melita73
|
Sama sicer nisem bila na nuhalni svetlini v Domžalah, ampak sem bila v Dravljah pri dr. Barbari Šajina Stritar. In če po pravici povem, sem bila zelo razočarana in na ta pregled nebi ponovno šla. Zakaj? Prvi vtis, ki sem ga dobila je bil, da vse poteka kot po tekočem traku, neosebno. Oddaj kartico in materinsko knjižico, pojdi lulat... Ko sem prišla v ordinacijo, zdravnica popolnoma naveličana, nič prijazna. Med samim pregledom sem jo enkrat vprašala, ali je vse ok, ker je bila čisto tiho, niti besede ni bilo iz njenih ust, pa mi je dala vedet, naj bom tiho, da mi bo že na koncu povedala kako je. In ko je bil pregled končan, mi je rekla, da je NS vredu (1,6) ne vidi pa da se nosne kosti in da moram še enkrat na pregled v porodnišnico čez en teden. Malo je manjkalo, da me ni infarkt. Rekla mi je, naj grem še dat kri na polikliniko, kar spet stane 8000. Nekaj sem jo še vprašala, kaj to pomeni, ampak mi ni nič pojasnila, samo da ne more nič reč v zvezi stem. Rezultat, ki mi ga je izračunala na izvidu je bil sicer 1:3060, kar je za moja leta ok. Samo predstavljate si lahko, kakšen teden sem imela potem, ko sem čakala na ponoven pregled. Ko pa sem prišla na ponovni pregled v porodnišnico, je bila slika popolnoma drugačna. Prijazna zdravnica Nataša Tul Mandič ne je takoj na začetku pomirila, da če bi prejšna zdravnica sumila, da bi bilo kaj narobe, bi me sigurno poslala na kakšen drug pregled, ne pa na ponovno NS. Skozi cel pregled mi je razlagala, kaj se vidi in ali je ok ali ni. Na srečo je bilo vse ok. Tam so mi tudi brezplačno vzeli kri za dvojni hormonski test in sedaj sem dobila izvid z rezultatom 1:12560. če bi bila ponovno na tem, da bi šla delat NS se za to verjetno nebi odločila. Ali pač, saj veste kakšne smo, rade smo o vsem 100%. Ampak moje izkušnje so slabe, na srečo pa se je vse dobro izteklo. Pa še to. Zdi se mi, da na naš račun zdravniki v popoldanskem času poleg redne službe prav lepo služijo, pa še pprijazni niso, mi pa smo v takih trenutkih še bolj občutljivi na vse.
|