|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali ste vztrajale?
8.5.2006 14:31:13   
Leae
Naša punči (3 mesece) ima krče. Pri dveh mesecih so mi svetovali naj preneham z mlečnimi izdelki glede na to da jo dojim. Vse sem črtala iz jedilnika kar vsebuje že sled masla, mleka, smetane.... Grozno kako se zoža jedilnik. No rekli so mi da moram vztrajati 14 dni in sem. In res po 10 dneh so krči prenehali. Mislila sem da mogoče ni zaradi mleka ampak ker smo se približevali 3 mesecom. Po 4 dneh brez krčev pojem nekaj mlečnega in zvečer zopet krči. Torej vztrajam še naprej brez mleka in čez en teden zopet pojem nekaj mlečnega. Zopet krči, torej mleko je krivo. Sicer pa ni nič bila pikasta ali, da bi bilo videt kakšno alergijo na mleko samo povzročajo ji krče. Zanima me tiste ki ste imele ali še imate krče ali ste poskušale biti 14 dni brez mleka (tudi bel kruh odpade)? Zanima me namreč zato, da vidim otroci pogosto tako reagirajo na mleko ali smo mi bolj kot ne izjema.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali ste vztrajale?
8.5.2006 14:34:12   
Seven*
Jaz sicer nisem vztrajala, poznam pa ene par ki so..in je pomagalo. Tudi svetovalke za dojenje naprej pri krckih svetujejo odstranitev mlecnih izdelkov iz prehrane. Se pa najdejo pametni pediatri, ki svetujejo novopeceni mami, da naj dnevno spije liter mleka. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ali ste vztrajale?
8.5.2006 14:37:31   
KBM
Jaz tudi nisem vstrajala - moja Karin itak ni imela veliko krčev po 3 mesecu so pa tako zginili!Tako da nismo nič vstrajali ali črtali iz jedilnika!
Saj bo kmalu dopolnila 3 mesece pa bo bolje - saj mislim!

Lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali ste vztrajale?
8.5.2006 14:43:11   
san
Jaz sem se prehranjevala isto kot prej, tudi mlečne izdelke sem jedla. Sta imela oba krče, vendar so pri hčeri izzveneli v dveh tednih, pri sinu pa je trajalo vse skupaj kakšen teden dlje.
Lp S

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali ste vztrajale?
8.5.2006 14:58:49   
neliza
Js sem jedla vse,razen kislega zelja in stročnic.Sta pa moja dva otroka prešla krče brez neprespanih noči.Po moje je nekaj tudi podedovano.

lp vsem od novopečene uporabnice

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ali ste vztrajale?
8.5.2006 15:22:03   
šnucika
pri nas niso bili krči,ampak pikice po telesu...pa sem vztrajala 10 dni!Pa ne samo mleko,tudi jajca in vsi oreščki...groza,kako naenkrat nimaš več kaj jesti...user posted image
potem sem spet pričela,pa ni bilo nič slabše,niti boljše.....pa sem še nekaj časa pazila predvsem pri jajcih.....
no,izkazalo se je,da zaenkrat ni bilo to vzrok ampak nekaj atopičnegauser posted image ...in ker sem tudi sam hud alergik,naju z malouser posted image  slej ko prej čaka testiranje.
Je pa stanje kože naše Žive spet normalizirano....pa spet vse jem...tako,da..??user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu neliza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ali ste vztrajale?
8.5.2006 20:26:37   
Dejča
Naša pa ni imela krčev, ampak alergijo na mleko in jajca (vsaj sumili smo tako) in sem bila več kot 4 M (skoraj 5) na strogi dieti brez hrane, ki vsebuje mlečne ali jajčne sestavine. Si lahko misliš, kako je bilo fajn jesti user posted image . Zaradi sebe ne verjamem, da bi zdržala, zaradi user posted image  pa sem.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ali ste vztrajale?
8.5.2006 20:42:18   
lelaval
Jaz sem se tudi izogibala mleku in mlečnim izdelkom že zaradi tega, ker je 1. hčera alergična na kravje mleko.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ali ste vztrajale?
9.5.2006 9:34:59   
2ursae
seveda, punca. Vztrajaj! Če veš, da nekaj povzroča krče tvoji user posted image , se tistega izogibaj kot hudič križa.
Sama sem bila med nosečnostjo na dieti, tako da vem, da je težko. Nisem smela jest sladkorja, ogljikovih hidratov ... zame katastrofa. Kaj so se mi na morju sline cedile, ko so vsi mljaskal sladoled, jaz ga pa še povohat nisem smela user posted image . Kaj češ, saj praktično izbire nimaš.

No, tako jaz vidim tvojo situacijo, izbereš pa sama user posted image .

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ali ste vztrajale?
9.5.2006 10:37:50   
makica
Tudi jaz se se izogibala tam nekje do 5 meseca. Vendar sem se izogibala mleku, siru in  predvsem jogurtom. Nisem pa tako pazila pri jedeh, ki vsebujejo nekaj mleka, npr. pecivo, pire krompirju,... tako ni imela krčev. 

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ali ste vztrajale?
9.5.2006 10:49:31   
karin412
Moja Ajla ima 3 mesece in ful prdi. Ne vem, če kaj vplivajo mleko in ml. izdelki na to, ampak zdaj imam dieto - od nedelje. Bom vztrajala 2 tedna, da vidim, kako bo. Prav da bi imela krče, pa mislim,da ne.

Kako je s kruhom - mislim, da je boljše, če jemo žita - kosmiče, proso, kaše... Tudi jaz se skušam zdaj tega držati, jaz sama zdaj manj prdim, pa je morda povezano tudi z Ajlo.

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ali ste vztrajale?
9.5.2006 13:36:00   
Leae
Vsekakor odkar sem se prepričala da je res mleko krivo ne jem nič mlečnega. Veliko težje mi je gledati kako našo pikico boli kot pa jesti mlečno. Zanimalo me je le ali je to pogost pojav.

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ali ste vztrajale?
9.5.2006 15:26:29   
ZARA
Ja, če misliš da ji pomaga, pol vztrajaj...Jst mam frendo, ki se je full pazila kaj poje, poleg vsega celo ne je mlečnih izdelkov, pa je malega zvijalo do skoraj 6 meseca...

lp

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ali ste vztrajale?
9.5.2006 21:31:31   
Aleksandra
Tudi našo je ful napenjalo, prdela je kot en velik dedec,... pa so mi rekli naj črtam mlečne izdelke in prav kmalu je bilo bolje. Istočasno smo pa "odkrili" še atopični dermatitis in zdaj čakamo na teste, če ni morebiti alergična na jajca in mleko, tako da sem na strogi dieti.  Vsega se navadiš. Kak dan je res malo tako, ko bi kako čokolado vgroznila, pa ne smem.

LP
Sandra

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ali ste vztrajale?
9.5.2006 21:33:12   
šnucika
aleksandra-kako zgleda testiranje?

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Aleksandra)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ali ste vztrajale?
9.5.2006 21:42:11   
Aleksandra
Midve sva bili pri dermatologu na pediatrični (v LJ na Ul. Stare Pravde). Dermarologinja jo je pregledala in potrdila AD, mi dala vsa navodila glede kopanja (ima zelo suho in občutljivo kožo) ter glede moje diete, potem pa sva morali iti na odvzem krvi (srce se mi je trgalo, tako se je jokala, saj kar nekaj časa niso našli žilice, ker so tako tenke). Zdaj pa čakamo na rezultate - kontrolo imava konec maja in takrat bodo tudi rezultati, saj ni tako nujen primer (je ne srbi, ni nemirna, etc). Ker sem pa že malo nestrpna bom jutri že malo po telefonu povprašala. Stanje se je bistveno izboljšalo, vendar pa se suhi flekci sem in tja še vedno pojavljajo, prav  tako včasih (3-4 dni po tistem, ko nismo več namazačo) tudi rdečine na pregibih. Tako, da nekaj mora biti.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ali ste vztrajale?
10.5.2006 12:38:16   
Leae
Ja, na koncu koncev vsega se navadiš.

(odgovor članu Aleksandra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ali ste vztrajale?
10.5.2006 14:17:13   
šnucika
aleksandra - hvala za odgovor.
tudi naju z malo čaka testiranje...zenkrat naj bi šlo za AD...ampak,ker sem jaz alergik,bo testiranje neizogibno!user posted image

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ali ste vztrajale?
10.5.2006 15:15:45   
balaena
jaz sem bila na popolni dieti brez mleka, mlečnih izdelkov in jajc (ter vsega kar bi to dvoje vsebovalo) 3 mesece, zdaj pa pocasi spet uvajam. torej od 3. do 6. meseca moje hcerke, to pa zato, ker je imela vsake toliko kakšen lisaj in je pediatrinja sumila na alergijo. krcev pa k sreci nikoli ni imela.

no, hotela sem napisat, da nisem niti razmisljala, ali naj vztrajam ali ne, ampak pac sem. in mi ni nic zal.  saj se hitro navadis.

sicer pa mogoce poskusaj z jogurti, namesto mleka. vsaj kar se alergij tice, pravi nasa pediatrinja, da je jogurt ze fermentiran in zato manj problematicen? (in skuta, maslo)

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ali ste vztrajale?
10.5.2006 21:10:18   
Leae
Ne pomaga, tudi če je kaj drugega da ni mleko. Krive so namreč mlečne beljakovine, k so za dojenčka težko prebavljive. Sicer pa nikoli zame ni bilo vprašanje vztrajati ali ne, bolj me je zanimalo, kako pogosto imajo otroci krče zaradi mleka.

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ali ste vztrajale?
10.5.2006 23:00:20   
nanak
Punce, jaz sem in še vztrajam z "dieto" mleka, mlečnih izdelkov, popra, bučnega olja, stročnic, zelja, svinjine, svežega kruha in vzhajanega peciva in še katerega!

Luka je star 3 mesece in pol in smo še vedno previdni.

Res je groza, da je naenkrat jedilnik zelo, zelo skrčen, ampak to ne boli tako kot gledat svoje dete kako trpi in se zvija zaradi muh, ki jih imajo in vztrajajo nekatere.
Jaz tega ne morem in rajše jaz malo potrpim, kot da bi poslušala in gledala mojega sončka kaj dela z njim

Splača se vztrajat saj je potem mnogo manj muk.

Resnično


_____________________________

Iz pleničk se ti smehlja, nekaj čisto majhnega. Nedolžno ti zre v oči, k mamici v naročje si želi!

(odgovor članu Leae)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?