|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mož mi ni v pomoč
24.5.2006 15:34:14   
Anonimen
Naš user posted image  bo star pol leta in čeprav ga imam neskončno rada, sem ugotovila, da sem user posted image  utrujena. Cele dneve sem več ali manj sama z njim, ker ima mož tako službo, da večinoma dela popoldan, ampak še takrat, ko je doma, mi ni v ne vem kakšno pomoč.
Če dela dopoldne, že vnaprej poskrbi, da ima popoldne en cel kup aktivnosti in da ga ni doma (pri svojih starših kosi travo, gre sodelavki montirat avtoradio, pelje avto v pralnico,...). Če gremo kam skupaj, je mali vedno pri meni, on pa že najde kakšno stvar zase. Poleg tega ni opustil niti enega hobija in ima še vedno dovolj časa zase. Nič ne bi imela proti, če bi mi vsaj malo olajšal stvari. Tako pa malega ni niti enkrat še sam peljal na sprehod, ne previja ga in ne hrani, se redko z njim igra, v naročju ga ima par minutk,... Kopam, umivam in uspavam ga vedno sama. user posted image user posted image user posted image
Svoje življenje sem podredila user posted image . Če grem na kavo s kolegicami, gre mali z mano. Če grem k frizerju, gre mali z mano. Vedno in povsod. In čeprav je krasen otroček, so dnevi, ko imam vsega dovolj in bi mi bilo krasno super, če bi imela vsaj 2 urici časa zase. V pomoč mi je moja sestra, ki malega vsake toliko pelje ven (če ima čas), moji starši so še v službi, njegovi mi (na žalost) niso bili nikoli v pomoč.
In kar se mi zdi najhuje je to, da me ob koncu dneva vpraša, od česa sem utrujena...
Načrtujem temeljit pogovor z njim, ker to nikamor več ne pelje. Tudi jaz sem človek in nikjer ne piše, da je vsa skrb na meni. Res je, da sem na porodniški, ampak tudi jaz rabim čas zase in za počitek.
Se vam zdim preveč egoistična in kaj bi naredili na mojem mestu... Zanima me vaše mnenje...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mož mi ni v pomoč
24.5.2006 15:38:06   
Anonimen
jaz se strinjam s tabo..

midva še nimava user posted image , sam se pa ful pogovarjava glede tega.. in sva "zmenjena" da bova skupaj skrbela za njega.. enkrat bo moj šel zvečer ven, jaz bom šla pa drug dan na kavo-sama.. tko da se mal "izklopiš".. probajta tko..

enostavno pejt k frizerju takrat k bo on doma, in mu enostavno user posted image  kar pusti.. pa ne bo imel izbire.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2006 15:48:10   
baguSka
Je tako.. pogovor na prvem mestu. Svetuj mu, da magari zamenjajta en dan in naj on en cel dan pazi na malčka in potem ga ti vprašaj od česa je zmatran. Če še potem ne bo videl kok je ura, ti ne preostane drucga, kot to da se sprijazniš s takim decom in naprej skrbiš sama za otroka in gospodinjstvo, ali pa greš stran od njega in boš mogla glih tko mogla skrbet za vse sama, pa še za finance zraven... Odločitev je tvoja. Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2006 15:54:33   
NRMM
Verjetno ti je zaenkrat pogovor edina stvar, ki te bo mogoče rešil iz nastale situacije. Midva sva se tudi še predno sva dobila user posted image  veliko pogovarjala o tem, kako bo delo deljeno. Sicer sem med tednom vedno skozi sama z user posted image , tako podnevi kot ponoči, ker ima user posted image  takšno službo, ampak med vikendi on prevzame user posted image , da se jaz lahko spočijem. Na začetku je bil majhen problem z njim, ampak sem  malo kar  oblekla in mu jo dala v voziček, sama pa se vlegla pred tv in je kar hitro skapčal, da ne bo z mano nič in je šel sam.

Včasih jih je treba postavit pred dejstvo, pa čeprav je hudo in verjemi, da se kar dobro znajdejo in moj jo prav lepo porihta (kopanje,hranjenje,previjanje) user posted image user posted image , tukaj ga lahko malo pohvalim, ker ne bo bral, da ga slučajno preveč ne prevzame.user posted image

Je pa tako, da karkoli je naredil sem ga resnično pohvalila, če je bilo kaj čudno sem mu pokazala in nam je ratalo user posted image . Ja včasih je potrebno z moškimi delati lepše kot user posted image ......user posted image

Držim pesti, da čimprej to rešiš in da se končno spočiješ, ter najdeš čas tudi zase, ker nikjer ne piše, da moramo biti mamice 100% usmerjene v otroke.

user posted image

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2006 16:06:00   
Anonimen
Ja včasih je potrebno z moškimi delati lepše kot ......

ALELUJA!!!!!!!!!!!! user posted image

user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image   user posted image    user posted image     user posted image    user posted image    user posted image

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2006 18:08:42   
mika
Načrtujem temeljit pogovor z njim, ker to nikamor več ne pelje

in to še danes. user posted image  zelo spremeni življenje partnerjema. Ženske to lažje sprejmemo kot moški. Midva sva na začetku imela tudi borbe glede tega. res je da dela cele dneve, pol si je pa omislil še nogomet, ker nima nič časa zase. jaz sem popenla in ga vprašala, kdaj pa imam jaz čas za sebe. Na začetku je bilo  tako, da je mislil da lahko vse kar se user posted image  tiče jaz opravim, da on tega ne zna. Enkrat, ko je imela krče in sem jo nosila in nosila, sem rekla mojmu, da jo naj vzame. rekel je da se pri njem joče. Jaz pa sem rekla, ja in sej se pri meni tudi. Pol jo je vzel in se user posted image  pomirila. Takrat je videl, da jo tudi on lahko poimiri. Od takrat naprej jo je zjutraj user posted image  previl in ko je zvečer prišel domov je bila samo njegova. Sedaj, ko vidi kako je navezana nanj mu niti na misel ne pride, da bi bil po nepotrebnem zdoma. Ravno včeraj, ko je lucija povedala novo besedo, je rekel da sploh več ni v toku dogajanja in da se boji da preveč zamuja.

Čimprej se loti pogovora in mu naštej, kaj vse zamuja in povej kako veliko ti bo v pomoč, če bo user posted image  vzel za kakšno urco ali dve. Nekateri moški so pač 'trdi' in se user posted image  'bojijo'.

lp, Mika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.5.2006 18:10:15   
mika
Je pa tako, da karkoli je naredil sem ga resnično pohvalila, če je bilo kaj čudno sem mu pokazala in nam je ratalo . Ja včasih je potrebno z moškimi delati lepše kot ......

se popolnoma strinjam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.5.2006 19:37:40   
N30
Zelo se mi smiliš, če imaš takšnega partnerja. Tudi od moje kolegice fant je pravi model. Vedno ima ona otroka, on pa si non stop nekaj zmišljuje... ali podaljša službo, ima vrsto hobijev... nič ji ne pomaga... hvala bogu, pri nas ni tako. Je že res, da imam jaz malega 70% in on 30%, naj moški vidijo, da je biti cel dan doma z dojenčkom, poleg tega pa skrbeti še za gospodinjska opravila velik napor.
Držim pesti, da se pametno pogovorita.
Lp
N

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2006 19:48:01   
pety78
Vzami si čas zase in pojdi. Prepusti otroka možu. Saj bo poskrbel zanj. Jaz grem v petek v Celje na žur, ker je kolegica naredila magisterij. user posted image  Ja, prvič po osmih mesecih, odkar imam otroka. Še prespale bomo vse pri kolegici, tako da se vračam v nedeljo. Niti najmanj me ne skrbi, kako bo z otrokom, ker moj dragi lepo vse zrihta. Edino pospravljeno verjetno ne bo, ko se bom vrnila. user posted image
Ti ga kar navadi in tu pa tam, ko bo on doma, skoči po opravkih (po štacunah, na kafetke, ....).

(odgovor članu N30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2006 20:18:35   
natalia
moj je bil isti, pa sva hitro razčistla, da se jaz tudi doma ne čoham,ko on dela, pa čeprav sem na porodniški. odkrito sem mu povedala, da je skrb za otroka skupna stvar in verjemi, že naslednji dan jo je previl, nahranil, nosil.... zdaj pa mu je prešlo v kri in jo komaj kdaj dobim v roke!!

pa lepo se dogovorita - pospravljanje pa tudi lahko odložiš tu pa tam!

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.5.2006 20:20:04   
Anonimen
Ti mu kar lepo povej, da je otrok toliko tvoj kot njegov. Če sta se odločila za otroka, je potrebno zanj tudi skrbeti. Otroka nimamo samo zato, da se pohvalimo da ga imamo in da ga eventuelno pokažemo na nedeljskem sprehodu.

Otrok je običajno posledica naše zavestne odločitve zanj in če smo se sposobni odločiti o tako veliki spremembi v našem življenju, smo prav gotovo sposobni razumeti, da je otroka treba negovat, ga hranit, se z njim igrat in ga crkljat.

Za vse to nikakor ni odgovorna samo mati. Očetu je ime oče zato, ker naj bi tudi on prispeval k negi in vzgoji otroka, tudi čisto majhnega. Tudi zato očetu ne rečemo stric in ne samo zato, ker je tega otroka naredil.

Naj se potrudi po svojih močeh, da skrbi za njega. Prav gotovo ne bo poskrbel zanj na enak način kot mama, pa ne zato, ker je on moški, ampak zato, ker smo ljudje različni. Tudi vsaka mama poskrbi za svojega otroka na čisto svoj način; in ne verjamem, da ima mama vgrajen čip za previjanje, igranje,....Tudi mama se mora teh opravil naučiti in ko se jih navadi, se zdi, da to od vedno zna. In tudi moški se jih lahko, samo narediti je potrebno klik v glavi. user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.5.2006 20:21:38   
natalia
Tako!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.5.2006 21:52:37   
biser
Tudi jaz se pridružujem Mič, ker je to čisto res, da mamice ne moremo same skrbeti za otroka. Nemogoče je 24 h na dan skrbet za otroka, pa še kuhat,pospravlat po stanovanju...pa še kej bi se najdl.user posted image Na koncu pa so še moški tisti, ki pridejo iz službe in pravijo kok so zmatrani,ker so ful delali v službi in je treba še njih pol cartat in razvajat. To je nemogoče!!Pol lahk še sam dol padešuser posted image user posted image

Atiji so za to, da pomagajo pri otroku, če že  ne znajo kuhat (in pospravlat vsaj za sabouser posted image ). Je pa res, da je moj čisto isti. Dela cele dneve, včasih si prinese še domov delo, kadar pa ne, ga pa šef gnjavi po telefonu ful časa, da še pojest ne moremo skupi kot družina. user posted image Imava 14 mesecev starega sinčeka in od takrat ko se je rodil, ga je resda parkrat previl in nahranil, ampak to je pa tudi vse. Ko rečem da naj se igra z njim, ga kaj pametnega nauči (zelo hitro se uči user posted image ) pa reče:"Sej se igram z njim", v resnici pa samo sedi zraven njega in ga gleda kok se user posted image sam igra. Nič čudnega, da se user posted image  naveliča in pride k men koker hiter me vidiuser posted image  Nevem no. Če pa kej rečem, je pa vse narobe. Ko bi člpvek vedel kaj  bi moški radi imeli...user posted image user posted image  

LP!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.5.2006 22:30:08   
rainbow
Joj, toti dediuser posted image

Seveda se pridružujem verjetno vsem zgoraj navedenim besedam, da tak absolutno ne gre.

Tudi mojega odnese (predvsem računalnik in lenoba) in ga moram vedno znova prizemljevat, ampak je že kar bolje, sploh ker imava dve mali pupi in fizično ne zmorem vse sama. In zakaj tudi bi??????????????? Otroci niso samo maminiuser posted image , tak da ni šans da se to dopušča.

Ampak vseeno, od kod moškim neke take ideje, mi ni jasno?? Morda pa ga jaz preveč razvajam.

o tem bi se dalo debatirat, ampak ti kar z besedo na dan, vzami si redno čas tudi zase, pa bo vse ok.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.5.2006 22:42:40   
Dadi
Prav maš glede pogovora. Le vsedita se dol pa se zmenta. Ti mu razloži svoje in njemu tudi pusti naj ti razloži svoje, pol pa kompromisajta. Ni druge, prej ko bosta to naredila lažje bo.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.5.2006 23:57:31   
VITA74
ojla samo pogovor bo pomagal in pogumno mu razloži vse user posted image

Tudi moj je bil en tak patron, še posebej v zgodnjem obdobju, ko pa je mali začel hoditi in ga je zanimalo več stvari sta postala skoraj neločljiva... Skupaj igrata nogomet, opereta/popravljata avto....in z vsakim letom več sta bolj skupaj - moška družba user posted image

Srečno in pogovori se z njim
Lp user posted image

srečna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.5.2006 10:34:52   
kapica
Si dobila ze veliko nasvetov, tako da kaj novega ti ne morem povedat, iz lasnih izkusenj pa sploh ne, ker jih se nimam.

Ampak obcutek imam da vecina moskih misli, da je najlazje biti doma v porodniski in cel da vse rihtat. Mogoce ne bi bilo slabo, za en dan zamenjat vloge, on je cel dan z otrokom in gospodinjstvom, zenksa pa gre ali ven ali v suzbo. Da sploh vidijo kako to je. Oni so prepircani da je sluzba njtezja in najhujsa, zato ne vidijo koliko dela je doma, sploh ce je vse narejeno ko zena pride. Kaj takega sploh ne bi bilo slabo, sem videla nekaj filom o tem, ko so mamice "strajkale".
Kdo ve kaksen bo moj, zato se nic kaj ne upam veliko govoriti user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.5.2006 10:36:18   
kapica
Skrat na delu. Seveda ko moz pride domov je vse zrihtano , ne zena user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.5.2006 15:13:51   
Babaloo
Punca, ti se kar TAKOJ pomeni z njim in naredita urnik kako in kaj. Enostavno zahtevaj kako uro sama zase. Saj je on oče in je tudi dolžan poskrbeti za otroka.
Mu pa kak dan prej povej, da imaš kake opravke in da želiš iti sama, pa naj se malo prilagodi.
Ti samo reči in vztrajaj pri svojem!! Izbori si svoj prosti čas, ker si ga zaslužiš!!
Ne bodi tiho in ga pusti, da si on kroji svoj prosti čas kakor njemu paše. Zdaj ste trije in prilagajati se morata oba starša, ne samo mama.
Midva se pač kak dan prej dogovoriva kako in kaj, kdo ima kake obveznoati in želje. Pa še kr furamo. Včasih kaj propade, ampak takrat ni krize.
ZBORI SE ZASE!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.5.2006 22:29:46   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Se vam zdim preveč egoistična

Ja. Si egoistična.

Očetu prikrajšuješ očetovstvo. Ker sama skrbiš za otroka, mu ne daješ nobene možnosti, da bi spoznal otroka, da bi se med njima zgradila vez in predvsem, da bi lahko spoznal veselje in srečo skrbeti za otroka. Vse to mu ti kradeš s svojo popolno skrbjo za dojenčka in "pučanjem svobode" očetu.

Na dolgi rok,...  nič dobrega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?