|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   drugačen priimek kot otrok
26.4.2006 11:59:36   
hanita
Zdej sem brala tisto o poroki, al se poročit al ne, pa sem zasledila, da je ena napisala, da je potrebno imet rojstni list, da dokažeš, da si mama svojemu otroku????!!! A je to res, ma katera izkušnje s tem?
Midva nisva poročen, ma tud če bi se ne vem še kateri priimek bi imela, samo svojga, oba al njegovga. Samo,če je pa to tako, da bom morala celo življenje nosit rojstni list samo, pol ne bom oklevala kateri priimek vzet,ko se bova  poročila, ker prej al slej se bova, ko bo tamala tolk zrasla, da bo lahko plesala z nama na poroki in mamici nosila šopekuser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: drugačen priimek kot otrok
26.4.2006 12:08:52   
Lunca1
Eni so rekli, da rojstni list včasih zahtevajo na meji. Mi ga zaenkrat še nismo potrebovali.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2006 12:10:03   
Mišek06
Ta je pa smešna. Pol morem jaz nositi roj list s seboj, ker ima otrok priimek po njej. Ja ta je pa dobra

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2006 12:14:41   
srki
Prvič slišim, Aljaž ima priimek po očetu, pa smo šli vsepovsod čez brez kakršnega koli dokazovanja. Glede na to, da si laho priimek spreminjaš vsak dan, je to brez veze. Če bom pa pač kdaj naletela na to oviro, bom predložila rojstni list.

(odgovor članu Mišek06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2006 12:22:07   
Naja31
Meni se pa to ne zdi tako brez veze.
Kako pa potem ko greš npr. čez mejo dokažeš,da je to tvoj otrok?
Poznam primere ko so na meji zahtevali dokazilo o starševstvu, ker se je otrok drugače pisal. No, ta punca ima v potnem listu vedno še rojstni list in ni bilo težav.

Jaz pa upam, da kaj preverjajo ker drugače ti lahko kdorkoli tvojega otroka čez mejo pelje pod krinko da je njegov.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.4.2006 12:35:40   
viv_
Ja, to drži. Če se otrok drugačen priimek od enega od staršev, potem moraš, na zahtevp carinika oz. policaja, dokazati starševstvo z rojstnim listom.

Tudi če gre s kom drugim čez mejo, mora imeti od staršev podpisano dovolilnico.

Meni se to zdi edino pravilno!

Sicer pa problem lahko rešiš tako, da ima otrok oba priimka.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.4.2006 12:43:44   
srki
Še dobro, da imamo carinike, kjer mi čez mejo hodimo, tako fajn in nas ne preverjajo (samo osebno). Lani ko smo šli na morje, smo morali celo hupati pred tistno njihvo kačuro, da so se zbudili. Sem hotla jit že osebno noter v tisto kačuro in zakikirikat....

Saj imate po eni strani prav, bo treba začet fotokopijo rojstnega lista nosit.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2006 12:48:44   
hanita
Pol bom nardila fotokopijo roj.lista in ga bom mela kar v denarnici, nikol ne veš. Priimek pa bo potemtakem verjetno njegov, oba sta malo predolga, če ne bi rabla pol ure preden se podpišem.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.4.2006 12:54:26   
MarijaPo
Hja, to je res shit. Nama na CSDju niso verjeli, da sva porocena in sva morala se porocni list predlozit, enako bo v porodnisnici.
(porocila sva se lani, priimka imava pa vsak svojega, ker se moj moz kar ni mogel odlocit, da bi prevzel moj priimek)
Kar se otroka tice, bo imel oba priimka, da ne bo stale na raznih urgencah, mejah,...

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.4.2006 12:57:48   
kapesanta
joj, Hanita, si me spomnila na moj "problemček", ki je majčkeno drugačen od tvojega

midva imava oba od obeh priimka, moj user posted image  pa je uspel zadevo čist zakomplicat - pravi da noče da otroka zafrkavajo in naj bi user posted image  imela samo njegov stari priimek. Kakor da ga zato, če se bova oba drugače pisala od njega, ga pa ne bojo, al kva. Zdej pa izvem, da bova morala celo oba nosit rojstni list s sabo - res fajn.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.4.2006 14:22:32   
viv_
kapesanta, ne, en priimek bi imeli potemtakem vsi enak... torej možev... to ni panike.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.4.2006 18:14:52   
Gina
Jaz imam rojstni list od ta malega (kopijo) vedno v denarnici. Za vsak slučaj. Ne čutim kakšne posebne teže zato.user posted image user posted image  Se mi pa ne zdi tako zelo narobe, da preverjajo na carini. Vsekakor boljše, da več preverjajo, kot da enega samega našega otroka peljejo ilegalno čez tisti, ki ga ne bi smeli. Meni se celo zdi, da premalo preverjajo.

Aja, računajte pa s tem, da v večini primerov ne hodite same čez mejo z otrokom, skoraj vedno je družina skupaj, če gre mali otroček, in čim je v avtu eden, ki se piše kot otrok, nič ne preverjajo. No, ko zrastejo, pa je drugače. Takrat pa pač nosiš rojstni list v denarnici.... in ni nič groznega.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.4.2006 21:37:22   
CatJa
Tudi jaz imam Janov roj. list v denarnici. Tole s priimki je pa tudi bolj tako tako. Čez mejo bi lahko peljala svojega štiriletnega polbrata, ki se piše tako kot jaz, pa noben ne bi kompliciral, ko pa bi želela lastnega sina, pa ..... user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.4.2006 8:09:29   
ZARA
U, mater ! Zdej ste me pa čist prestrašl. Grem kopirat RL in takoj z njim v denarnico...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.4.2006 16:35:21   
SaaS
Punce, na meji vam zato nič ne rečejo, ker je v avtu oče, ki ima isti priimek, kot je že omenila Gina. Ko boste šle pa same čez z malim, bodo pa hoteli videti roj. list. Kar sem meni zdi kar prav, da preverjajo.
Jaz s sinom sicer nimam teh izkušenj, ker imamo vsi trije isti priimek. Sem pa že doživela podobno situacijo pred leti, ko smo šli s starši čez mejo in se je z nami peljal v avtu moj bratranec z drugim priimkom. Nas niso spustili čez! Na srečo smo šli skupaj s teto in stricem, ki sta vozila malo za nami in tudi pomislili nismo na ta problem. Smo jih enostavno morali počakati na meji, da je šel z njima čez. Če bi imeli dovoljenje staršev, bi pa lahko šli.
Smo pa veliko hodili čez mejo z drugim bratrancem, ki ima isti priimek kot mi - nikoli noben nič vprašal. 

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.4.2006 16:25:11   
mikina
Pri nas se punce vse pišejo po očetu, jaz pa imam samo svoj priimek, pa nikoli nimam seboj RL pa mi še nikoli niso težili, čeprav grem ponavadi sama z njimi v Avstrijo ali na Madžarsko. Težijo pa njemu včasih, če je sam z njimi, ker nimajo istega naslova, ker smo me še vedno prijavljene pri moji mami.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.4.2006 11:30:14   
Bonnie_RR
Midva sva to rešila tako, da sva tamalemu dala oba priimka. user posted image  

(odgovor članu mikina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.4.2006 11:54:23   
Anonimen
Mi smo tudi dali oba priimka, ravno zato, da ni treba dokazovat, da sem mama (oz.oče).

Je pa malo moteče, ker moramo oba priimka uporabljati povsod, pa še dolga sta.... Drugače pa se ime (in priimek) danes brez težav spremeni na vsaki upravni enoti, če s svojo odločitvijo ne boš zadovoljna.

(odgovor članu hanita)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.5.2006 17:27:20   
skuštrana
Jaz pa stalno hodim na Hrvaško s tamalo, ki ima očetov priimek. Ker še nisva poročena imam jaz svojega. Nama niso nikoli nič rekli.
Na osebni imava s tamalo vsaka svoj priimek, imava pa enako prebivališče. To pa tudi nekaj velja, a ne? Verjetno, ali pa sem do sedaj imala le srečo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Politik
Admin

Si želiš, da tvoj otrok, ko odraste, postane politik?

da (14%)

ne (70%)

ne vem (2%)

mi je vseeno (15%)

Število vseh glasov: 115

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!