Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
iz vrtca je prinesel.... 3.5.2006 22:05:31
|
|
|
|
urška
|
dudo! ok naj začnem na začetku: moj lubek je star dve leti in štiri mesece. februarja je šel prvič v vrtec, ker sem jaz na hitro dobila službo. prej je bil seveda z mano doma. po začetnih problemih smo se nekako navadili. sicer še vedno ne gre rad, ampak ni več tistega groznega dretja vsako jutro in vsako popoldne preden prideva po njega. no pa k bistvu: že od decembra je malček brez dude. to je bil res napredek. sicer smo imeli kakšen teden problem pri spanju, potem pa je bilo u redu. no in ko danes prideva po njega, mi pride iz igralnice z dudo. seveda ves navdušen. duda sicer nima cuclja, ima pa tak majhen jeziček (plastičen), ki je ravno dovolj velik, da jo ima lahko v ustih. pa nisem nič reagirala, ker sem mislila, da mu jo bom doma itak na skrivaj vzela in bo mir, ker bo nanjo pozabil. Malo morgen, mami! bolj ko sem mu jo skrivala, bolj je norel in sitnaril. na koncu je šel še spat z njo!!! seveda sem mu jo takoj ko je zaspal vzela. Sem pa totalno razkurjena!!! povrhu vsega tole niti ni njihova prva "napaka" ampak sem bila do sedaj tiho. Tole je pa preveč. Pojma nimam kako naj se lotim stvari. Kako "ostro" naj jutri zjutraj, ko vidim njegovo vzgojiteljico, "nastopim"? Saj, do jutri, se bom že pomirila, ker bo zadeva prespana, ampak neki pa moram reči....
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 3.5.2006 22:10:55
|
|
|
|
Marogica
|
Jaz ne bi "ostro" nastopila, bi pa jim povedala, da če niso opazili, tvoj malček nima dude že od.... NAto pa bi povedala to, kar si nam, torej kakšen cirkus si imela cel popoldan in zvečer zaradi dude. PA da vidiš, kaj bodo vzgojiteljice rekle. Mogoče sploh niso opazile, mogoče so pač naredile napako-saj smo samo ljudje. Doma pa bi otročku obrazložila, da je že veli fant, da nima več dude in da je duda za dojenčke. Nato bi se na lep način "poslovila" od dude in jo vrgla v koš ali kaj podobnega.
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 3.5.2006 22:20:04
|
|
|
|
urška
|
ma sej že vnaprej vem, da ne bom norela jutri ob pol sedmih zjutraj. je pa tko, da sem mu danes lepo povedala, da je duda za dojenčke in jo rabijo za spanje, pa je rekel da je on tudi dojenček in se je lepo ob pol petih odpravil spat. še kakšna ideja?
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 3.5.2006 22:42:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz vem, da bi mu jo pustila, ampak to sem pač jaz.
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 3.5.2006 22:59:09
|
|
|
|
Jančika_
|
Oh, naš je danes hodil okoli z "dudo" od svoje Betke (dojenčka). Tista duda je pravzaprav samo 1 cm dolga, čisto tanka palčka (kot zobotrebec) in mu je skoz padala ven . Se ne sekiram in predvidevam, da ga bo v dnevu ali dveh minilo. Ima pa svojo dudo tudi še vedno za spat.
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 3.5.2006 23:19:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Prav imaš! Jaz bi jo natulila kot psa! Saj zato je tam,da poskrbi za TVOJEGA otroka. In ker to ni prva napaka bi šla naravnost do ravnateljice!
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 3.5.2006 23:20:04
|
|
|
|
Seven*
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 4.5.2006 6:45:28
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Prav imaš! Jaz bi jo natulila kot psa! Saj zato je tam,da poskrbi za TVOJEGA otroka. In ker to ni prva napaka bi šla naravnost do ravnateljice! ....pa še za 13 drugih, najbrž. Me zanima, kako bi to tebi uspevalo, anonimna.
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 4.5.2006 7:11:16
|
|
|
|
srki
|
Zakaj pa bi jo tako zverninsko natulila. OK, res da je tam, da skrbi za otroke, ampak kot je rekla Marogica, nima samo enega otroka za pazit. Pri vseh teh otrokih, ji mogoče sploh ni potegnilo, da ta otrok pa nima več dude. Opozorila bi jo oz. ji lepo rekla, če bi se pa ponavljalo, bi jo pa tolikokrat opozorila, da bi ji res zaleglo.
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 4.5.2006 7:44:33
|
|
|
|
karmy
|
takoj ko pride v vrtec (prvič) moraš vzgojiteljici vse povedat kako in kaj je z dudo, saj ima še takrat veliko otrok dudo, in povedat moraš ali se lahko že sam je ipd stvari... vzgojiteljica in pomočnica niso jasnovidke... ne se razjezit tokrat, ampak samo mirno ji povej.. če se bo še naprej to dogajalo, potem bi pa se malo razjezila... samo ne se razkurit, saj so le ljudje, in včasih pozabijo pri tolikih otrocih.. še posebaj če je sveža skupina, samo par mescov skupaj... saj proti sredini, koncu si že zapomnijo kako in kaj, ko spoznajo vsakega izmed njih..
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 4.5.2006 18:02:57
|
|
|
|
urška
|
joj, joj, joj, nisem hotla zanetit prepira! fora je v tem, da smo dudo pač morali takrat ukinit po nasvetu zobarja. vedela sem da je najbrž prehitro in po tej reakciji se je to tudi izkazalo. vedela sem, da bi mali takoj vzel dudo nazaj in to se je (skoraj) tudi naredilo. zato me je tudi vrglo tole malo iz tira. no pa da vam zdaj povem kaj je bilo danes: zjutraj smo seveda z dudo prišli v vrtec. in sem vzgojiteljici lepo povedala, da dude več nima in da mu jo naj vzamejo. seveda me je debelo pogledala in rekla da nikoli nima dude v vrtcu. pa sem povedala kako je včeraj zapalil na uno plastično zadevo. nakar mi pove, da je to duda od igrače. in sem rekla da mu jo naj vzamejo ker smo imeli probleme. no in ko sva danes prišla po njega je ni imel več. nobenga problema. nima pa smisla tulit na nikogar. kar se je dogajalo prej je bilo v večini to, da smo mi ga dajale umazanega domov. sej ni bil problem dokler nisva šla enkrat direktno do zdravnice in sem šele tam videla, da ima body totalno polit s čajem. ni nobene panike in se lahko pomirite. lp
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 4.5.2006 21:54:10
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Mogoče sploh niso opazile, mogoče so pač naredile napako-saj smo samo ljudje. VIdiš, kaj sem rekla. Super, da ste to na tak način uredili in da je duda zopet tam, ko mora biti, pri punčki-igrački.
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 5.5.2006 22:46:40
|
|
|
|
Anonimen
|
no pa si spet enkrat zmagala
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 5.5.2006 23:11:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen no pa si spet enkrat zmagala Kakšni čudni komentarji so pa to zdej?
|
|
|
|
RE: iz vrtca je prinesel.... 6.5.2006 0:14:35
|
|
|
|
zlatolasska
|
IZVIRNO SPOROČILO: hothien IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen no pa si spet enkrat zmagala Kakšni čudni komentarji so pa to zdej? Samo res, a ne... Lepo si to odreagirala, Urska! Jaz tudi delam v vrtcu kot pomocnica in v svojem imenu lahko recem, da se drzim tega, kar prosijo starsi, sploh pa kar se tice ukinjanja dud, ker jih enostavno ne prenesem... Najbrz bom bila ista, ko bom imela svojega otroka, kot starsi, katerih sedaj ne razumem... ampak enostavno se mi ne zdi, da je duda nacin, da otroka utisas (kot vem, da je pri mnogih starsih). Tako da, nasi otroci imajo dude le se med spanjem, pa se to le manjsina.. smo ostale vse uspesno odvadli... Ampak, da ne grem prevec od teme... Vcasih je res tezko kako stvar pri otrocih v vrtcu preprecit, saj jih imas 12-14, pa vseh res ne mores gledat vsako sekundo... In cist mimo grede ti kako uspicijo, ali pa najdejo kaj, kar ne bi smeli... Tako da razumem, da je tvoj nasel dudo in si jo prisvojil, pa tudi to, da vzgojiteljica ni nic vedela o tem... In tako me res veseli, da si lepo odreagirala... saj se le z lepo besedo dalec pride, grda beseda prinese le probleme...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?