|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   solzevodi
17.5.2006 21:18:26   
irena111
pozdravljeni
mojuser posted image ima ze od rojstva-star je 2,5 meseca solzno desno ocko. vcasih je tud malo zagnojena. pa sma bla pri okulistu in mi je dal napotnico  za odmasit solzevode. men se to zdi srasno, a je imela katera podobno izkusnjo in kako to izgleda??



_____________________________

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: solzevodi
17.5.2006 21:31:05   
Ezi
Od prijateljice pupa ima tako že od rojstva. Oko se ji dosti solzi in občasno ima gnojno. Pa jim je pediatrinja predpisalal najprej mazilo, zdaj imajo kapljice Tobrex, katere dobiva le, če ima gnojno. Ja, in priporočila je masažo. S prstom masiraš solzevod. Pupa ima sedaj 8 mesecev.

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: solzevodi
17.5.2006 21:45:08   
irena111
jaz sem tudi dobila mazilo. pa je njena ocka zdaj vredu?

_____________________________


(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: solzevodi
17.5.2006 22:14:02   
tinkatonka
Informacije so iz prve roke...

Sestričnin fantek je imel skoz solzne in gnojne učke. In je nevedna dala otroku po nasvetu pediatrinje odmašit solzevode. To baje tako boli. Mamo sploh zraven ne pustijo. Baje grejo v uček z eno majhno cevko.....groza...si sploh ne morem predstavljat. Vglavnem je to baje zelo zelo boleč postopek. Jaz bi se zato odločila res samo v skranjem primeru, drugače bi pa vztrajala pri drugih stvareh. Baje se to solzenje in gnojenje učk lahko sčasoma izboljša. Upam da se bo to uredilo samo po sebi pri tvojemu fantku. Držimo pestke!

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: solzevodi
17.5.2006 22:15:55   
spelaz
Naš je imel isto - sva šla od okulista v bolnico in so ga odnesli. Vse skupaj je trajalo par minutk, ampak jok je bil strašanski. Pa se je potem hitro potolažil. Najuhuje je, da morava sedaj po več ko letu dni spet nazaj - ponovno očka teče user posted image . Zdaj ko je starejši, bo najbrž huje.

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: solzevodi
17.5.2006 22:28:15   
natalia
mi smo dobili Tobrex, pa je kar pomagalo.

upam, da bo vse vredu.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: solzevodi
17.5.2006 22:32:00   
Anonimen
Moja user posted image ima tudi že od rojstva (stara 4m). In non stop gnojne očke. Tobrex ne pomaga. Masaža zaenkrat tudi še ne. Včeraj sem zdravnici (spet) omenila, pa mi je toplo odsvetovala širjenje solzevodov. Baje se zadeva sama od sebe "sanira" do dopolnjenega 1. leta. Širjenje solzevodev je zelo boleče, največkrat neučinkovito in prinese več slabših posledic (ne vem kakšnih user posted image ). Vztrajno je treba masirat solzevod (ob nosku) in brisat s fiziološko raztopino ali čajem smetlike od zunanjega dela očk proti notranjemu (proti nosku). Pa nič mleka notri brizgat! 

(odgovor članu spelaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: solzevodi
18.5.2006 8:42:29   
Ines.
Caffee, kolikokrat na dan pa masiraš? A si daš na prst gazico, da ni direkten konktakt prsta z očki?

lp,


Ines.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: solzevodi
18.5.2006 8:50:35   
CUKRČEK
Moja hči je imela od 3.dneva starosti vneto oko oz. zamašen solzevod. Dobili sva celo vrsto kapljic, mazil in ni nič pomagalo. Seveda sem tudi masirala.
To se je vleklo nekje do 9.meseca starosti. In ni bilo nič bolje. Potem sem zahtevala čiščenje solzevodov in preden smo prišli na vrsto, se je oko samo pozdravilo. KAr minilo je...čez noč.
In zdaj(stara bo 2 leti) nima problemov z solzevodi. RAzen kadar se prehladi, se ji to oko bolj solzi in ima  mogoče nekoliko otečenega.


Samo čiščenje pa baje niti ni tako boleče....problem je v tem, da gredo v solzevod s tanko sondo. In zaradi tega morajo otroka držat močno, da se tudi za milimeter ne premakne. In otrok se, normalno, dere ko zmešan, če ga nekdo trdno in močno drži nepremično.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: solzevodi
18.5.2006 12:24:32   
smeja2
caffee - zakaj pa nič mleka not brizgat? Eni priporočajo prav to! user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: solzevodi
18.5.2006 12:29:36   
Anonimen
js mam polno izkušenj. meni osebno so pucal solzevode in sem baje tulila ko zver..kaj ne če ti pa z iglo not v kanal žokajo
no moja 1. punca je mela zamašen desen uč. bli smo tut pri okulistu zarad enih drugih zadev sicer pa so rekl da se zdej aka do najmanj enega leta, ker kanal zraste z otrokom in se največkrat sam odmaši. in tako je tut blo. solzevod smo masiral, čistil z fiziološko, nobenga mleka not dajal, ker to samo še več bakterij vnašaš. ene 3x se je tut zagnoju pa smo dobl bivacin pa je blo kuj dobr. no pri 8. mescih pa se je uč čez noč sam odmašu!
no moja druga pupa ma tut zamašen uč ampak levega. dons je stara 16 dni in sva ble ravno pri dohtarju k ma gojčka in sva doble bivacin. postopala bom isto kot pri prvi in tut dohtar je reku da nima smisla prepihavat da se zdej čaka do enega leta!

(odgovor članu irena111)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
18.5.2006 13:00:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Ime deklice
kyra

Katero ime za deklico vam je bolj všeč?

Flora (27%)

Kaja (42%)

Taja (31%)


Število vseh glasov: 404

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!