|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LPSC IN HYSC V POSTOJNI
9.5.2006 15:22:24   
SimonaTJ
Ojla, sem čist frišna na Ringaraji, pa vas najprej vse lepo lepo pozdravljam. Z možem že dobri dve leti čakava na user posted image user posted image  pa nama žal še ni uspelo. Pri dr. Merlo-tu sva opravila potrebne preiskave zdaj me je poslal še na laparo in histeroskopijo ki ju imam 26.6. v Postojni pri dr. Grmeku. Zanima me, kakšne imate izkušnje, kako uspešen zna biti poseg na kasnejšo zanositev, kako hitro se potem lahko uvrsti v čakalno vrsto za umetno in ali ima teža( moja seveda) kakršenkoli negativen predznak pri možnosti oploditve?!? 
Hvala lepa za odgovore, pa lep pozdravček user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LPSC IN HYSC V POSTOJNI
9.5.2006 15:57:43   
LUNA06
Ojla!
Sama sem v marcu dala skoz histero, čez dober mesec pa že zanosila.Zdaj upam, da je vse OK.
Mogoče ti sploh ne bo treba na umetno oploditev.
Tole glede teže pa ne razumem???

(odgovor članu SimonaTJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2006 16:17:08   
janja 27
jaz sem mela laparo. v postojni na vsto sem čakala 3 mesece ma to je blo že 2 leti in pol nazaj...tri dni v bolnici pol še en teden mal slabš počutje doma en teden crkljanja in spet veselo na delo, po laparo sem mela klomifen in sem kmalu zanosila, žal s ss user posted image user posted image  vendar pol tri mesece nisem smela nič in nato je tkoj ratalouser posted image user posted image tko da imam doma najino sončicouser posted image ..upam da bo tud pr tebi tako mogoče sploh ne boš rabla umetne op...pozdravček

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2006 12:44:50   
SimonaTJ
Hvala Luna06. Veš da bo vse o.k., saj kaj naj nam drugega ostane kot upanje.

Kar se teže tiče -- imam preveliko težo pa mi dr. Merlo kar naprej teži, da je to tudi eden izmed tehtnih razlogov za nezanositev.

Lep pozdravček

(odgovor članu SimonaTJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2006 12:50:17   
SimonaTJ
Janja 27 - kako dolgo si je mala klomifen? Meni ga je predpisal že sedaj pred operacijo, jih jemljem skupaj z Primolutom, ker že eno leto ne dobivam narmalno M pa mi jo tako sproži. Tudi jaz sem imela pred dvema letoma SS od takrat pa ne gre in ne gre.
Sem vesela za vajino sončico, to je najlepše darilo življenja...user posted image

U bistvu se sploh ne bojim umetne ker komaj čakam da zaslišim otroški glasek.user posted image

Pozdravček Simona

(odgovor članu SimonaTJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.5.2006 20:09:38   
TVN
Ja, prevelika teža je tudi eden od dejavnikov, ki ravno ne vplivajo spodbudno na zanositev. Tudi sama sem mnogo pretežka in dr. Reš mi je isto ves čas "težil" s tem, potem pa me je enkrat pregledala dr. Ribičeva iz Lju-porodnišnice in izjavila nekako takole: "Je že res, da preveč kilc ni ravno o.k., ampak če bi bila samo to težava, potem jih cel kup ne bi nikoli moglo imeti otrok!"

Izguba teže je vsekakor pozitivna, tudi sama shujšala kakih 15 kg, potem pa zanosila. Ne vem, če je bilo hujšanje temu vzrok, ampak ratalo je. In to po mnogih letih čakanja (6 let!).

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu SimonaTJ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.6.2006 8:27:30   
Mili11
Jaz imam 13.6 v Kranju histeroskopijo.
Bila sem na pregledu UZ, pa me je pol na to naročila. Ni mi čist točno povedala zakaj naj bi šla na HSC, (po izvidu sodeč imam pregrado v maternici) a sama pa takrat tud nisem vprašala.
Zanima me kako izgleda ta pregled (operativni pregled) in koliko časa si v bolniški?
Prosim, če mi katera pove,...

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.6.2006 9:42:25   
emaa
HSC je operacija, ki sama po sebi traja ne vem kake pol ure (si v splošni anesteziji). En dan pred posegom te sprejmejo v bolnico, kjer vzamejo kri, vodo, naredijo EKG, imaš ginekološki pregled in pogovor z anesteziologom. Popoldne pa odvajala. Vzemi si snedvič, ker moraš kri dati tešča, potem pa lahko ješ, od kosila dalje imaš pa samo juho, ker moraš imeti zaradi operacije prazen želodec in črevesje. Po polnoči ne smeš več piti. Če boš živčna vprašaj, pa boš dobila kaj za spat. Zjutraj ti pred operacijo dajo tablet za pomiritev in se ti potem gladko fučka za vse. Po posegu si še malo zadeta, zvečer dobiš malo juhe, naslednji dan pa greš domov.Bolniške ti pa pripada 7 delovnih dni. Operacija sama ni ne boleča, ne nič groznega, ker brez strahu, meni je po drugi HSC uspelo takoj zanosit, pa decembra pričakujem dvojčke.

(odgovor članu Mili11)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.7.2006 13:02:59   
Mili11
zdravo emamair,
Mal pozno, a hvala za to razlago.
Sem imela že v juniju HSC.
Pregrado so operirali in sedaj naj bi bilo vse OK

toda mesece je naokrog, user posted image - ona pa spet na obisku
uf sem huda

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.7.2006 8:49:14   
Linda25
Pozdravljene,

4.7.06 sem imela laparo in hystero. Ugotovili so, da imam kljub HSG-ju prehodne jajcevode, opdstranili so mi septum 3 cm velik.
Še danes čutim bolečine. 10.7.06 sem dobila user posted image , še danes malo krvavim.
A je imela katera podoben primer? Je to normalno?

(odgovor članu SimonaTJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?