|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred nosečnostjo/predhodne operacije
21.5.2006 16:29:48   
freha
Zdravo punce!
Lepo bi vas prosila vse tiste, ki ste imele konizacijo ali lletz ali kaj podobnega in že imate izkušnje z nosečnostjo po operaciji ali pa mogoče katera ve za katero s podobnimi izkušnjami.

Sama si namreč že kake dve leti želim imeti dojenčka, pravzaprav želja v meni vedno bolj naraščauser posted image - stara sem 27. Bodočega očeta že imam "izbranega"user posted image , letos bova šla tudi živet za sebe. Zato računam da bova konc leta odvrgla kondome in poizkusila srečo.

Tukaj pa me grabi panika, odkar sem bila lani jeseni na lletzu zaradi cin 3, zdej so izvidi ok hvala bogu, ampak mene je tako straaaah user posted image kako bom donosila zdej ko so mi zrezal del materničnega vratu. Sej ne rečem je pač blo treba to nardit nekako sem se že zdej s tem sprijaznala ampak če ma katera kako izkušnjo, slabo ali dobro naj mi prosim jo zaupa, da vem kaj me lahko čakauser posted image .

Upam da nisem bila predloga. Lepo se mejte in veliko srečeuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred nosečnostjo/predhodne operacije
21.5.2006 17:38:46   
freha
Ja pa kaj nobena nč ne ve? user posted image

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.5.2006 17:55:27   
Jančika_
Freha, danes je nedelja in je zelo malo uporabnic na RR. Mislim, da boš jutri gotovo dobila kak uporaben odgovor. Jaz se na tvoje težave nič ne spoznam, ti pa želim vse dobro.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2006 18:40:59   
Vilma
Draga Freha user posted image
Za sabo imam dve konizaciji.
Po PAP III in CIN III so mi po prvi konizaciji na histoloških pregledih odkrili raka na materničnem vratu, sicer v zgodnjem stadiju, ki se mu reče A1.
Dogajalo se je lani v obdobju od maja do avgusta. Ker sem se sočasno zdravila tudi na neplodnost, me je ginekolog poslal na konzilij v Ljubljano. Dvakrat sem bila na tem konziliju, ki je odločil, da moram ponovno na operacijo, ki je bila avgusta. Zadevo so mi ščistili do zdravega, po prvem pregledu je bil bris PAP I user posted image  Torej imam po dveh operacijah kar skrajšan maternični vrat, vendar so zdravniki pazili, ker pač še nimam otrok in so vedeli za mojo neplodnost.

Malo za tem se zanosila prvič. V novembru. Nosečnost se zaradi kromosomske napake ni dobro končala. V januarju sem imela splav in 3-mesečno prepoved ponovne zanositve. Takoj, ko sva spet začela migati sem ponovno zanosila in zdaj sem noseča polnih 10 tednov. Ta druga nosečnost zaenkrat poteka brez problemov. user posted image
Pa še to ti povem. Ginekolog mi je povedal na prvem pregledu, da je imel par pacientk, takih kot jaz, ki so imele slab bris in so se istočastno trudile z zanositvijo, pa ni uspelo.  PO lletzu ali konizaciji pa so na hitro zanosile.
Te zadeve niso raziskane, vendar mi je ginekolog rekel, da je možno, da obstaja povezava med slabim brisom in nezanositvijo. Da je možnost, da se ženskam s slabim brisom naredi gosta sluz na materničnem vratu, ki blokira semenčicam potovanje do jajčec. Po operaciji pa zanosijo takoj.
Tako da Freha, bodi vesela, da so ti opravili operacijo! Zdaj imaš (pač po mojih izkušanjem govorim in imam jih kar nekaj user posted image ) večje šanse.
Jaz sem se pred tem tri leta trudila, pa nič! Sem pa imela istočasno vedno slabe brise. Ko smo to odpravili, pa dvakrat nosečnost.
Tako da ti močno močno držim pesti, da bi ratalo čimprej user posted image

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2006 19:04:53   
ElaM

Ojla,
jaz sem tudi lani jeseni imela lasersko vaporizacijo, zaradi Papa 3 in cin-a 1 in 2.
Zanosila sem takoj po prvi menstruaciji po posegu in zdaj sem že tik pred ciljem.
Tako, da nič bat, boš videla vse bo ok.user posted image

:)

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2006 20:15:24   
freha
Oj punce, zelo sem vam hvaležna za odgovore, ste me pomirile in se že bolš počutimuser posted image . Vsem pošiljam velik sonček in vas toplo pozdravljam. Vilma tebi želim uspešno nosečnost in upam da se tudi jaz kmalu pridružim klubu nosečnicam, da bom delila pozitvne izkušnje naprej. Srečno punce, še enkrat hvalauser posted image !

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2006 20:25:40   
lelaval
Pozdrav še od mene!
Jaz imam tudi za seboj konizacijo s PAP III in CIN 3. Leto in pol po operaciji sem zanosila (izvidi po konizaciji so skozi PAP I,  in še zdravnik mi je rekel, da je to takorekoč nemogoče. A očitno se dogaja. user posted image
Med user posted image  sem zaradi predhodne operacije (ter povešene maternice in raztegnjenih vezi) imela pogostejše kontrole - 1x tedensko oz. 1x/14 dni če je bilo vse vredu. Ko pa sem po 2 mesecih nosečnosti čutila pritisk navzdol (tudi G je bil mnenja, da nosim zelo nizko), sem čez noč šla na bolniško s strogim ležanjem.
Danes pa nas razveseljuje vedno nasmejana 11-mesečna user posted image .

Držim pesti, da vama uspe zagledat user posted image  (ali user posted image ), ti se ne sekiraj, pa bo vse vredu.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2006 20:58:21   
Grascakinja
LEETZ 2003 zaradi PAPIII, vsi naslednji brisi normalni, zanosila 2004, nosečnost normalna, nerizična in brez večjih težav (zaradi leetza pa vseeno vsakič imela UZ,  kar je bilo sploh kul) porod 2005 lahek in kratek, detece pa zdravo in sončkasto!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2006 21:53:54   
freha
zelo sem vesela, kr zajokala bi od sreče, hvala da ste delile pozitivne izkušnje z menojuser posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?