Anonimen
|
Nekaj mesecev bo kar si postala mamica. Nekaj dni nazaj sem videla tvojega malčka. Na obisk srečne družine sem se pripravljala zelo dolgo. Ne glede na to, da sem ti ponudila pomoč po rojstvu. Povabila si me pogledat svojo srečo in največji zaklad - sina. Sama se še nekaj časa ne bi pripravila do tega, da bi se oglasila pri vas. Vem, da mlada družina potrebuje čas, da si ustvari svoj ritem, da postane družina. Zato nisem rinila v vas. Vem, da je tebi otrok ves svet in še več, da se bo to leto vrtelo vse okrog njega. Vem, da je to največji zaklad. Kako vem? Ker vem kako je, ko občutiš tisti neizmerni občutek sreče, ko se zaveš dejstva 'mati bom'. Še sama ne veš, kako sem se bala zate, za nerojenega otroka. Iz svojih izkušenj vem, kako je taka sreča krhka. Vsak dan si bila v mojih mislih in vsak dan sem poleg svojih skrbi trepetala tudi za življenje tvojega otroka. Ampak tebi je bilo dano objeti svoj zaklad. Ta zaklad danes mirno spi v tvojem naročju in ti prinaša veselje, ki ga jaz morda ne bom nikoli doživela. Srečna sem zate in veselim se s tabo. Čeprav tega ne veš, ste v mojih mislih, vsak dan. Prosim za vašo srečo, da ne mine, da ostane, da bo otrok res vajino sonce in največja sreča. Vem, da je težko sprejeti v življenje nekoga, ki nima takšne sreče, ga poslušati in morda videti kapljo pelina v svoji sreči. Vem takšni smo tisti, ki nismo deležni tega kar večina sprejema za samoumevno. Kaplja pelina v čaši neizmerne sreče. Povabila si me in sem prišla, ne glede na vse si še vedno prijateljica, človek za katerega mi ni vseeno človek, ki ga imam rada. Pol ure sem sedela v avtu in zbirala pogum se soočiti s tvojo srečo, ker sem vedela, da bo to soočenje z mojo izgubo. Moj otrok bi danes izvajal prve poskuse kobacanja, na dan bi mu silili prvi zobki. Tvoj se smeje in joče. Prišla sem k tebi, pogledat kako si ti, pogledat tvojega otroka; ampak ti si bila tista kateri je bil obisk namenjen, ti si bila tista, ki je imela pred dnevi rojstni dan. Tvoj sonček je bil samo za zraven. Žalostna ugotovitev, da se po tolikih letih nimava o čem pogovarjat razen o otroku. Nisi mi povedala kako je s tabo, kako živite. Vse kar si vedela povedat je bilo povezano z otrokom. Saj vem, da je to ves tvoj svet, tvoje bitje in žitje ampak še vedno si to ti, mati si šele nekaj časa. Verjemi veselim se s tabo in srečna sem zate. Nisi me vprašala kako sem, kako živim, kaj se dogaja z mano. Nesreča v ta lep okvir družinske sreče pač ne paše. Daleč od tega, celo odveč je. In razumem, da v okvirih tega pač ni mesta zame. Razumem, da si najraje s sebi enakimi – srečnimi in poparčkanimi in jaz to nisem. Ja, moj bivši s svojo pa je; živite naprej isto življenje. Vem, brez mene. In samo ena beseda je podrla še edini most z mojo preteklostjo. Ti in tvoja družina ste bili ta edina vez s tem kar sem nekoč bila. Hudo je, ko vidiš kako se vezi trgajo ampak kar je treba pač naj bo. Žal mi je za to kar izgubljam s tabo. Začenjam nekaj novega. Morda me čaka sreča, morda bo prišla v vsem svojem sijaju. In vseeno upam in molim, da ti ne bo treba nikoli skozi kalvarijo ponovnega iskanja samega sebe, iskanja novega smisla, iskanja sebe. Imaš največ kar lahko človek ima. Največ kar lahko ženska je – mati si. Vem, moja pričakovanja so bila prevelika, in zdaj sem razočarana. Ampak to je moj problem. Tebi želim srečo, vso srečo tega sveta, draga prijateljica, zaslužiš si jo. In mamice, tiste, ki se pritožujete nad svojimi prijateljicami in svetom – polagam vam na srce…vaša sreča je naša sreča, ampak ta sreča lahko nekoga tudi boli. Zelo boli. In morda se ravno zato nekatere izmed nas obnašamo kot kure. Ampak verjemite – res vam želimo srečo, vso srečo, ki jo svet premore, brez zavisti in brez privoščljivosti. Draga prijateljica, če se najdeš v teh besedah,vedi da so moje misli s tabo, da ti želim vse in še več. In samo lepo in še lepše...Srečno.... Drage mamice bodite srečne in objemite največji zaklad, ki vam je bil kdaj dan na uporabo – svoje otroke. Napisano je samo v razmislek, vsem besnim poštom, kako so novopečene mamice nerazumljene... Sem anonimna - prvič, lahko si mislite zakaj. Kdor spremlja forum itak ve ktera sem .
|