|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   živčen mož
27.4.2006 20:48:14   
Anonimen
Prosim vas za pomoč. Moj mož je namreč zelo živčen, vzkipljiv. Vsaka stvar ga hitro zmoti, npr. kaj pade na tla- takoj  začne kričati, postane res "zatežen". Enako je pri odnosih, zelo hitro pride v konflikt z ljudmi, zato je zamenjal že ogromno služb. Mislim, da je bil tak že v otroštvu (jedel je tudi tablete), njegova mama je zmeraj govorila "ti si tako živčen". user posted image
Predvsem me zanima ,če obstaja kakšno alternativno zdravljenje, kaj bi lahko pomagalo, da bi se pomiril? Pomislila sem že na kak šport, da bi se čisto izmučil, da ne bi imel več energije za izbruhe. Sem mu pa že naročila, da gre jutri po Persen, upam da bo vsaj malo pomagalo za začetek. Če ima pa katera kakšen naslov ali tel. kakšnega strokovnjaka na Gorenjskem, pa lepo prosim.
Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: živčen mož
27.4.2006 21:22:49   
Anonimen

Kakšno otroštvo je imel? Moj dragi je enak kot tvoj, vendar ni nikoli jedel nobenih tablet. Nič ni vredu kar narediš, pa čeprasv se trudiš. Tudi mene zanima mnenje drugih, ki imajo take moške

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.4.2006 21:36:35   
Gina
A so bili kot otroci deležni veliko pohvale in malo kritike, pa starši so imeli do  njih majhna pričakovanja? Ali je bilo ravno obratno, ves čas so jih kritizirali, pa tulili nanje, pa imeli velika pričakovanja? Meni se zdi, da oba taka ekstrema lahko privedeta do takega odraslega, kot je zgoraj opisan. V drugem primeru je imel take zglede, da se mu zdi, da je to edino normalno, da ljudi kritiziraš, v prvem pa je bilo ves čas vse po njegovo, pa ne prenese, da kaj mogoče kdaj ni tako, kot si je zamislil - takih bo veliko modernih otrok čez 10 let. Kaj pa vem...meni se tako zdi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.4.2006 21:57:54   
cmokec
Jaz ti dam lahko naslov bioenergetika, ki je meni in mojim resnično veliko pomagal. Piši mi na privat, ker podatkov tretje osebe ne bom javno objavljala.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
27.4.2006 22:07:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.4.2006 22:13:22   
Anonimen
Ah, moj je rojen kolerik. Vzkipljiv za vsako figo, ampak mu tudi takoj žal rata in se opraviči. Jaz sem se s tem sprijaznila, sem pa rabila kar nekaj let, da sem prišla do tega spoznanja, da tak pač je. Živčen...saj tudi sam prizna, da je živčen. Pa saj se da žviet s takim človekom, smao ti moraš biti malo bolj flegmatičen. Pri naju špila ravno na to foro.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.4.2006 23:33:09   
Anonimen
Njegovo otroštvo. Oče je bil alkoholik, včasih ga je tudi tepel. Mama je komaj skrbela za tri majhne otroke, ni bilo nobene babice, prijateljice, nič. Mama se je večinoma pritoževala zaradi pijanega očeta, ki je še tisto malo denarja zapravljal za poker. Večinoma otroštva je preživel na ulici, kjer pravi da so ga vrstniki velikokrat tepli (ker je jezikal).
Problema se zaveda, vendar vem da mu je včasih kar težko priznati da ima problem (vemo kako si je težko priznati da je z nami nekaj narobe).
Ja, al bina tudi jaz sem flegmatik in lahko rečem čisto drugačen značaj kot on. Zelo težko me kaj spravi ob živce.
Lahko rečem, da vem, da  bi se zelo težko prevzgojil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.4.2006 23:43:02   
Annny
Anonimna....Prevzgojil se verjetno ne bo, moral pa se bo naučiti brzdati samega sebe. Tukaj zdravila nimajo nič zraven..Drugače bi bilo bolje zanj, da bi bil samski- kruto, a resnično..user posted image  Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2006 9:03:06   
Anonimen
Žio!

Tudi moj je kolerik. Matr smo kt na enem onih sestankov anonimnih alkoholikov user posted image . Ne, sej je prav, da si povemo.
Glej pred leti, ko je moj še živel pri svojih starših, je bilo zelo hudo. Tako vzkiplivega človeka bi težko našla. Dobesedno zmešalo se mu je za vso figo. Ker je nadpovprečen redoljub, so bile take stvari še posebej absurdne. Npr. če je padla drobtina na tla, on pa je prej sesal, al pa če sem se popacala, če se je kaj polilo,... ojojoj katastrofa, res! Jaz sem ga ob njegovih napadih nepremično gledala, nato pa planila v smeh. Napaka!!! Še bolj je podivjal, ampak men se je zdel tako hudo smešen! Da se zaradi ene drobtine splača pokurit tolko energije?!???  Podivjal je če se nisem takoj javila na telefon, če mi doma niso pustili prenočiti pri njemu, če sem zamudila, če če če...
Večkrat sem se vprašala, kako sem lahko prenašala vse to in da ga nisem že na začetku zapustila. Danes mi ni niti malo žal, da sem vstrajala ob njemu, saj mi ga je uspelo umiriti za vsaj 70%, kar pa je za takega človeka zelo veliko. Vzrok zakaj je fant tak, ni bilo težko najti, imela sem ga pred nosom-STARŠI oz njegova MATI.
Že iz zibelke ven je neprestano poslušal vpitje. Starša sta se prepirala do jutra, se grdo zmerjala, tudi v javnosti, mami je metala predmete v očeta, mu govorila kak prasec je, pa butelj, svinja...in vse to pred njegovimi očmi in očmi drugih. Prejokal je nešteto noči, z leti, pa se navzel prepričanja, da je tako prav, da kaj drugega ne obstaja. Najbolj me je motilo to, kako nepremišljeno je z njim komunicirala mami. Še danes ga zmerja z butlom, kretenom, pankrtom in podobno. Kako lahko rečeš kaj takega človeku, ki ga imaš rad?! Kako???? Pa svojemu otroku?!
Da bi fanta pomirila, mu pokazala, kaj je v življenju pomembno, kakšno je mirno življenje, kaj pomeni, če te ima nekdo rad... sem porabila leta. Dokler je bil doma, je bilo vse to brez vsakršnega pomena, saj je imela mati nad njim prevelik vpliv. Ko pa sva se preselila, pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . V trenutku! Fant je stal sredi stanovanja in poslušal. Sem mu rekla: miško kaj je, kaj počneš? Pa je rekel: poslušam tišino, jo slišiš tudi ti?
Si lahko zamislite kakšna sprememba je bila to zanj? Jaz nisem nikoli povzdignila glasu in razen smeha in mojih cvilečih in vriskajočih zvokov, ni bilo slišati nobenega znanega zvoka več. Postal je srečen.
Na začetku je sicer ohranil svoj vzorec obnašanja in priznam, da mi ni bilo lahko, toda sčasoma je spoznal, da je on edini, ki se dere, da je edini, ki prinaša nemir v najin dom. Če danes prične z izpadi, mu mirno rečem, naj gre za en teden k svoji materi, da bo ponovno začel cenit kaj ima doma. Te besede, ga v hipu streznijo, saj se zaveda, da že tistih nekaj ur na obisku, težko zdrži ob njej.
Še vedno ni tako kot bi moralo biti. Moti me, da se obnaša do mene kot da sem majhen otrok in me kara za vsako napako. Moti me, da dirka po stanovanju z steleksom in vneto drgne... ne vem kaj, ker sem že itak jaz obsedena z čiščenjem user posted image . Ampak kaj je to v primerjavi z 18 letnim fantom, ki sem ga spoznala? NIČ!
Rada ga imam in razen tega, da mu vsak dan kažem, kako zabavno je lahko življenje, ne nameravam storiti prav nič več.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.4.2006 21:19:09   
Anonimen
človek se obnaša tako,kot mu okolica dopušča.moj je tudi hitre jeze,vendar jaz na to odgovorim z užaljenostjo ,zaviham nos in grem v spalnico in sem tam,pol pa se takoj obrne in postane prijazen.le kako prej pa mu ni bilo jasno da mora bit prijzen.user posted image obnašanje  je stvar navade, kulture,in spoštovanja do drugih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.4.2006 21:28:17   
Anonimen
ja lahko bi mu pomagal homeopat, če bi le hotu do njega it. vrjetno bi pošizil že samo če bi mu to omenila a?
no mojmu možu je pomahal homeopat ampak iz depresije, je bil v recimo ravno obratnem položaju k tvoj, pa še to sem ga komi prepričala da je šu. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
30.4.2006 22:42:14   
Pupica
Ko sem jaz spoznala svojega lubija je bil tut bolj vzkipljiv kot ne. Ampak jaz sem pa čisto nasprotje totalen flegmatik. Mogoče nama je to v odnosu potem pomagalo. Če se je kaj razburjal, sem se samouser posted image user posted image pa je odnehal. Danes je to popolnoma drug ččlovek, sproščen in nasmejan. Sem pa opazila, d aje še vedno isti pri odnosu do svojega očeta...pa še nisem razvozlala zakaj. Nekje se mi dozdeva, da ima tako globoko ukoreninjen odnos.
Aja je pa res, da če ti nekdo celo življenje tumba da si živčen(ali neumen, ali ne vem kaj drugega)potem niuser posted image da si ne rečeš, nisem pa me obtožujejo, saj je vseen če bi bil a ne????
Poizkusi najprej na miren način...če se ne bo umiril pa poizkusi ti z večjo šaro(glasnostjo) čez njega. Potem boš pa videla reakcijo. Če nič od tega ne pomaga, potem pa le še ultimat. Vedi da namreč taka vzkipljivost pri človeku vodi le v živčno razvalino pri drugi osebi in otrocih.
Velik sreče!

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2006 7:23:07   
Anonimen
Ce bi ti uspela sremezljivkina metoda.. pol bi bilo fajn.. drugace pa obstajajo metode.. samo se mi zdi da niti v sanjah ne bo hotel slisat za njih..

Za zacetek bi moral trenirati disciplino.. in sicer se lahko znebi ene razvade.. recimo ce kadi.. bi moral nehati kaditi.. ce pije kavo, bi moral dati stran kavo.. ce je meso.. naj da stran meso.. ali pa cuker.. ali pa TV ali pa pivo.. ali karkoli.. Za tisto kar se bo odlocil, da da stran.. mora dati stran 100%.. Tako se bo naucil discipline..
Ko mu disciplina ne bo vec problem.. pa lahko lahko pricne z vsakodnevno meditacijo.. samo ne v obliki sedenja v tisini, ampak v obliki gibanja.. plesa.. pac neko gibanje..
Za tole pa rabis se vec discipline kot za, dati stran neko razvado.. zato je tisto, da zacnes z odvajenjem razvade.. zelo pomembno.. Ker drugace lahko zacnes z meditacijo, samo bo trajala samo kaksen teden ali dva.. On pa bi potreboval leto.. ali dve..
Ni pomembno zakaj je taksen.. ker bo v vsakem primeru to izginilo..

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?