Gina
|
Ma jaz ne vem....tako enostransko je napisano, da jaz nisem čist zihr.... Ok, ženska je malo "depresivna". Logično, če je skoz sama, pa nima nikogar, za kogar bi skrbela in okrog katerega bi se ji življenje vrtelo. Če je rekla, da bi ga rada pazila, potem jaz mislim, da je mogoče to posredi, da pač nima volje poseben do ničesar, ker nima motivacije. Vsi ljudje na tem svetu dobimo vedno motivacijo od zunaj. Zakaj se ne bi veselila vnuka? Mislim zakaj to ne bi bilo možno? Otrokom kar naprej pravljice brat se tudi meni zdi oslarija. Pa cel dan se samo z njim ukvarjat še večja. Življenje je splet mnogih reči in otrok jih mora zaznat in se vklopit v njih na svoj način, njemu ljub. Ves čas ga zabavat.....ne, ne, to škodi. Otrok se mora naučit biti srečen tudi sam s seboj. Seveda mu moramo biti ves čas na "razpolago" v fizičnem smislu, moramo se pogovarjat z njim, moramo ga kam peljat, moramo ga crkljat.... Zakaj misliš, da mu tega babica ne bi mogla nudit? Logično da bi se ji bolj ljubilo do sosedov stopit, če bi imela malega. Prisiljena bi bila. Vlagat v otroka....je ena napisala. Kaj vlagat? Ga poslat na tečaj angleščine že v vrtcu pri 2. letih? Mu brat pravljice 17x na dan?? Joj, joj, res me ne čudi, zakaj so moderni otroci nesrečni. Prenafilani so z vso množico informacij, pa ne vidijo sonca in drevja in prijaznega nasmeha, jim ne pomenijo nič.....tako kot tebi, anonimna, meni ni jasno, kaj bi rada sploh. Aja, en velik plus za varstvo pri babicah je to, da so otroci manj bolani, pa da imajo res nekoga zase, ne delijo vzgojiteljice z nikomer. Moraš vedeti, da otrok do 3. leta ni socializirano bitje, niti ne rabi družbe sovrstnikov, šele po 3. letu mu rata dolgčas ali še kasneje. Vrtec je nujno zlo v tem primeru. Prišparaš tudi kar precej denarja, vrtec je zelo drag špas. Aja, pa to, da tale babica stanuje ven iz mesta, je meni en ogrooooomen plus, nikakor ne minus. Kje je sploh lepše, kot ven iz mesta.... Če bi bilo res vse skupaj eno veliko sranje, kot si opisala, ti ne bi dvomila v svojo odločitev.....zato dvomim...ne vem zakaj imam čuden feeling...
|