|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slaba mati ali...?
9.5.2006 23:16:55   
Anonimen
Zgodilo se je sicer že dobrega pol leta nazaj, ampak vseeno.
Moja prijateljica, bivša soseda, je bila s svojim partnerjem skupaj približno 7 let. Rodil se jima je tudi otrok. Skupaj sta živela, oba sta hodila v službo in na splošno gledano jima ni ničesar manjkalo. Da sta bila pa nezadovoljna eden z drugim, smo pa videli vsi. On se je pritoževal čez njeno razvajenost, neorganiziranost, neukvarjanje z gospodinjstvom in z otrokom, ona pa čez njegovo prezaposlenost, hobije in teženje.
Predvidevam, da so bili to vzroki, da si je ona našla ljubimca. Za katerega njen partner seveda ni vedel. Nihče niti ne ve (baje), koliko časa je to skrivno razmerje trajalo. Potem pa se je lani zgodilo, da je ona zanosila. Za splav se je uradno odločila iz dveh razlogov: ker ni želela imeti še enega otroka (v tistem momentu) in zaradi nekaterih zdravstvenih težav. Njen partner je bil proti splavu in takrat je med njima počilo. Takrat se je razvedelo tudi za ljubimca in njuna veza je šla v tri krasne. Na željo obeh.
Če odmislim govorice, ki so potem nastale (da še sama ni vedela, čigav je otrok, in da je bil to razlog, zakaj je šla delat splav), je bil rezultat ta, da se je ona odselila k ljubimcu, torej sedaj k njenemu novemu partnerju. Ker sta z bivšim prej živela pri njenih starših, je bila ona tista, ki je prostovoljno odšla iz hiše. Tudi otroka je prostovoljno prepustila bivšemu, na CSD-ju podpisala vse papirje, da ima bivši skrbništvo in sedaj za otroka plačuje preživnino. Z novim partnerjem je sedaj srečna, pa tudi on ima že novo dekle, s katero se očitno lepo razumeta. Otrok je pri njemu in brez problema lahko rečem, da je zgleden oče. Kakor je treba. In tudi ona redno plačuje preživnino, le da (po njegovih besedah) otroka vidi morda 2x mesečno. Menda je tako na njeno željo.
Mene pa zanima, kako bi ve njo ocenile kakor mamo? Da se razideš, ker nisi zadovoljen, je logično. Da iz istega razloga varaš, bi tudi še nekako razumela, prav. In celo tako daleč grem lahko, da bi bila še sposobna razumeti, da je ženska tako razumna, da ugotovi, da bi bilo za otroka (vsaj trenutno) pri očetu bolje poskrbljeno, in ga prepusti njemu? Ali je pa res samo v nas tako zelo zakoreninjeno razmišljanje, da otrok pa pač mora biti pri materi? Da je pa v nasprotnem primeru mati slaba ali neprimerna?
Jaz namreč poznam vse vpletene in bi težko za kogarkoli od njih rekla, da je kakorkoli neprimeren starš. Okolica pa na to gleda drugače. Pa ve?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slaba mati ali...?
10.5.2006 0:41:47   
Annny
Moj pravi, da enakovredno obsoja kateregakoli od staršev (očeta ali mater), ki otroka zapusti na tak način, kot ga je tvoja soseda. Da ne dela razlik, torej. Jaz pa pravim, da bi mater 'obsojala' (če smem sploh tako reči...zdelo bi se mi grdo in nepravično do majhnega otroka) podzavestno bolj, kot očeta. Otrok se mi zdi nekako kot 'del materinega telesa', izhajata iz iste energije, med njima naj bi bila neka posebna povezanost....jaz pač tako mislim. Zato se mi tudi zdi, da mora biti z materjo, ki tako zapusti svojega otroka, nekaj čustveno hudo narobe. Če bi se postavila v kožo njenega novega partnerja ('ljubimca'), verjetno o njenem dejanju ne bi mislila nič dobrega.Otrok potrebuje mamico in njeno skrb, ne pa samo preživnine.Otrok potrebuje skrb obeh staršev, zato zelo zagovarjam pravni institut, ki so ga v slo. družinsko pravo uvedli l.04 t.i. joint custody- skupno varstvo in vzgoja otrok četudi zakonca/zunajzak. partnerja ne živita/ ne bosta več živela skupaj. Če je le mogoče. Vesela pa sem, da ima ta otrok skrbnega očeta in da ni zanemarjan.. Lahko noč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2006 6:44:05   
Marogica
Jaz nikoli ne obsojam nikogar, ker ne poznam točnega ozadja z vsemi detajli neke zgodbe. Tako tudi v tem primeru, ki si ga opisala ne obsojam ne mame, ne ostalih vpletenih. Življenje piše včasih čudne zgodbe, s še bolj čudnimi zaključki.
Vsekakor pa ni nikoli enostavno, kadar se dva razideta in je v "igro" vpleten še otrok. In otrok ne potrebuje samo mame, enako potrebuje tudi očeta, tako, da je vedno žalostno, pa naj zapusti družino oče ali mati. Razlika je samo v prvih mesecih otrokovega življenja, ko mati doji otroka in obstaja še neke vrste "fizična" povezanost med mamo in otrokom.
Lahko pa je okolici kazati s prstom na mamo, ker pač izstopa iz nekega vzorca, ki ga je družba navajena. Ker ko vara oče in gre stran je to seveda drugače, ali ne? Ja v čem pa je drugače, se sprašujem? Razen v spolu varajočega. Tako, da......

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2006 7:55:37   
Dejča
Sama ne ločujem odgovornosti, ki se tičejo lastnih otrok, na moške in ženske. Povsem razumem, da gredo ljudje narazen, ker se pač ne razumejo več, se zaljubijo ipd. (vsekakor dosti boljša rešitev, kot da ostajajo skupaj zaradi otrok), ne morem pa razumeti ne enih ne drugih, da jih ne zanima več kot dvakrat na mesec, kaj se dogaja z njihovimi otroki. Ne najdem niti enega opravičila za takšne starše - takšni si preprosto ne zaslužijo teh otrok - pa naj gre za žensko ali moškega. Ne morem si predstavljati sebe, da me ne bi zanimalo, kaj počnejo moji otroci, če bi iz kakršnegakoli razloga živeli stran od mene.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2006 9:07:03   
Minka Pobalinka

Se strinjam z Dejčo..

Moje mnenje pa je, da je ta ženska ( in vse matere in očetje, ki kaj takega naredijo) popoln EGOIST, ker se je otroku odrekla zaradi lastne sreče in novega partnerja..

In ja JE SLABA MATI.. vsaka mati ( in oče) ki zapusti otroka je slab starš. Otrok potrebuje več kot preživnino in obisk 2 x mesečno.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2006 9:27:04   
tipka
Nisem še brala odgovorov. Spet smo pri naravnem in družbenem. Da mora mati skrbeti za otroka, izhaja tako iz narave, pri vseh sesalcih skrbi mama za otroka, očeta ni ali je le v pomoč, kot iz družbe. Tudi družbeni vpliv je močan, ženske so skozi vso našo zgodovino ostajale doma, moški pa so skrbeli za hrano (lov, službe,...).

Ob dnevu žena se je veliko govorilo o ženski, ki je sposobna samostojno poskrbeti za sebe in otroke. Isto velja za moške. Če je sposoben, zakaj ne bi!

Mislim, da je samo zakoreninjeno v nas, da mora ženska skrbeti za otroka, da je treba dodeliti otroka tistemu, ki ga ima otrok raje, ker se več ukvarja z njim, ker mu je bližje, torej tistemu staršu, ki je pripravljen več časa prebiti z otrokom, ker ga ima bolj rad.

Kako se pa spopadati z našimi globoko zakoreninjenimi prepričanji, tega pa znanost še ni ugotovila.user posted image

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2006 9:48:35   
karmy
hja...nekak še razumem če oče zapusti otroka, saj ni bil neprestano z njim, otrok ni rastel v njemu, ni se spletla posebna vez med njima.... ko pa mama to naredi, da kar pusti in gre...user posted image meni nič, tebi nič... mi ni jasno...  otrok potrebuje oba starša... vendar če nova partnerka očeta, dobro izpopolnjuje tisti čas, kadar ni mame, zakaj bi skrbeli?

poznam punco, ki je otrok ločenih staršev, in je nekaj časa živela pr očetu, ter ko je dobival nove ženske, je zavračala eno za drugo, ker je zamerila očetu, da se je ločil od mame... pol mu je pa pred kratkim celo prepovedala dobiti novo žensko user posted image user posted image stara je pa 24 let....zasebno življenje starša se ne more ustavit, samo zato ker otrok hoče tako... če bi onadva malo lepše njo vpeljala v to situacijo, bi bilo drugače...

če je mama neprimern starš in je oče boljši, potem je naredila dobro potezo, in prepustila otroka v dobri oskrbi... ne morm drgač rečt... kako bi bilo če bi bil pr njej, in ne bi bil deležen tistega kar si zasluži? mogoče novi partner ne mara otrok? user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.5.2006 9:59:44   
Anonimen
Saj smo hvalile moške, koliko "ženskih" del naredijo. Če jim pustimo pomivat posodo&opravljat vsa druga tradicionalno "ženska" gospodinjska opravila, naj pa še otroke vzgajajo, če to želijo. A ni oče tudi član družine? In družina temelj vsega?

In v konkretnem primeru, če so vsi zadovoljni, je tak dogovor v redu. Bolje dober oče kot mati, ki se otrokom ukvarja "občasno" ali pa sploh ne....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.5.2006 10:34:47   
vampirka
Jaz ne bom nikogar obsojala, ampak starš (ni važno oče ali mama), ki se ne potrudi videti svojega otroka več kot 2× na mesec, je slab starš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.5.2006 11:20:22   
mamči
Jaz se tu popolnoma strinjam z Marogico.

Jaz sicer sebe nikakor ne bi mogla videt v vlogi mame, ki otroka vidi parkrat mesečno, niti si ne predstavljam, da bi živela stran od njih. Nikakor, po moje bi se mi zmešalo.
Ampak, res življenje piše svoje zgodbe....

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.5.2006 13:17:09   
Anonimen
Jaz ne bom nikogar obsojala, mislim pa da ni slaba mati, če je otroka prepustila skrbnemu očetu.

Moja mami je pustila hčerko(mojo sestro) pri 10. , 11.letih pri očetu, ker je sama (oz.bolj pod prislilo ostalih) tako želela, jaz pa sem šla z mami.
Hm...glede stikov - videvali smo se ob vikendih, kasneje pa tudi to ne. user posted image  Dalo mi je misliti, ker ne vem koliko se je mami zanimala za sestrico? user posted image  Sedaj je bolj kot ne odmaknjena od obeh staršev in sama dobra mati.

Dalo pa mi je misliti - ravno včeraj je partner (spet) rekel da če grem, bo otrok pri njem.
Jaz moje punčke ne bom zapustila.

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.5.2006 13:31:24   
karmy
ja pa valda user posted image s takimi grožnjami sta še vedno skupaj? to more bit pa prava nočna mora...user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.5.2006 21:35:26   
koala
Jaz si sicer ne znam predstavljati, da bi zapustila svojega otroka, pa vendar...
Mogoče pa ima dober razlog, da je otroka pustila pri očetu, mogoče pa je otroku tam lepše in bolje.Prav na živce mi gre, da vsi obsodijo žensko, ki je odšla od svojega otroka, če pa to stori moški pa je to popolnoma normalno.
Ne maram dvojnih meril.

No razumem pa je vseeno ne!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.5.2006 22:24:25   
nina6
Nimam otrok, vendar ne vem kakšna mora biti ženska, ki pusti svojega otroka.NE RAZUMEM!!!!!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?