Grascakinja
|
Takole je, na 2006 testu je Romer (Britax je ista firma, drugo ime) Evolva 123, ki je sedež za 9-36kg, dobil oceno ZADOVOLJIVO. Ocene si poglej na www.soncek.si, kjer je link. Še noben sedež razen Kiddy Life Pro v tem razredu ni dobil boljše ocene kot zadovoljivo. Romerji KING TS plus 9-18kg so imeli oceno DOBRO. Da bi bil pa katerikoli sedež v tej kategoriji ocenjen odlično, se pa jaz ne spomnim, toliko v vednost. In z Maxi Cosi sta si bila po ocenah povsem enaka. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Iz razloga varnosti sem sama najprej kupila Romer King TS plus in smo z njim več kot zadovoljni. Ker smo potrebovali še drugi avtosedež, saj imamo 2 avtomobila in včasih hodi po tamalo v vrtec mož, odpeljem jo pa jaz, smo se odločili kupiti še drugega. Za 9-36 sem se odločila, da ne bom vsako leto novega sedeža kupovala. Vzeli smo Evolvo 123, vendar le za od vrtca do doma ali obratno. Za daljše vožnje mi je premalo varna. Če ju primerjam, - se King TS plus bistveno čvrsteje pritrdi v sedež zaradi isofixu podobnega sistema. Pri Evolvi ga ni, vendar pa, če si vzameš čas, lahko sedež zelo trdno pritrdiš v avto. Sisitema pritrjevanja sedeža sta različna za do 15 ali 18 kg in od 15 ali 18 kg naprej.
- Vratni in obglavni del pri Evolvi sicer preprečuje, da bi otrok kaj dosti ven videl na stran, toda deluje zelo suvereno in malce bolj prepričljivo, kar se varnosti tiče. Stranske trke tudi po testih sodeč odlično prenaša, frontalne pa povprečno.
- Kar se udobja tiče, je Evolva pred Kingom v vseh pogledih, mala še lepše sedi v njej, je bolj ergonomska in nogice lepše visijo z nje.
- Vendar, Kingu lahko med vožnjo in ko je sedež že pripet v avto, spreminjaš naklon. Pri Evolvi obstajata samo 2 položaja naklona (King ima 3), in to moraš nastaviti, PREDEN daš sedež v avto.
- Pasovi so v obeh enako široki, sistem za pripenjanje mi je v Kingu bolj všeč. Narobe zapeti pa ne moreš nobenega.
- Evolva ima izvlečni mizici, kar pri Kingu malo pogrešam, sploh pri vožnjah, ki trajajo dlje od 10 minut.
Resda Evolve nismo še sprobali za višjo kilažo (naša ima nekje 12 kil), tako da o tem kdaj kasneje. Moje mnenje - če kupuješ prvi avtosedež, kupi King TS plus. Če rabiš pa še kaj dodatnega, Evolva ni slaba izbira.
|