|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MLEKO IN VODA
29.5.2006 21:12:12   
bajsek
Čao!

Imam eno vprašanje: Ali katera daje otročkom sveže kravje mleko (direktno izkmetije), ki ni "obdelano"? Glede na vse debate o škodljivosti homogeniziranega mleka, razmišljam da bi začela uporabljati domače melko. Vem da ga je treba prekuhati in redčiti, ampak v kakem razmerju?
KAKŠNE SO VAŠE IZKUŠNJE IN MNENJA?
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MLEKO IN VODA
29.5.2006 21:45:35   
teta beta
Tudi jaz se nagibam k temu, ker imamo tu v sošeščini ene kmete, ki tudi vidim, da imajo krave zunaj, poleg tega pa dajejo mleko v mlekarno in je zato pregledano. Prekuhati ga je res treba, za redčenje pa ne vem.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.5.2006 22:11:27   
janja 27
živjo!
mi imamo doma krave in tako tudi domače mleko oz. imajo ga starši od moža tako da ga bom tudi jaz dajala moji pikici, trenutno se še dojive ( stari smo 5,5 mesecev ) začela sem dodajati gosto hrano, zelenjavo in sadje , trenutno en obrok ob 11h zvečer pa ji dam rižolino ob 20 h potem se še podojive, ker sem na začetku pri dojenju morala dodajati aptamil in ga imam še doma ji rižolino naredim kar z aptamilom, po moje ga bom mela še za kak mesec ker mi je ostala še ena škatla potem pa bom rižolino ali keksolino napravla z domačim mlekom, vem kaj krave jedo in še "naše " so, lih ta teden so šle ven na pašo pa so mi nekateri svetovali da naj počakam kak mesec ker je mleko iz frišne trave...ma moja sestrična mi je rekla da naj nič ne kompliciram, najprej naj ga redčim z vodo pol, pol počasi če vidiš da ni reakcije lahko redčiš ena vode dve mleka, ne vem ona je svoji hčerki dala po enem tednu ko je vidla da ji ne škodi kar nerazdrečeno pit ( pri 8 mesecu  ker ni več dojila ) no vem kako bom jaz to prakticirala....mogoče tukaj dobim še kak nasvet.... 

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2006 11:07:50   
BarbaraO
Moje mnenje: s kravjim mlekom počakaj do enega leta, prej pa raje uporabljaj prilagojena otroška mleka. Zakaj? Ker so beljakovine v kravjem mleku lahko težke za otrokov želodček, poleg tega pa (lahko) tudi precej alergene. Glede "brezhibnosti" domačih krav težko kaj rečem, vem le, da ga tudi naši sosedje oddajajo, kar pa ne pomeni, da krav ne krmijo s silosom in ne uporabljajo na Madžarskem kupljenih antibiotikov.
Kar se tiče kupljenega oz. 'obdelanega' mleka: tudi sama sem brala, da je homogenizirano mleko škodljivo, medtem ko le pasterizirano naj ne bi bilo. Če imaš možnost kupiti tako, poskusi vsaj s tem. Nikar pa preveč ne eksperimentiraj pred otrokovim enim letom. Mogoče zvenim toliko bolj previdno, ker imam sama hčerko, ki ima od 5. meseca starosti alergijo na jajca in kravje mleko. Zato raje svetujem: ne prehitevajte z različno 'težko' hrano. Otrok bo imel še dovolj časa, da vse okusi in spozna.

To je le moje mnenje. Pozdravček!

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2006 15:14:51   
bajsek
Čao!

Hvala za nasvete. Sj ne mislm začet dajat mleka pred enim letom, ampak tako informativno, za naprej. Sj sploh več ne vem, kaj je prav in kaj ne! Vsak, pa naj bo strokovnjak ali domači strokovnjak (starši), pravijo drugače - za **** - naj se ti znanstveniki že odločijo a je dobro al ni dobro!!!
LP

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.