|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Občinska vohrnija
22.5.2006 14:05:40   
Anonimen
Kakšna logika! V Preddvoru imamo vrtec, ki bi po kapaciteti lahko sprejel 60 otrok, torej več, kot jih vsako leto odda prošnjo.

Namesto tega pa je občina polovico vrtca (eno poslopje od dveh) raje zaprla, v treh učilnicah pa se zdaj stiska preveč otrok (na primer, Ana naj bi hodila v skupino, kjer je norma 12 otrok, jih je pa 17). Druga polovica vrtca sameva.

Vodstvo vrtca si prizadeva, da bi vrtec spet odprli, namesto tega, da starši zdaj otroke prepisujejo drugam, občina pa ne da denarja in noče odpret še druge polovice. Da pa je zadeva še hujša, je inšpektor prejšnji teden odločil, da se mora kuhinja v vrtcu zapreti, ker je stara že 30 let in v njej zamaka strop, uhaja plin in pokajo ploščice. Občina pa nima denarja.

No, je pa res, da imamo vsako leto velik ognjemet, občinsko parado in novo planinsko kočo na Zaplati. Da če že otroci nimajo za jest, da se vsaj lepo sveti in poka.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Občinska vohrnija
22.5.2006 14:34:24   
Anja**
Meta, kar čutim tvoj zadovoljni obraz user posted image

Bi jih kr z metlo nahoblala user posted image

Glavno, da poka drua tak ni važno.

Pr nas mamo podoben problem. Igrišče...športno društvo ne da denarja za igrala, vsako leto pa kupijo novo rokoborsko blazino za pol mio. Otročkov za igrala je okoli 30, rokoborcev pa točno 7. Ja, predsednikov sin (od športnega društva) tudi.user posted image  user posted image  user posted image

Prasci!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.5.2006 14:37:15   
Anja**
Aja, glede normativa pa kr na ministrstvo pokliči, ker mislim, da si tega res ne morejo privoščit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.5.2006 14:56:24   
Anonimen
pri nas pa nimajo denarja za popraviti kakšne 3 gugalnice, pa bi vrtčevski otroci dobili spodobno igrišče.

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.5.2006 14:57:33   
srki
SVINJARIJA, kar se dogaja. Sram naj jih bo!

(odgovor članu Anja**)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.5.2006 15:45:34   
Anonimen
Aja, glede normativa pa kr na ministrstvo pokliči, ker mislim, da si tega res ne morejo privoščit.

Nimam kej. So na občini na hitro naziv skupine spremenili v "mešana" in vtaknili vanjo še 5 otrok, kar je zakonsko dovoljeno.

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.5.2006 15:48:35   
Anonimen
pri nas pa nimajo denarja za popraviti kakšne 3 gugalnice

Pri nas so lani oktobra vandali uničili tri gugalnice. Nove (dva jeklena štrika, med njima pa kos blaga) so otroci dobili prejšnji teden user posted image  Mar bi rekli, pa bi vsak starš dal 100 tolarjev (ziher ne več) in bi jih imeli čez en teden po tistem že gor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.5.2006 15:51:49   
Anja**
...Meta. jaz pa sem mislila, da je to tisti vrtec , ki je gorel..to pol ni ta?

Kaj pa župan pravi nato? in kaj ravnateljica vrtca?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.5.2006 16:05:43   
Anonimen
tisti, ki je gorel, je v goričah.

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.5.2006 16:47:51   
Anonimen
Pri nas so zaprli eno celo enoto vrtca, čeprav je že brez tega težko dobiti prostor. In zakaj? Človek, ki je bil za to odgovoren, je naredil uslugo človeku, ki ima zdaj v prostorih vrtca svojo dejavnost. To je zanesljivo res, čeprav ne vem točno, kako so to speljali.

Opravičujem se za anonimnost - ne želim spraviti v težav osebe, ki mi je to povedala. Če bi to napisala pod svojim nickom, bi vpleteni vedeli, od kod mi informacija.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.5.2006 17:21:15   
muki1
Mislim, da so jeseni volitve. Zaropotajte. Če boste starši stopili skupaj, lahko v volilnem letu dosežete marsikaj.  Predvidevam.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.5.2006 18:41:30   
frutka_
ja, res je! Z vsem se strinjam. Straši pa samo požirajo in plačujejo.

Mi imamo srečo. Pri malem je krasen vretc, imajo igrišče z novimi igrali, pokritim peskovnikom, tricikli, skiroji, samokolnicami, kanglica...Res imajo super urejeno! Prav tako imajo za jaslične čisto nove vozičke, da jih vozijo na sprehode. Od ABC Designa so. Starše sproti obveščajo kaj se dogaja na tabli za starše, imamo srečanja, za otroke razne predstave (živali, lutke)...V glavnem nimam pripomb.

Pohvaliti pa moram delo vzgojiteljic, ki se še kar naprej trudijo in iščejo nove rešitve.
Velikokrat ko tema na  forumu nanese na delo vzgojiteljic se sprašujem zakaj so starši tako nehvaležni. Namreč nis(m)o sami krivi za stanje, ki je v naših vrtcih. Ja, tudi jaz sem vzgojiteljica in se trudim, čaramo, prosimo starše za kakšen odpadni material...tudi sama nesem v skupino k malemu kakše stvari (mehurčke, krede, sokec, kakšne baby piškote, rožice...). In ravno včeraj je min. Zver govoril kakšno je stanje po  slo vrtcih in da ni prostora po njih...naredijo pa ne N I Č ! Ampak veste mamice, otrokom je v vrtcu všeč, ker so tam prijateljčki, otroci, druženje, ker se kaj dela, pleše...Včasih pozabimo, da je manj lahko več.
Vsekakor se stvari morajo obrniti na bolje, da bo tudi delo po vrtcih potekalo nemoteno. Staršem pa naj bo največja nagrada zadovoljen otrok, ki se ima v vrtcu lepo, če se poleg kaj nauči pa je že itak krasno!

LP od frutke-tutkeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.5.2006 23:53:56   
Margareta

Najbolj me pa razkurijo potem tile naši politiki, ki bi naredili nekakšen nacionalni program za dvig rodnosti. Kruta realnost je pa potem tole kar pišete.

Aja, itak v svoji občini ne bom dobila vrtca. Mater sem jezna.

Prekleta banda hinavska.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?