Barbs
|
Meni pa neki ni jasno - vse ji govorite, da se vam zdi da "diši" oz. ""smrdi" oziroma karkoli že po pedofiliji in naj zaradi tega obiske "skrči"... Lepo vas prosim, če je govora o pedofiliji, se obiskov nič ne skrči ampak se jih nemudoma ukine, osebo, ki to počne, pa se nemudoma prijavi in s tem poskrbi, da ne prihaja več v stik z otrokom. Ravno zaradi tega pa je potrebno biti prepričan v svoje besede in dejanja osebe, ki naj bi to počela. Če bomo me ugibale, da bi to mogoče lahko bilo to in vse skupaj še zmetale v isti koš z nasveti o alkoholnih flomastrih, potem bo res imela veliko od tega! Dobro premisli, se pogovori s partnerjem, tudi s strokovnjakom, o tvojih pomislekih. Opazuj, kaj se dogaja, ko boš zraven. Hčerka se gotovo ne bi hotela pestovati pri njem, če bi ji bilo neprijetno; jokala bi, imela druge težave- to, da ti ne zna povedati ni relevantno, ker ponavadi tudi, ko že znajo, ne povejo. Morda pa le ni vse tako hudo. Pravim MORDA, ker lahko pa je in tega ne smeš spregledat. Morda je dedek nežen in ljubeč, morda si je zelo želel vnuka in zdaj ne zna na pravi način pokazat tega. Saj veš, odrasli "papamo nogice" , ščipamo za lička, trepljamo po ritki, božamo po rokicah.... ker imamo radi. Noramlni odrasli seveda. Morda pa si samo "preveč" pozorna, ker nas zadnje čase, tudi s strani medijev, vsi filajo z opozorili na to temo ( kar je seveda prav, vendar je vseeno treba imeti zdravo mero razuma pri vsem).Prvi korak je definitivno ta, da se ODKRITO pogovoriš s partnerjem, mu zaupaš svoje strahove - morda pa ti bo o svojem očeto on povedal kaj več, kot ti veš; nato se skupaj odločita za nadaljni korak. Te stvari so težke in zaradi majhne napakice, tako v eno ali drugo stran, lahko nekomu spremeniš oz. uničiš življenje. Premisli in ukrepaj. Pa še to - če bi dedek imel "čudne" namene, po moje ne bi z vnukinjo "tega" počel pred babico, pred tabo, pred sinom.... se ti ne zdi? Glede spanja pri njiju - moji hčerki sta obe velikokrat spali pri noni in nonotu v taveliki postli, ko sta se pazili tam, sploh če je grmelo zunaj. Ko sta zrasli, sta sami hoteli biti v svoji postli in ni blo nobenga problema, čeprav se je moja starejša hčerka , pa je že najstnica, še do lanskega poletja rada pocrkljala pri nonotu in noni v naročju... potem je nono žal umrl. Pa še nekaj - premisli, kako si bila ti vajena doma; so tebe crkljali, božali, ste se imeli radi in ste si to tudi pokazali? Ker človeški dotik je nekaj normalnega, ljudje hrepenimo po bližini drug drugega in normalno je, da te kdo objame, da ti objameš koga, ga pobožaš... Ponekod tega ni in se izogibajo drug drugega. Morda pa se ti zato vse skupaj zdi čudno... ker ti tega nisi bila vajena in pri vas ni bilo tako. Ne vem, ugibam... Res premisli in se pogovori s partnerjem, kako in kaj naprej, vendar bodi pazljiva. Veliko ljudi lahko mogoče po nepotrebnem prizadeneš. Seveda pa ves čas imej v mislih, da je prvi tvoj otrok.