Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: strah pred nosečnostjo/predhodne operacije 21.5.2006 17:38:46
|
|
|
|
freha
|
Ja pa kaj nobena nč ne ve?
|
|
|
|
RE: strah pred nosečnostjo/predhodne operacije 21.5.2006 17:55:27
|
|
|
|
Jančika_
|
Freha, danes je nedelja in je zelo malo uporabnic na RR. Mislim, da boš jutri gotovo dobila kak uporaben odgovor. Jaz se na tvoje težave nič ne spoznam, ti pa želim vse dobro.
|
|
|
|
RE: strah pred nosečnostjo/predhodne operacije 21.5.2006 18:40:59
|
|
|
|
Vilma
|
Draga Freha Za sabo imam dve konizaciji. Po PAP III in CIN III so mi po prvi konizaciji na histoloških pregledih odkrili raka na materničnem vratu, sicer v zgodnjem stadiju, ki se mu reče A1. Dogajalo se je lani v obdobju od maja do avgusta. Ker sem se sočasno zdravila tudi na neplodnost, me je ginekolog poslal na konzilij v Ljubljano. Dvakrat sem bila na tem konziliju, ki je odločil, da moram ponovno na operacijo, ki je bila avgusta. Zadevo so mi ščistili do zdravega, po prvem pregledu je bil bris PAP I Torej imam po dveh operacijah kar skrajšan maternični vrat, vendar so zdravniki pazili, ker pač še nimam otrok in so vedeli za mojo neplodnost. Malo za tem se zanosila prvič. V novembru. Nosečnost se zaradi kromosomske napake ni dobro končala. V januarju sem imela splav in 3-mesečno prepoved ponovne zanositve. Takoj, ko sva spet začela migati sem ponovno zanosila in zdaj sem noseča polnih 10 tednov. Ta druga nosečnost zaenkrat poteka brez problemov. Pa še to ti povem. Ginekolog mi je povedal na prvem pregledu, da je imel par pacientk, takih kot jaz, ki so imele slab bris in so se istočastno trudile z zanositvijo, pa ni uspelo. PO lletzu ali konizaciji pa so na hitro zanosile. Te zadeve niso raziskane, vendar mi je ginekolog rekel, da je možno, da obstaja povezava med slabim brisom in nezanositvijo. Da je možnost, da se ženskam s slabim brisom naredi gosta sluz na materničnem vratu, ki blokira semenčicam potovanje do jajčec. Po operaciji pa zanosijo takoj. Tako da Freha, bodi vesela, da so ti opravili operacijo! Zdaj imaš (pač po mojih izkušanjem govorim in imam jih kar nekaj ) večje šanse. Jaz sem se pred tem tri leta trudila, pa nič! Sem pa imela istočasno vedno slabe brise. Ko smo to odpravili, pa dvakrat nosečnost. Tako da ti močno močno držim pesti, da bi ratalo čimprej
|
|
|
|
RE: strah pred nosečnostjo/predhodne operacije 21.5.2006 19:04:53
|
|
|
|
ElaM
|
Ojla, jaz sem tudi lani jeseni imela lasersko vaporizacijo, zaradi Papa 3 in cin-a 1 in 2. Zanosila sem takoj po prvi menstruaciji po posegu in zdaj sem že tik pred ciljem. Tako, da nič bat, boš videla vse bo ok.
|
|
RE: strah pred nosečnostjo/predhodne operacije 21.5.2006 20:15:24
|
|
|
|
freha
|
Oj punce, zelo sem vam hvaležna za odgovore, ste me pomirile in se že bolš počutim . Vsem pošiljam velik sonček in vas toplo pozdravljam. Vilma tebi želim uspešno nosečnost in upam da se tudi jaz kmalu pridružim klubu nosečnicam, da bom delila pozitvne izkušnje naprej. Srečno punce, še enkrat hvala !
|
|
|
|
RE: strah pred nosečnostjo/predhodne operacije 21.5.2006 20:25:40
|
|
|
|
lelaval
|
Pozdrav še od mene! Jaz imam tudi za seboj konizacijo s PAP III in CIN 3. Leto in pol po operaciji sem zanosila (izvidi po konizaciji so skozi PAP I, in še zdravnik mi je rekel, da je to takorekoč nemogoče. A očitno se dogaja. Med sem zaradi predhodne operacije (ter povešene maternice in raztegnjenih vezi) imela pogostejše kontrole - 1x tedensko oz. 1x/14 dni če je bilo vse vredu. Ko pa sem po 2 mesecih nosečnosti čutila pritisk navzdol (tudi G je bil mnenja, da nosim zelo nizko), sem čez noč šla na bolniško s strogim ležanjem. Danes pa nas razveseljuje vedno nasmejana 11-mesečna . Držim pesti, da vama uspe zagledat (ali ), ti se ne sekiraj, pa bo vse vredu.
|
|
RE: strah pred nosečnostjo/predhodne operacije 21.5.2006 20:58:21
|
|
|
|
Grascakinja
|
LEETZ 2003 zaradi PAPIII, vsi naslednji brisi normalni, zanosila 2004, nosečnost normalna, nerizična in brez večjih težav (zaradi leetza pa vseeno vsakič imela UZ, kar je bilo sploh kul) porod 2005 lahek in kratek, detece pa zdravo in sončkasto!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?