Nixxon
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Nimam izkušenj z nobenim od teh avtov, vem le (od prijateljice), da je Ford drag v vzdrževanju(servisi), Alfa pa se mi zdi premajhna, če imaš malega otroka. Torej-išči karavana Alfa je, kot prvo, klaso večji avto, tako da je nemogoče da je Focus prostornejši. Res da Alfa nima veliko prostora napram kakemu Passatu, kateremu je konkurent, zato pa ima tako sexy obliko da jo najdeš na malokaterem avtu. Italijani so dobri pri risanju. In vedno ko je nekaj lepo oblikovano, z ukrivljenimi linijami, mora trpet prostornost v avtu. Tako je na žalost tudi tukaj. Ampak pomoje, tudi kolikor se spomnem ko sem ju peljal, se prostornost v kabini da primerjat med tema avtomobiloma. Alfa je pač bolj čustven avto, bolj "tailor-made", zato so nalašč naredili notranjost bolj "utesnjeno". Prtljažnik ni velik, tudi karavanski ne. Vozne lastnosti: težko rečem, Alfe naj bi bile bolj športne, sam sem jo vozil samo po avtocesti, tako da kakih ovinkov nisem probal. Focus ima v svojem razredu najboljše podvozje, oziroma ga je imel, sedaj ima ta naslov BMW serije 1 (zanimivo da je trajalo več kot 5 let da je "konkurenca" naredila nekaj bolj vodljivega) in ceste se drži fenomenalno. Tega sem vozil, v 5 vratni izvedenki tudi bolj ostro in je res čudovito vodljiv, kot da ima zadnji pogon. Če rabiš plac kupi od teh dveh Focusa karavana. Glede oblike je zadeva zelo diskutabilna, ampak načeloma bi se osebno odločil za Alfo. Vozne lastnosti: ne vem, težko bi rekel, ampak pomoje bi se odločil za Focusa v tej kategoriji. Poraba, stroški: nimam pojma, se ne zanimam tako daleč. Kako to da tako različna avtomobila? Kaj pa kak Mondeo, Vectra, Accord, kaj podobnega?
|