|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 14:45:21   
Naja31
Se mi zdi, da je v tej debati potrebno razlikovati med postavljanjem meja 10, 11 mesecev ali več starim otrokom in tistim mlajšim.
Valjda moraš pri starejših (kot je moj zdaj) pokazati, kaj se sme in kaj ne.

Ena zgodba je ko 13 mesečni otrok znori in se ob tla meče ker mu ne dovolim, da se igra z mobitelom ali vrti gumbe na štedilniku, druga zgodba je pa ko dvomesečni dojenček ne zna sam zaspati in zato joka.

Smo zamešali jabolka in hruška.

Še vedno sem mnenja, da tako majhnega, kot je Lumpijev dojenček, ne moreš pustiti jokati. Pa spoh ne mislim, da je Lumpi zdaj slaba mama, da ne bo narobe razumela. Tudi mene je kdaj prijelo da ga pustim naj se dere. ampak zdaj vsaj približno vem kaj hoče (pa še to bolj redko), pri dveh mesecih pa niti približno nisem vedela zakaj joka. Jokajo pa lahko zaradi milijon razlogov.

Se pa strinjam s Seven. (ok, ne zadnji stavek, je mal prehud) ,z Asso, še najbolj pa z Nevo6. Saj je res naporno, ampak saj pri tako majhnih je mama ves njegov svet. In kdo ga bo potolažil in obejl če ne njegova mama?

Bistveno je da vsaka mamica pozna svojega dojenčka in ve kaj se obnese. Seven je pri Jakobu probala milijon stvari, da bi spal, pa ni. Tudi jaz sem pri mojem Marku probala vse živo, da bi spal, ampak ne spi.

Lp, Naja

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kdaj določiti meje?
15.5.2006 21:17:02   
renan
Ne samo, da so dojencki razlicni, tudi mame smo razlicne po karakterju. Nekatere so bolj nezne in custvene osebe, druge so bolj razumne. Vsaka na svoj nacin bo vzgojila svoje otroke, kar se kaze ze tudi pri teh odgovorih. Se pa strinjam, da tam do treh mesecev in se vec, se ni nevarnosti, da bi otroka razvadili.
Meni je tudi mojega tezko pustiti jokati. Sem nekaj vecerov preizkusala eno taksno metodo za spanje(mislim, da ferberjevo ali nekaj takega), in sicer, da otroka pustis jokati, in v vedno daljsih intervalih hodis k njemu, pa ni bilo nobenega rezultata. Zdaj sem se pac sprijaznila s tem, da mu hodim skoraj vsak vecer kaksnih 10x dudo nazaj vstavljat in upam, da bo boljse, ko si jo bo znal sam v usta dat. Star je pa 4 mesece in pol.

Lp, Renan

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kdaj določiti meje?
16.5.2006 10:02:25   
bambi
No, moja Gaja je 3 mesece preživela na mojih rokah in zizah, pa kengurujčkale sva se, ker je nedonošena, tako da sem mislila, da tega ne bo nikoli konec.....vsako večer sva skupaj šli spat, pa pol noči je spala na moji zizi, cele dneve je želela biti na rokah.... sedaj ko je stara 7,5 mesecev je pa čisto normalen otrok, seveda z zelo močnim karakterjem, uveljavlja svojo voljo, da je joj.... kaj hočem povedat??? Otroka pri 2 mesecih še ne moreš kar tako nekam postavit in pričakovat, da ga boš lahko vzgojil..... Ko vidiš, da te že malo razume ali vsaj poskuša razumet, potem se po moje lahko začne  vzgoja..... meni je sedaj dosti lažje jo pustiti jokat, ko vem zakaj se joče, ko pa je bila tako majhen dojenček pa enostavno nisem mogla.... sem jo včasih probala pustit, pa se mi je po 10 min srce paralo in sem jo vzela, pa danes kljub temu spi v svoji postelji in je zelo samostojna in vesela deklica.....  Nekateri majhni dojenčki pač želijo biti skoz pri mamici ali čutit bližino nekoga, ne pozabite, da ste jih nosile v trebuščkih 9 mesecev, celih 24 ur na dan in to sedaj pogrešajo..... verjamete ali ne, tako pač je!!!!

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kdaj določiti meje?
16.5.2006 10:55:50   
tinkamiška
Hja, vsake toliko berem podobne debate in dileme, ker seveda tudi jst ne bi rada, da bi bil moj otrok razvajen in poleg tega, da je to moj prvi otrok nimam izkušenj. In vedno se konča s tem, da poslušam samo sebe...priznam, da me vsake toliko prime in vsa zmedena brskam in goltam članke o tem kako ravnat z otrokom in sem na koncu nabita z vsemi podatki in izkušnjami, pa se na koncu vedno izkaže, da je moj otrok otrok zase in da je res najboljše, če se ravnam po svoji vesti.

Seveda je tudi mene strah že od začetka, da ne bo znala zaspat brez dojenja, dude ne mara s stekleničko pa nismo niti poskušali, ker imam zaenkart dovolj mleka, ja zvečer se vedno najprej podoji, preden zaspi. Groza po mnenju nekaterih, ampak nisem jo pustila niti enkrat jokat, ker se mi pri 4,5 mesecih res zdi še premajhna, da bi morala uporabiti tako skrajne prijeme.

Čez dan ni hotela spat, razen v naročju. Na začetku do 2 meseca je še spala kakšne pol urice v košku kar v dnevni sobi, potem pa kot, da bi odrezal. Panika, kaj, če me izkorišča, kaj če nikoli ne bo hotela sama zaspat??? Pa sem se oldločila, da jo bom pa mela v naročju, samo, da spi. Pri 3,5 mesecih se mi je enkrat posrečilo, da sem jo odložila na kavč, ker me je zeblo in sem se hotela oblečt, pa je Iza v trenutku zaspala! Potem sem jo nekaj časa polagala na kavč, pa kr naenkrat ni hotela več spat. Sem prebrala tu na forumu, da nekatere prižigate razne vertiljake in podobno, pa otročki kr zaspijo. Sem letela kupit vrtiljak, pa ni bilo šans, da bi Iza zaspala ob njem. No pri 4 mesecih sem jo enkrat položila v posteljico, prižgala vrtiljak in Iza je zaspala v trenutku...

Kaj želim povedat, da očitno pač rabi čas in jo je brez veze silit. Tako bom pač vsake toliko poskusila z novo stvarjo in prijemom, pa ko bo pripravljena bo pač pripravljena. Pa četudi bom še velikokrat utrujena in imela poln kufer vsega, bomo že. Ja, zvečer še vedno ne zaspi sama razen kadar se pač tako odloči oziroma je tako utrujena, da ji je vseeno, samo da zaspi.

Ne obtožujem nikogar, ravno zato, ker je vsak otrok drugačen in vsaka mama se odloči saze kako in kaj.

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kdaj določiti meje?
16.5.2006 14:31:19   
Seven*
Joj punce, ne me za oni stavek jemati dobesedno. Saj sem tudi jaz vcasih zmedena in ne vem kako naj naprej. Nisem tako mislila Lumpi, oprosti, ce se je hudo slisalo. Jaz pac vcasih ko vidim kaksnega otroka prevec oblecenega, ali pa ko vidim da bi mogoce mati lahko naredila drugace v glavi razmisljam : Matr bi ga zdaj vzela in ga slekla, mu je ful vroce.. Pa ne mi govorit, da ne razmisljate podobno. Saj v koncni fazi se obrnes in gres naprej, samo razmisljasm pa vseeno. In zgornji post je bil misljen podobno. Je pa tako, da mamice razmisljamo razlicno in jaz ne morem biti v sobi, ce mesec dni star otrok joka, pa ga noben ne potolazi ali stisne k sebi. Na sreco mi v takih situacijah ni potrebno biti in najbrz sem tudi zato tezko prezivela bolnico.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kdaj določiti meje?
16.5.2006 14:42:57   
NRMM
Naša Maruša resnično zelo malo joka. Mogoče malenkost tik pred obrokom, ker še flaška ni pripravljena ozr.kašica, če je žejna, sedaj pa že 2 dni, ko je utrujena in zaspana. Se pa je že zgodilo, da je spustila iz sebe zelo mili jok (če se je kdaj ustrašila, po kopanju), takrat pa jo stisnem k sebi, da jo potolažim.
Nikoli je še nisem pustila jokat dalj časa, ne vem, če sva presegli minuto, ker moje srce tega ne dopušča. Pa če jo je bilo treba 3x vzet iz vozička ali lupinice pač sem jo,očitno ji takrat nekaj ni pasalo, ker drugače je bila skozi tiho in uživala v vožnji.

Sem mnenja,da dojenček potrebuje materino bližino, čeprav je ne cartlam veliko, sem pa veliko zraven nje na tleh,kjer uživa pod igralnico. Niti na rokah noče več jest, ampak mora ležat nekje, verjetno zato,ker ji je zeelo vroče, če je na rokah.

Ko bo pa začela preizkušat in izsiljevat,pa bo druga pesem, no lahko mi je zdej govorit, težje bo naredit.

Cartajte svoje sončke user posted image .


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kdaj določiti meje?
16.5.2006 23:30:21   
jupiter
Se podpišem pod Seven, obakrat.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




firma
jang

katera firma avtot vam je najbolj priljubljena!

volkswagen (42%)

citroen (14%)

renault (20%)

peugeot (9%)

hiunday (5%)

toyota (10%)


Število vseh glasov: 179

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!