|
uvesti najprej en obrok, ali več hkrati? 12.5.2006 13:32:20
|
|
|
|
balaena
|
Mene tole uvajanje hrane včasih prav nervira. Poleg tega, da moram ves čas mislit, da bom doma ob uri za hranjenje potem še lovim ravno pravi trenutek (ko ni niti prelačna niti presita, kaj šele preutrujena). No, ne morem se pritoževati nad izbirčnostjo, ker do sedaj (po treh tednih) ni izpljunila še nobene jedi (zaenkrat ji pripravljam različne zelenjavne kaše, včasih tudi meso). Je pa prav smešna, ker sem opazila, da največ poje takrat, ko je okoli družba. Tako, kot da bi jedla pred TV-jem. Kadar sva sami, ji postane hitro dolgočasno in poje 1-2 veliki žlici hrane (včasih seveda tudi manj). Kadar pa smo pri babici ali pa če jo hranim šele popoldan, ko je še oči zraven in vsi skupaj jemo, takrat poje vsaj enkrat več. Samo usta odpira in naokrog gleda. Pa nima veze, katera hrana je! Meni se to zdi prav grozno, ker najprej sem mislila, da ji bom najprej uvedla opoldanski obrok, zdaj je pa nastal pravi mišmaš in je enkrat ob 13h, drugič ob 14h, pa spet ob 16h ali kasneje?!? Poskusila sem enkrat tudi zjutraj, takoj ko sva vstali... pa je bila revica prezmatrana in ni nič vase spravila :) NE VEM! Včasih me razkuri, včasih bi se jokala. A je mogoče katera taka, ki je uvajala hrano večkrat na dan, čeprav še nobenega podoja ni z obrokom hrane nadomestila? Ker razmišljam o tem. Aja, pa samo enkrat sem poskusila jo hranit pred dojenjem, ker ni bilo tudi nič in je hotela najprej mleko. Da ne pozabim: stara je skoraj 7 mesecev, izključno dojena do 6m. Najbolj pa obožuje jabolčni krhelj, ker ga lahko sama gloda. In zadnje čase lonček z vodo, s katero se bi tudi kar nacejala, ampak mislim da bolj zato, ker ji je smešno (se prav smeji, ko ima polna usta vode) - to tudi med kopanjem v čebričku dela, ves čas po malem vodo pokuša.
|
|
|