaj naprej, vendar bodi pazljiva. Veliko ljudi lahko mogoče po nepotrebnem prizadeneš. Seveda pa ves čas imej v mislih, da je prvi tvoj otrok.

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......