Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
gestacijski diabetes in medenična vstava 24.5.2006 13:14:55
|
|
|
|
Stefka
|
Pozdravljene po dolgem času, sem drugič noseča, fasala gestacijski diabetes, zadnji izvid je 6.5 1 uro po jedi. Mogoče katera pozna zadevo (bi znala kaj pametnega komentirati na temo)? Sicer je otrok normalno velik za 34 tednov, živahen še pa još, jaz sem se do zdaj zredila vsega skupaj dobre 3 kile, počutim se odlično... Malo dete se pa prav šali, še vedno se na veliko obrača in na vsakem pregledu je v medenični vstavi, nazadnje mi je že začela razlagat kako delajo zunanji obrat v Lj in Kranju, pa se ji je vmes med ultrazvokom obrnil . Je rekla, no , pa še enkrat čez dva tedna. Se je to še kateri dogajalo? Menda je to precej običajno v drugi in naslednjih nosečnostih... Zanima me ali je mogoče katera rodila v medenični vstavi in kako je bilo. Hvala za vsak komentar.
|
|
|
|
RE: gestacijski diabetes in medenična vstava 24.5.2006 13:43:41
|
|
|
|
eva1
|
No 6.5 po jedi pa res ni , ne vem, če sploh to lahko štejemo pod GD ! Moj je vztrajal v med. vstavi od 28 tedna dalje in se ni nič obračal, v 32 tednu je bil že zasidran v kanal-če pa je tvoje dete živahno pa upaj, da se bo pred porodom postavil tako kot je prav! Jaz sem imela CR, zaradi med. vstave in visokega pritiska, pa velikega , vse skupaj je pripeljalo do elektivnega CR! Vem pa da je špelin@ rodila vaginalno v med .vstavi, pa moja mami tut mene...odvisno od vsake nosečnine, pa pri mnogorodkah je baje še manjši problem, ker je matenični vrat bil že 1x odprt! Kakorkoli že, držim pesti, da se izteče najbolje!
|
|
|
|
RE: gestacijski diabetes in medenična vstava 24.5.2006 13:44:33
|
|
|
|
SNOBRA
|
Jaz sem rodila mojo pravo punčko v medenični vstavi. Neli se na koncu nosečnosti ni nič kaj obračala ampak se je ustoličila v mojo medenico tako trdno, da jo kljub poskusu zunanjega obrata (dr. Pušenjak) nismo mogli premakniti. Očitno ji je na riti bolj pasalo.... Nosečnost je potekala do konca čisto brez posebnosti, vendar so me na mojo veliko željo, da kljub medenični vstavi in velikosti ploda (razmerje med glavo in trupom otroka, ki ne sme biti preveliko) rodim po naravni poti, en teden pred rokom zadržali v porodnišnici in skoz spremljali rast otročka, da bi eventuelno sprožili porod.... no to se ni zgodilo, po enem tednu čakanja me jo moja ginekologinja naročila na CR (en dan po roku), na mojo veliko žalost. Kot naročeno pa jaz en dan prej (točno na rok) dobim popadke in se začnem prav hitro odpirati. Na srečo je bila dežurna ravno ekipa z dr. Pušenjakom, ki je razsodil, da vseeno poskusimo naravno rodit. In tako se je tudi zgodilo, trem uram resnih popadkov je sledil porod, ki ga je vodil dr. Pušenjak in tako je s tremi potiski prišla na svet moja hčerkica. No res pa je, da te pri takem porodu že prej prerežejo v presredku. Pri meni se je malo zataknilo, ker je imela Neli kar veliko glavo (in to so bili tudi argumenti za CR), ni šla tako zelo lepo ven in so mogli poleg mene potisniti še eni trije (babce, neki pomočniki....), enostavno so se mi obesili za trebuh in hop pa je bla zunaj. Moj porod je bil zelo hiter in brez večjih zapletov tako, da jaz pravim, da se da v medenični vstavi včasih še lepše in lažje rodit ko v glavični. Je pa vsak porod drugačen in zato je tudi izkušenj toliko, moja je lepa.
|
|
|
|
RE: gestacijski diabetes in medenična vstava 24.5.2006 22:37:10
|
|
|
|
KODA
|
No jaz sem imela oboje v prvi nosečnosti.Rodila pa sem z carskim rezom v 34 tednu.Do poroda je bil v medenični vstavi. V tadrugi nosečnosti,pa je bila še slabša oblika vstave(nožna).Ampak se je do 35 tedna,ko sem imela carski rez,že obrnil na glavo(baje okoli 32 tedna). Gestacijski diabetes,pa sem imela v obeh nosečnostih. Imam prirojeno nepravilnost maternice(enoroga oblika maternice) in so te vstave značilne za to.Pa tudi prezgoden porod je možen.
|
|
RE: gestacijski diabetes in medenična vstava 24.5.2006 22:46:44
|
|
|
|
glista
|
Živijo, gestacijski diabetes - zelo poznana zadeva . Imela sem zelo strogo dieto, kontrole na diabetični kliniki... In ogromno enih slabosti, skup padanj, vrtenja... GD je prinesel eno dobro stvar; tako urejene prehrane kot sem jo imela od 21 tedna nosečnosti naprej nisem imela še nikoli v življenju. Čeprav pa 6.5 ne vem, če je to že mera za GD Moj izvid je bil 9.8, pa so rekli, da zaradi tega ni potrebna nobena pretirana panika; dieta in redne kontrole, pa je bilo. eva1, a te lahko vprašam, kako velik in težek je bil otroček, da so ti naredili CR? Lep pozdrav, Pija.
|
|
|
|
RE: gestacijski diabetes in medenična vstava 24.5.2006 23:07:52
|
|
|
|
kepa*
|
Tudi jaz sem imela gestacijski diabetes. Tako hud, da sem si morala dajati injekcije insulina. Rodila sem s CR. Toliko na hitro, če te še kaj zanima, piši na ZS.
|
|
RE: gestacijski diabetes in medenična vstava 25.5.2006 20:52:59
|
|
|
|
eva1
|
glista-Luka je bil rojen malo več kot 2 tedna prej, težek je bil 3500g in 53 cm velik, bila pa sem od 32 tedna v bolnici zaradi preeklampsije pa je vrjetno tudi zaradi tega narejen CR!
|
|
|
|
RE: gestacijski diabetes in medenična vstava 2.6.2006 15:29:20
|
|
|
|
glista
|
Eva1, hvala za odgovor. Vzrok za CR je verjetno res preeklampsija. Vsaj meni so rekli, da zaradi GD ne delajo CR. Pa čeprav je imelo naše dete več kot 4kg in 55 cm - sem se morala kar namučit , ampak je pa zdaj veliko veselja. Lep pozdrav, Pija.
|
|
|
| Stran: [1] |
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?