|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razmišljanje o jaslih
26.4.2006 20:06:44   
Marogica
Danes sem prvič začela primerjati metode jasli, ki se očitno med posameznimi vrtci zelo razlikujejo. Ko je hodil ta večji v jasli, je prišel v heterogeno skupino, kjer so bili otroci med 11 mes in ca 3 leti. Ta mlajši pa je pred ca 1 mes prišel v jasli, kjer so otročki starostne skupine od 11 mes pa še ne 2 let.
Razlika je res velika. Občutek imam, da se je ta večji enostavno več "naučil", ker so vzgojteljice enostavno morale več "delati" z otroci, da so jih zamotile. Pa tudi "pleničarjev" je bilo manj, tako, da je ostalo več časa za ostale stvari.
Pri ta manjšem pa imam občutek, da gre le za previjanje, hranjenje in spanje, vmes pa otroci enostavno hodijo po igralnici, se igrajo. Nimam občutka, da tudi kaj delajo, razen, da tam enostavno prebijejo svoj čas.
Seveda ne velja kritika vzgojiteljicam, temveč samemu programu, kajti dve pa res ne moreta narediti več, kot najbrž naredita, s 14 otročki. Tu ni niti enega, ki bi bil vsaj malo samostojen, če seveda ne govorim o hoji ali držanju flaške v roki. Me res zanima, če takšno delo zadovojuje vzojiteljice, sprašujem se pa tudi, koliko otročki res napredujejo, razen po defaultu.
No, mogoče pa imam samo takšen dan.....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razmišljanje o jaslih
26.4.2006 20:12:54   
Anonimen
Tako pač je. Tudi pri nas je bilo tako.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2006 20:15:13   
Marogica
AL bina, hvala za vzpodbudne besede, te sem rabilauser posted image user posted image

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2006 20:15:59   
Anonimen
Se mi je zdelo, ja user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2006 20:57:36   
CatJa
Hja, no, kakor vzameš. Mi smo šli včeraj v vrtec na dan odprtih vrat, pa se mi tud glupo zdi, da bi ga jeseni, ko bo star dve leti in pol dali v skupino od ena do tri. Če bo v skupini recimo dvanajst otrok in polovica od teh enoletnih, lahko sklepam, da se bo vzgojiteljica bolj posvečala manjšim kot večjim. Potem bi ga raje dala v skupino 2-3, izbirat pa žal ne moremo.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.4.2006 22:41:43   
Marogica
CatJa, te tudi nekje razumem, mogoče je to le moje trenutno občutje, jutri, ko bo pa dežuser posted image , pa bo bolje...

R. Tagore

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.4.2006 22:48:14   
Seven*
Marogica. Nas Jakob je prisel v jasli ko je imel 11 mesecev, pa so bili vsi otroci stari nad 2 leti. Se mi je zdelo kruto, ampak potem sem videla, da je vecina otrok cistih, da imajo vec casa za Jakoba in da tudi sinko napreduje dost boljse, ker se uci od starejsih. Najprej se mi je zdel tako mali med ostalimi, potem sem pa videla, da ga razvajajo sto na uro.. Kako je pa drugje pa ne vem.. Tukaj so jaslicne skupine 1-3.

Gospa sem.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.4.2006 7:16:10   
Primoza
Mi smo z jaslimi v Kamniku zadovoljni, delajo marsikaj, res pa je da velikega števila otrok vzgojiteljice ne zmorejo, ne v jaslicah ne naprej v starejši skupini. Prihaja do občasnih izgredov, ki so tudi posledica nezmožnosti vzgojiteljic da bi "upravljale" s tako velikim številom otrok.

Nekoč sem že malo razmišljal na to temo, edina rešitev se mi zdi znižanje zahtevane izobrazbe vzgojiteljskega kadra. To naj se sliši še tako absurdno vendar pa stroški dela predstavljajo 75% stroškov vrtcev. Se prvi manjšanje števila otrok bi še povečalo stročke dela in s tem podražilo že tako drage programe. Edina možnost je prehod na srednješolsko izobražen kader ter vključitev nekaj specialnih pedagogov oz. visokošolsko izobraženih vzgojiteljic, ki bodo spremljali razvoj in delili dodatna navodila v primeru odstopanj.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2006 11:05:37   
makica
Zadnjič sem se pogovarjala z kolegico, ki je vzgojiteljica, in je rekla, da bo po novem pravilniku morala biti skupina v vrtcu sestavljena samo z otroci, ki so rojeni istega leta. Tako bodo letniki 2004 skupaj, 2005 pa skupaj in tako naprej. Se pa bodo jasli še vedno štela do 3. leta. Sama je v jaslih in je rekla, da tista, ki bo dobila najmlajšo skupino bo lahko samo previjala in hranila, ker ji za ostalo ne bo ostalo nič časa. Nekateri vrtci so že v tem sistemu, drugi pa naj bi bili do septembra. Baje je zagrožena celo kazen za vrtce, ki tega ne bodo upoštevali. Baje vrtci, ki nimajo dovolj prostora za vse skupine (najmanj 5 skupin za vsako leto), potem se bodo določenim pač morali odreči in ako ni nujno, da bodo sprejemali najmlajše.

Tako mi je rekla kolegica, vendar se mi zdi pravilnik čuden. Ali je še katera o tem slišala?

LP

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2006 11:13:14   
viv_
Pri nas so v jaslih 3 starostne skupine. Sedaj so nekako po letnikih, tako da grejo na koncu tudi vsi skupaj v šolo. Mirna je sedaj v starostni skupini 2003. Ker je rojena konec decembra, je jasno najmlajša v skupini.

Se mi zdi, da je veliko odnesla, je zelo samostojna in tako. Pa tudi sicer veliko počnejo v jaslih... ogromno pojejo in rišejo. Jaz sem zelo zadovoljna.

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?