Gina
|
Jaz mislim, da ti načeloma ne bi smeli vzeti otrok, oz. da je za to reč zelo zelo malo možnosti in da to, da živiš pri starših ni noben razlog za kaj takega, prej prednost, ker bodo otroci in ti imeli še nokoga, ki ti bo vsaj fizično pomagal. Nikar ne reci na sodišču, da ti bodo pomagali finančno, če ti bodo, seveda. Sicer pa brez nadaljnega vpiši vse, ampak čisto vse stroške, ki jih boš imela, od oblek, hrane, vrtca, elektrike po družinskem članu, vode, odvoza smeti, gretja, pucanja stopnišča v bloku...do wc papirja in razbitih kozarcev, pa od počitnic na morju, do krožka za večjega otroka, od kolonije poleti, oz letovanja z vrtcem, do rolarskega tečaja, v okviru vrtca, od vozička, do avtostola, pa čistila in kreme, šamponi in praški, od žarnic do več kilometrov, ki jih prevoziš zaradi razvoza otrok, pa tudi večji avto moraš imeti zato, oz stroške imaš z avtom, ki se delijo na vsakega od družinskih članov, pa registracijo, menjave filtrov...., zaradi otrok ne moreš biti v eni sobici in boš morala v večje stanovanje, kjer boš imela najemnino - ne razlagaj, kako bo s starši, ker tega tvoji starši niso dolžni zate naredit(na sodišču razloži, da je to zate trenutna, kratkoročna rešitev), napiši, koliko bi imela stroškov, če bi res sama živela, kar sigurno tekom par let tudi boš, se pravi se niti zlagala ne boš - čez par let ga pa ne boš šla ponovno tožit najbrž, stroški se ti bodo pa z otroki itak samo višali, zdaj si moraš izborit normalno preživnino. Napiši v stroške tudi vse ostale stroške - kolo za otroka, čevlji vsaj 3 pari na leto, bunde, igrače, mobitel, računalnik, šolske knjige....vse napiši, nič spustit. Če so stroški skupni, npr. za posodo in npr. stole, svinčnike....jih deli s 3, kolikor vas bo. Saj ti ne bi sama rabila 3. stolov, en bi zadoščal.... Ko boš to preračunala, te bo prišlo cca 80.000.- do 100.000.- na mesec strošek za enega otroka ali še več. Kar napiši in nesi na sodišče. Še prej pa tvojemu pokaži. Toliko ste tudi sedaj v resnici porabili, če preračunaš po vajinih plačah + otroški dodatek + olajšava za dohodnino. V bistvu ste porabili še malo več po otroku, če si vajini plači štela s prevozom in prehrano vred. Če pa si vajini plači štela brez prevoza in prehrane, potem ste pa še več porabili po članu gospodinjstva. In na to se komot znašaš tudi na sodišču. Mislim pa, da bi bilo čisto ok se probat že prej zmenit za preživnino s tvojim. Jaz bi se probala zmenit za 50.000.- po otroku. No, tudi 40.000.- bi bilo ok. Danes jaz, ko sem že "stara" in nisem več naivna, ne bi nikoli več pristala na manj kot 40.000.- ker v resnici zapraviš več kot 80.000.- na mesec po otroku, če si tudi kar skromen.Zakaj bi torej ti plačevala veliko več kot on? Saj je oče, prav je, da skrbi za otroke. Kar se stikov tiče, je čisto ok, če imajo otroci stike z očetom. Ampak to se imata pa še čas menit. Pri nas smo zmenjeni vsak drugi vikend + med počitnicami po dogovoru. Nam ustreza. Ampak se ok zastopimo. Če te skrbi, kako bo, je boljše, da se zmeniš vnaprej čisto točno, kako se boste videli. Pa boš ti lahko planirala dejavnosti in on. Dobro uredi.
|