|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanje za izkušene
2.5.2006 23:07:54   
natalia
Pozdravljene,

sem mami punčki, ki je stara tri mesece. v naših forumih sem iskala vse o gibanju dojenčka (dvigovanje glavice, stegovanje, obračanje...) pa nisem zasledila nobenega podobnega problema, kot ga imamo mi.

kamorkoli jo dam, v naročje, v voziček, v posteljo, pod glasbeni most, v ležalko, se ona tako dviguje, kot da hoče biti pokonci, oz. ima ramena in glavico čisto gor.zgleda kot da dela trebušnjake (edino tako lahko to opišem), meni se zdi to zelo hitro in ne preveč dobro za hrbtenico, 

a mogoče katera ve za kaj se gre? prosim pomagajte, ker me že resno skrbi, ker dela to non stop!!

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje za izkušene
2.5.2006 23:10:00   
Anonimen
Sicer ne vem, kako izgleda pri vas, ampak moj Robi se je pa "krivil v rikverc", kamorkoli smo ga dali. Posledica je, da ga je pediatrinja po prvem pregledu poslala v razvojno ambulanto na fizioterapijo. Zdaj je že skoraj v redu, star bo pa vsak čas 5 mesecev. Mogoče torej ne bi bilo slabo, da  povprašaš pediatrinjo na naslednjem pregledu.

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vprašanje za izkušene
3.5.2006 8:56:54   
Anonimen
Naša pediatrinja pa je bila mnenja,da otrok dela,kar sam zmore.Če se ga ne sili v dodločene gibe in jih sam izvaja,se pravi,da je sposoben.Moji so vsi trije že pri treh mesecih morali ležati z privzdignjenim vzglavjem,da so lahko naokoli gledali,strop jim ni bil všeč.Slabše bi bilo,če ga na silo potiskaš nazaj,da leži in mu s tem preprečuješ njegove poskuse,prve v življenju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vprašanje za izkušene
3.5.2006 9:07:20   
lelaval
Malo  dvigni vzglavje - v vozičku, ko pa je na rokah, pa je lahko pokonci, le s hrbtenico naj bo naslonjen na tistega, ki ga drži.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vprašanje za izkušene
3.5.2006 9:28:26   
ac
Moja bo čez en teden stara 5 mesecev, pa to, kar opisuješ, počne kakšne 2 tedna. Ja, kot bi delala trebušnjake. Jaz ne mislim, da je kaj narobe, ampak, da se hoče usesti. Zato ji vsakič, ko to počne, ponudim roke in se takoj potegne v sedeč položaj in potem je ok. Mi pa to dela zadnje čase tudi med dojenjem. Malo popije, spusti bradavico in se začne dvigat gor. Potem jo dam v sedeč položaj, malo pogleda naokrog in se spusti nazaj dol in pije naprej. Ne vem pa, kako je to pri 3mesečnikih, ko naj jih še ne bi dajali v sedeč položaj (no, saj uradno bi tud naša morala menda samo ležat).

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vprašanje za izkušene
3.5.2006 13:05:12   
soncek&luna
moj skratek se je tudi ze pri 3 mesecih zacel dvigovat... od takrat ima dvignjen naklon v vozicku... pa tudi sedel je ze takrat - seveda na pol in naslonjen name... nic ni narobe, sem tudi pediatra vprasala

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vprašanje za izkušene
3.5.2006 13:55:19   
niki#
Pri nas se je tudi zelo zgodaj začel dvigovati in je pač pri štirih mesecih s pomočjo tudi sedel .... pa ni bilo nič narobe.... shodil je pa z 9 mesci... Nekateri so pač bolj napredni in to da mora ležati (na silo) do nevekdaj je zame norost! Je pa res, da če te kaj skrbi (če misliš, da je kaj drugače narobe) pa do pediatra!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vprašanje za izkušene
3.5.2006 18:17:25   
natalia
hvala punce, malo manj me skrbi. sem ji dvignila malo vzglavje, pa zgleda zadovoljna.user posted image

lep dan

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vprašanje za izkušene
3.5.2006 19:09:09   
Primoza
Nič kaj posebnega, vsak potek razvoja motorike je unikat.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vprašanje za izkušene
4.5.2006 16:42:23   
ziva_
natalia, tudi nasa eva je pri treh mescih delala "trbusnjake", in tudi nam je pediatrinja rekla, da otrok dela kaj zmore. tak da po moje ni nic narobe. zdaj je eva stara 11 mesecev in ze dejansko bezi, hodi pa od 8,5 mesca. na noge se je zacela postavljati tam pri 5,5 mescih, pa je tudi mene skrbelo, da to ni dobro za hrbtenico... pa je pediatrinja spet rekla, da ni nic narobe, da otrok ve klko zmore. tak da mislim, da nimas razlogov za sekiranje... 

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?