simona2
|
Kot da bi brala svojo zgodbo. Popolnoma enako. Nehali smo se dojiti pri 6 mesecih in do takrat je spala celo noč, potem pa so se začele težave. Na začetku se je zbujala po 2-3X sedaj pa tako kot pri vas tudi na eno uro če je treba, tako da sem tudi jaz čisto preč. Ko se zbudi, ne zna zaspat nazaj sama. Ne pomaga niti duda, niti čaj, nič. Obvezno jo moram vzeti v naročje in zazibati (olajšala sem si v toliko, da sedim na taveliki žogi za telovadit in jo guncam). Tudi Pentleyina metoda nič ne pomaga (rutino imamo že od rojstva ves čas enako). Tudi jaz se sprašujem ali so zobki (konec 6 meseca je dobila prvega potem sredi 7 drugega, sedaj pri 8, pa še nima tretjega ). Mislim, da sem naredila veliko napako, ko sem začela s čajem, saj ga spije tudi 2 dcl, potem pa je zjutraj plenica tako težka, da joj, pa še je bolj slabo, saj ima verjetno poln mehurček vode in ima občutek, da ni lačna. Jaz se resnično tolažim, da je to le obdobje in da je prvih 6 mesecev prespala, sedaj pa malo štrajka (no ne ravno malo) in da bo kmalu zopet bolje. Razmišljam tudi, da se ji sedaj vsak dan toliko dogaja, da enostavno tega ne more absorbirat in potem to podoživlja ponoči. Glede tega, da ga pustiš jokati, pa ne vem. Jaz sem probala samo enkrat in sem jo pustila nekaj minut, ki so se mi zdele kot ure. Jokala je tako, da ji je šlo na koncu na bruhanje, potem, pa ko sem jo vzela v naročje, je cela drhtela, kot list v vetru, bilo je grozno. Pa zanimivo, da je Maša otrok, ki se sploh ne rad crklja in je čez dan relativno malo v naročju (veliko se igra sama, večinoma pa sva zunaj na sprehodih). Vem, da nisem bistveno pomagala, sem samo želela deliti svojo izkušnjo z vami. Dajte javite, če najdete kakšen "recept", kako rešiti zadevo in prespati vsaj nekaj ur v kosu. Včasih sem zjutraj tako izmučena, da groza, čez dan pa enostavno ne morem spat. Pa veliko sreče in prespanih noči oziroma ur .