Anonimen
|
Jaz sem bila skoraj 2 leti Simobilova naročnica in sem konec lanskega leta "prešaltala" na Mobitel. In sem veliko bolj zadovoljna. Mobitel ima veliko boljšo Internetno stran kakor Simobil. Preko WAP-a oz. GPRS-a je na voljo veliko več stvari kakor Simobil. Ker sem ena od uporabnic v družinskem paketu, imam cenejšo naročnino, kakor sem jo imela pri Simobilu. Poleg tega nosilcu družinskega paketa vsi uporabniki prinašamo bonus (popust) na pogovore. Mobitel ima Moneto, na Simobilu pa so mi rekli, da je niti nimajo namena uvesti, ker baje ni povpraševanja. Kar pa ne bo držalo, saj delam na takem delovnem mestu, kjer se s plačevanjem z Moneto srečujem vsakodnevno in je zadeva zelo razširjena. Na Mobitelu ponujajo vse stvari, ki jih prodajajo v Mobi centru, na obroke, pri Simobilu pa ne. Pokritost z omrežjem je pri Mobitelu boljša, pa tudi gostovanj v tujih omrežjih je več. Na naročniške pakete se da izbrati več dodatnih funkcij. In, nenazadnje - ker ima velika večina ljudi kakor prvi telefon še vedno Mobitel, se mi je položnica zmanjšaka za cca. 35%. Tako, da definitivno ostajam Mobitelova naročnica. Je pa res, da ima Simobil cenejše telefone in na trenutke celo boljše od Mobitela, ampak meni to ni bistveno. Imam pa aneks za eno leto, torej nekje do pomladi 2007. Kolikor pa mi je znano (vsaj pri Simobilu je bilo tako), si lahko nov aneks (za nakup telefona) sklenil po 6-ih mesecih (ne glede na to, za koliko časa je bil prejšnji aneks), samo s to razliko, da si moral za vsak manjkajoči mesec do izteka ankesa doplačati po 1000 SIT. Torej - če si imel aneks za 12 mesecev in si si nov telefon, ki je bil v akciji na naročnino 10.000 SIT, zaželel po 6-ih mesecih, si moral zanj plačati 16.000 SIT. Vsaj tako so naredili meni.
|