|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gestacijski diabetes in medenična vstava
24.5.2006 13:14:55   
Stefka
Pozdravljene po dolgem času,

sem drugič noseča, fasala gestacijski diabetes, zadnji izvid je 6.5 1 uro po jedi. Mogoče katera pozna zadevo (bi znala kaj pametnega komentirati na temo)? Sicer je otrok normalno velik za 34 tednov, živahen še pa još, jaz sem se do zdaj zredila vsega skupaj dobre 3 kile, počutim se odlično...
Malo dete se pa prav šali, še vedno se na veliko obrača in na vsakem pregledu je v medenični vstavi, nazadnje mi je že začela razlagat kako delajo zunanji obrat v Lj in Kranju, pa se ji je vmes med ultrazvokom obrnil  user posted image . Je rekla, no , pa še enkrat čez dva tedna. Se je to še kateri dogajalo? Menda je to precej običajno v drugi in naslednjih nosečnostih...
Zanima me ali je mogoče katera rodila v medenični vstavi in kako je bilo.
Hvala za vsak komentar.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gestacijski diabetes in medenična vstava
24.5.2006 13:43:41   
eva1
No 6.5 po jedi pa res ni user posted image , ne vem, če sploh to lahko štejemo pod GDuser posted image ! Moj je vztrajal v med. vstavi od 28 tedna dalje in se ni nič obračal, v 32 tednu je bil že zasidran v kanal-če pa je tvoje dete živahno pa upaj, da se bo pred porodom postavil tako kot je prav! Jaz sem imela CR, zaradi med. vstave in visokega pritiska, pa velikega user posted image , vse skupaj je pripeljalo do elektivnega CR! Vem pa da je špelin@ rodila vaginalno v med .vstavi, pa moja mami tut mene...odvisno od vsake nosečnine, pa pri mnogorodkah je baje še manjši problem, ker je matenični vrat bil že 1x odprt! Kakorkoli že, držim pesti, da se izteče najbolje!

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2006 13:44:33   
SNOBRA
Jaz sem rodila mojo pravo punčko v medenični vstavi.  Neli se na koncu nosečnosti ni nič kaj obračala ampak se je ustoličila v mojo medenico tako trdno, da jo kljub poskusu zunanjega obrata (dr. Pušenjak) nismo mogli premakniti. Očitno ji je na riti bolj pasalo.... Nosečnost je potekala do konca čisto brez posebnosti, vendar so me na mojo veliko željo, da kljub medenični vstavi in velikosti ploda (razmerje med glavo in trupom otroka, ki ne sme biti preveliko) rodim po naravni poti, en teden pred rokom zadržali v porodnišnici in skoz spremljali rast otročka, da bi eventuelno sprožili porod.... no to se ni zgodilo, po enem tednu   čakanja me jo moja ginekologinja naročila na CR (en dan po roku), na mojo veliko žalost.
Kot naročeno pa jaz en dan prej (točno na rok) dobim popadke in se začnem prav hitro odpirati. Na srečo je bila dežurna ravno ekipa z dr. Pušenjakom, ki je razsodil, da vseeno poskusimo naravno rodit. In tako se je tudi zgodilo, trem uram resnih popadkov je sledil porod, ki ga je vodil dr. Pušenjak in tako je  s tremi potiski prišla na svet moja hčerkica. No res pa je, da te pri takem porodu že prej prerežejo v presredku. Pri meni se je malo zataknilo, ker je imela Neli kar veliko glavo (in to so bili tudi argumenti za CR), ni šla tako zelo lepo ven in so mogli poleg mene potisniti še eni trije (babce, neki pomočniki....), enostavno so se mi obesili za trebuh  in hop pa je bla zunaj.

Moj porod je bil zelo hiter in brez večjih zapletov tako, da jaz pravim, da se da v medenični vstavi včasih še lepše in lažje rodit ko v glavični. Je pa vsak porod drugačen in zato je tudi izkušenj toliko, moja je lepa. 

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2006 22:37:10   
KODA
No jaz sem imela oboje v prvi nosečnosti.Rodila pa sem z carskim rezom v 34 tednu.Do poroda je bil v medenični vstavi.
V tadrugi nosečnosti,pa je bila še slabša oblika vstave(nožna).Ampak se je do 35 tedna,ko sem imela carski rez,že obrnil na glavo(baje okoli 32 tedna).
Gestacijski diabetes,pa sem imela v obeh nosečnostih.
Imam prirojeno nepravilnost maternice(enoroga oblika maternice) in so te vstave značilne za to.Pa tudi prezgoden porod je možen.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2006 22:46:44   
glista
Živijo,

gestacijski diabetes - zelo poznana zadevauser posted image . Imela sem zelo strogo dieto, kontrole na diabetični kliniki... In ogromno enih slabosti, skup padanj, vrtenja... GD je prinesel eno dobro stvar; tako urejene prehrane kot sem jo imela od 21 tedna nosečnosti naprej nisem imela še nikoli v življenju.
Čeprav pa 6.5 ne vem, če je to že mera za GDuser posted image  Moj izvid je bil 9.8, pa so rekli, da zaradi tega ni potrebna nobena pretirana panika; dieta in redne kontrole, pa je bilo.
eva1, a te lahko vprašam, kako velik in težek je bil otroček, da so ti naredili CR?
Lep pozdrav,
Pija.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2006 23:07:52   
kepa*
Tudi jaz sem imela gestacijski diabetes. Tako hud, da sem si morala dajati injekcije insulina. Rodila sem s CR.

Toliko na hitro, če te še kaj zanima, piši na ZS.

Letos pa bo!

(odgovor članu glista)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2006 20:52:59   
eva1
glista-Luka je bil rojen malo več kot 2 tedna prej, težek je bil 3500g in 53 cm velik, bila pa sem od 32 tedna v bolnici zaradi preeklampsije pa je vrjetno tudi zaradi tega narejen CR!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.6.2006 15:29:20   
glista
Eva1,

hvala za odgovor. Vzrok za CR je verjetno res preeklampsija. Vsaj meni so rekli, da zaradi GD ne delajo CR. Pa čeprav je imelo naše dete več kot 4kg in 55 cm - sem se morala kar namučituser posted image , ampak je pa zdaj veliko veselja.user posted image user posted image user posted image
Lep pozdrav,

Pija.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.6.2006 20:40:16   
Anonimen
pozdravlene!

SEm sicer  zgleda ena frišna nosečka z Gestacijskim diabetesom in bi rada zvedla mal več informacij glede tega pa bl mal najdem sploh napisan o tem, je pa tko da imam jutr še enkrat tisto testiranje 4x da se določi kaj in kako. Da ga pa imam mi je moj G skori zagotovu,ker sem ga imela včeri k so mi ga merl 13,1 in sem bla ful žalostna!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Je reku da bom najbrž tud jutr imela veliko vrednost cukra  in da bo najbrž poteben inzulin.

Pa sej tolažm se s tem da traja baje samo v nosečnosti al se motm?!!user posted image user posted image user posted image user posted image
Nimam pa medenične vstave ampak že glavično in G pravi da se najbrž ne bo več obrnil.

Sem bl mal prebrala pa še tisto kr sem sem bolj zasledila da se take nosečnosti končajo z CR?  user posted image

A tiste ki ste ga imele a ste vse imele dieto al ste imele inzulin in če ktera mogoče ve kolk mora bit najmanj da imaš samo dieto!?

Bi bla ful vesela če bi mi lahk ktera odgovorila a li vsaj dala kako info kje si lahko o tem GD preberem malo več in dobim info glede prehrane kaj sploh lahko jem in kaj ne smem!

Prosim za pomoč in hvala vam že vnaprej!

(odgovor članu glista)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?