|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mlečni izdelki in meso
25.5.2006 21:35:38   
tincci
Nekje sem prebrala, da se mlečne izdelke svetuje po 7m, meso po 8. A je to res? Namreč, ko vas berem, veliko pediatrov svetuje vse to že po 6muser posted image Zdaj pa sem malo zmedena. Kmalu bo stara 7m pa ne vem, s čim naj začnem, mesom ali mlečnimi? Se mi zdi meso manj nedolžno zaradi možnih alergij na mleko ali neuser posted image Me zanima predvsem mnenje mamic, ki imajo otroke, nagnjene h kožnim alergijam pa so morda zaradi tega malo bolj previdne. Tnx user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mlečni izdelki in meso
25.5.2006 21:42:04   
Seven*
Tincci vsak pediater ima neko svojo logiko. Vecina jih pa zagovarja uvajanje mlecnih izdelkov po 8 mesecu. Bolje pocakati in ne tvegati. Nikoli ne ves. Skoraj vse snovi, ki so v mlecnih izdelkih in mesu, lahko nadomestis z hrano rastlinskega izvora. Kupi kaksen avokado raje..

Gospa sem.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
25.5.2006 21:58:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.5.2006 22:53:18   
tulip
Naš mali je imel atopični dermatitis, ki se mu občasno še pojavi, s sumom na alergijo na jajca in mleko, ki pa je bil kasneje ovržen.
Pediatrinja je svetovala mlečne izdelke počasi po 6m, če ni reakcij.
Meso: 7mes belo-piščanec, puran, zajec
          8mes teletina
          9 mes govedina.
Sem upoštevala, ni bilo nič narobe, je pa vsak or+trok specifičen. Poskusi z majhno količino, pa boš hitro videla. Ni nujno, da pride do reakcij, saj tudi sama premlevam in študiram marsikaj, mislim pa da se mame včasih preveč bojimo, predvsem pri prvem otroku...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.5.2006 23:43:12   
poliloni
Tudi naš ta mal ima atopični dermatitis - najprej je bil alergičen na vse živo, trenutno mu je pokazalo le na mleko....
Mi smo meso uvajali zeloooo pozno - pri 8.mes., saj večino mesa mehčajo in obogatijo z mlečnimi beljakovinami!
Ker je bil alerg. tudi na perutnino, smo mi začeli z govedino, sedaj pa čakamo, da bodo sosedovi zajčki toliko zrasli, da jih "probamo".

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.5.2006 8:50:01   
2ursae
mi smo z obojnim - meso in jogurt - začeli pri 8ih mesecih. Se mi ni zdelo smiselno hiteti.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2006 13:07:50   
tincci
Sem ji dala za probat skuto pred parimi dnevi pa je dobila pikice po obrazu. Danes sem ji dala pol žličke jogurta, pa isto. Tako da bom z mlečnimi izdelki počakala še kak mesec, bom po moje prej začela s perutnino. Je dobila par dni nazaj malo kuhanga piščanca sam za probat pa je blo vse ok. Ampak po moje bom tudi med poznimi pri vsem tem, po 8m.

Samo to je, da pač vas malo berem, kaj že vse jejo mulčki in potem se mi zdi, da zaostajam oziroma da bi že tri mesece guliva samo sadje in zelenjavo, eni mulčki pa že kremo za tiramisu pa čufte jejo! user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2006 14:13:00   
soncek&luna
tincci, delaj po obcutku.... jaz mu pa surovega sadja ne upam dat, razen jabka in banane user posted image .... zacela sva z zelenjavo potem s sadjem, zdaj pa tudi ze vse vrste mesa je, samo rib se nisva poskusla... no cuft mu pa res se nisem dala in mu je tudi ne nameravam se nekaj casauser posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2006 21:27:40   
saschia
Tincci tudi meni se zdi, da včasih zaostajam , ker sem začela pri 5.5 meseca z sokci in sedaj papava le zelenjavo in sadje:)ampak z mesom nameravam začeti komaj nekje pri 7.5 mesecih(stari bomo pa 7.6. 7 mesecov), za jogurte, skutico pa še ne vem..tamalemu sem dala že za papat jabolko, hruško, banano, breskev, marelice, brokoli, krompirček, bučke, cvetačo, korenček..in pa riževe kosmiče z brokolijem..in do kdaj mislite prekuhavat sadje?user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2006 21:55:30   
NRMM
Moja je stara dobrih 5 mesecev in ji ne prekuhavam več sadja kakšne 14 dni in ga ima dosti rajše kot prekuhanega.

Kar pa se mesa in mlečnih izdelkov tiče je pa tako. Ravno včeraj sva imeli posvetovalnico in sem se pogovorila s pediatrom kako in kaj. Očitno ne spada v večino ostalih mnenj, ker mi je rekel, da lahko papcava že vse razen beljaka. Po vsem tem, kar tukaj preberem, sem ga še enkrat previdno vprašala, če je res kar je rekel in je še 1x potrdil, tako da je dobila včeraj prvič telečjo juhico z malo meseka in školjkicami (testenine) z korenčkom in ni bilo nič. Jutri bom pa probala z fructzwerge.
Malo sem bila skeptična glede glutena in je rekel, da so te alergije navadno dedne iz familije. Upam, da držijo njegove besede.

L.p.
Irena

< Sporočilo je popravil NR -- 30.5.2006 21:56:25 >

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu saschia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.5.2006 9:05:30   
Urša
Nama se tud nikamor ne mudi. Sm mu probala dat skuto in je dobil pikice, tko kot Hana. Bomo še počakal, ne bodo mlečni izdelki in meso nikamor ušli.user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.5.2006 14:55:03   
thunder
Počakaj z mlečnimi izdelki kak mesec pa mislim da bo ok - moj Bor je tudi imel rekacijo na skuto in jogurt, ko sem mu ponudila pri 6,5 m - dobil je polno drobnih pikic po čelu, ki so zginile šele po petih dneh. Sedaj, ko je star 7,5 m sem ponovno poskusila in je OK.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.