|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Centralni sesalni sistem
1.5.2006 21:19:43   
Grascakinja
Gradimo hiško in razmišljamo tudi o vgradnji centralnega sesalnega sistema. Kakor sklepam, je zadeva zelo praktična, sploh za take, kot sem jaz (alergik, perfekcionist in picajzelj na red in čistočo).
Ali ga kdo od vas ima? Kako se v resnici obnese?
Cenovno se mi sploh ne zdi tako drag, sploh v primerjavi s kakim malo boljšim sesalcem...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Centralni sesalni sistem
1.5.2006 22:07:42   
janja 27
živjo!
midva sva zgraila hiško že pred 4 leti in sem takrat razmišljala isto kot ti da bi si dala tale sistem sesanja, stvarca je lih pršla na tržišče tle ( saj mislim si ) in takrat sem tuhtala ali da ali ne in zdaj ne vpraši meni osebno je full žaluser posted image user posted image  baje da je full v redu in ti ni treba sesalca vlačt po hiši, potegneš cev in posesaš pa se prah se ti nabira sam tam v tisti posodi tko da po moje nimaš kaj razmišljat....nabaviuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.5.2006 12:36:59   
Anonimen
Js sem zadevo videla v vzorčni hiši za Bežigradom.
Če mene vprašaš mora biti zadeva zakon. V praksi je sicer nisem preskusila.
Je pa fajn sploh zarad alergij pa tega.

Ampak boš morala vseeno met dva sesalca (oz. še enega) za vse tiste prostore kjer priključkov ne boš napeljala. Predvsem za sesanje kakih stvari zunaj (avto, pa to). Dobro avto lahk voziš sesat tud na pumpo.

No meni se je zdela stvar uporabna.

Neposredna povezava do sporočila: 3
2.5.2006 14:00:21   
k1
tudi midva sva razmišlala o tem, pa sma si nekak premislila. kaj vem. ti pa priporočam, da gresta na kak sejem, ko bo, tam imaš te ponudnike in boš dobila vse info, ki te zanimajo o tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.5.2006 17:23:53   
Grascakinja
Ja, sva že bila na sejmu in tudi en "njihov" je že prišel dat predračun in pravzaprav veva že vse o tem, le kako se dejansko obnese v praksi še ve veva.
Vtičnice bom (če bom) dala napeljati v vse prostore, pa tudi v kurilnico, blizu zunanjih vrat, da bom lahko posesala tudi avto, sicer pa že itak imam električno metlo in Igeo (fuuuul nepraktična).

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.5.2006 17:42:01   
rija
Jaz imam tak centralni sesalni sistem in sem z njim prezadovoljna. Če bi še enkrat gradila, bi ga še enkrat kupila. Stalo nas je ca. 370 tisoč za kompletni projekt. S tem, da imamo malo bolj zmogljiv sesalec, glede na to, da so razdalje v hiši kar velike.
Kar mi je pri tem sesalcu najbolj všeč je odvod umazanega zraka, ki gre pri navadnih sesalcih nazaj v prostor, iz hiše. Tako ni nobenega vonja po prahu ko sesaš....
Delal nam ga je g. Rajko Misja, podjetje KORAK. Gospod dela sam in je eden redkih mojstrov, na katerega se lahko zaneseš. Dela pa po celi Sloveniji in je med bolj ugodnimi.

Neposredna povezava do sporočila: 6
2.5.2006 17:44:16   
rija
Pikec, ne rabiš dveh sesalcev, ker je cev dolga 9 m in jo lahko komot potegneš iz hiše ali pa sesaš avto v garaži. Cevni sistem imamo mi narejen v vseh treh etažah in razvod je točno zmerjen, tako, da cev sega v vsak sleherni kot hiše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2006 10:08:32   
blazen
Sploh ni dilemw. Jaz imam to v hiši že 5 let in sem zelo zadovoljen. Najprej sem imel Belgijskega Elek Trends, pa mi zadeva ni bila dovolj, ker imamo bolj gladke površine in je potreben močnejši sesalnik. Potem sem imel Italijanskega, nazadnje pa sem kupil slovenskega s katerim sem res zadovoljen.  Eno podjetje iz Ljubljane je začelo s proizvodnjo in vsi sestavni deli so slovenski. Ker bi bilo omenjanje podjetja reklama me lahko kontaktiraš na mail. Je pa izdelan v celoti iz inox-a. Pa še mojster ki mi ga je montiral obvlada zadeve pri cevnem razvodu.

Neposredna povezava do sporočila: 8
9.6.2006 11:26:32   
blazen
Za vtičnice ni dobro da jih daš v vsako sobo. To sem tudi jaz mislil pa mi je mojster odsvetoval. Vtičnice morajo bit samo tam kjer jih boš res rabila. Mi imamo hišo 9x12m in samo tri vtičnice na sredini hiše in ena v garaži so uporabljane. 

Z 8m cevjo dosežem vse kotičke v hiši. Če daš vtičnice v vsako sobo potem samo prestavljaš rebrasto cev. Ostale vtičnice so odveč. Kmalu ugotoviš da več prostorov dosežeš iz ene vtičnice in nekaterih odcepov sploh ne uporabljaš več. V teh mrtvih odcepih se z leti lahko kaj zaredi ker niso redno prepihani. Mravlje ipd.

Kramarji ki prodajajo sesalnike radi prodajo čimveč vtičnic in instalacijskega materiala in jih briga za praktičnost. Isto je bilo pri meni. Ko sem prišel v kontakt z mojstrom ki izdeluje sesalne enote in instalacije (css@pitea.si) in stvar res obvlada, sva mrtve odcepe zatesnila s propenom. Pa še za izpušno vejo mi je svetoval da sem jo zamenjal z debelejšo cevjo da se mašina toliko ne matra in je vlek boljši.

Neposredna povezava do sporočila: 9
9.6.2006 12:57:12   
BarbaraE
Rija,

a mi lahko posreduješ tel. številko tega mojstra za centralni sesalni sistem? Lahko tudi na zasebna spor.

Thx
Barbara 

(odgovor članu blazen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.6.2006 17:51:59   
Sita
Zelo proporočam!

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2006 10:03:57   
bamby
Bi še jaz povedala eno plat tega sesalca. Montirali so ga pri sestrični v novo hišo, pa so z njim zadovoljni in nezadovoljni. Nezadovoljni predvsem zaradi tega, ker je menda tista dolga cev zelo nepraktična in težka, ki jo moraš kar naprej odmikat.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2006 20:23:57   
blazen
Jaz sem imel isto pomisleke glede dolge cevi in mi je zadnji mojster s slovensko robo svetoval trimetrsko upogljivo rebrasto teleskopsko cev ki se raztegne na 9m in se s pomočjo podtlaka sama spet potegne vase. Tri metre pa res ni preveč. Raztegneš jo kolikor rabiš.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?