Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 11:59:36
|
|
|
|
hanita
|
Zdej sem brala tisto o poroki, al se poročit al ne, pa sem zasledila, da je ena napisala, da je potrebno imet rojstni list, da dokažeš, da si mama svojemu otroku????!!! A je to res, ma katera izkušnje s tem? Midva nisva poročen, ma tud če bi se ne vem še kateri priimek bi imela, samo svojga, oba al njegovga. Samo,če je pa to tako, da bom morala celo življenje nosit rojstni list samo, pol ne bom oklevala kateri priimek vzet,ko se bova poročila, ker prej al slej se bova, ko bo tamala tolk zrasla, da bo lahko plesala z nama na poroki in mamici nosila šopek .
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:08:52
|
|
|
|
Lunca1
|
Eni so rekli, da rojstni list včasih zahtevajo na meji. Mi ga zaenkrat še nismo potrebovali.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:10:03
|
|
|
|
Mišek06
|
Ta je pa smešna. Pol morem jaz nositi roj list s seboj, ker ima otrok priimek po njej. Ja ta je pa dobra
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:14:41
|
|
|
|
srki
|
Prvič slišim, Aljaž ima priimek po očetu, pa smo šli vsepovsod čez brez kakršnega koli dokazovanja. Glede na to, da si laho priimek spreminjaš vsak dan, je to brez veze. Če bom pa pač kdaj naletela na to oviro, bom predložila rojstni list.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:22:07
|
|
|
|
Naja31
|
Meni se pa to ne zdi tako brez veze. Kako pa potem ko greš npr. čez mejo dokažeš,da je to tvoj otrok? Poznam primere ko so na meji zahtevali dokazilo o starševstvu, ker se je otrok drugače pisal. No, ta punca ima v potnem listu vedno še rojstni list in ni bilo težav. Jaz pa upam, da kaj preverjajo ker drugače ti lahko kdorkoli tvojega otroka čez mejo pelje pod krinko da je njegov.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:35:40
|
|
|
|
viv_
|
Ja, to drži. Če se otrok drugačen priimek od enega od staršev, potem moraš, na zahtevp carinika oz. policaja, dokazati starševstvo z rojstnim listom. Tudi če gre s kom drugim čez mejo, mora imeti od staršev podpisano dovolilnico. Meni se to zdi edino pravilno! Sicer pa problem lahko rešiš tako, da ima otrok oba priimka.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:43:44
|
|
|
|
srki
|
Še dobro, da imamo carinike, kjer mi čez mejo hodimo, tako fajn in nas ne preverjajo (samo osebno). Lani ko smo šli na morje, smo morali celo hupati pred tistno njihvo kačuro, da so se zbudili. Sem hotla jit že osebno noter v tisto kačuro in zakikirikat.... Saj imate po eni strani prav, bo treba začet fotokopijo rojstnega lista nosit.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:48:44
|
|
|
|
hanita
|
Pol bom nardila fotokopijo roj.lista in ga bom mela kar v denarnici, nikol ne veš. Priimek pa bo potemtakem verjetno njegov, oba sta malo predolga, če ne bi rabla pol ure preden se podpišem.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:54:26
|
|
|
|
MarijaPo
|
Hja, to je res shit. Nama na CSDju niso verjeli, da sva porocena in sva morala se porocni list predlozit, enako bo v porodnisnici. (porocila sva se lani, priimka imava pa vsak svojega, ker se moj moz kar ni mogel odlocit, da bi prevzel moj priimek) Kar se otroka tice, bo imel oba priimka, da ne bo stale na raznih urgencah, mejah,...
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 12:57:48
|
|
|
|
kapesanta
|
joj, Hanita, si me spomnila na moj "problemček", ki je majčkeno drugačen od tvojega midva imava oba od obeh priimka, moj pa je uspel zadevo čist zakomplicat - pravi da noče da otroka zafrkavajo in naj bi imela samo njegov stari priimek. Kakor da ga zato, če se bova oba drugače pisala od njega, ga pa ne bojo, al kva. Zdej pa izvem, da bova morala celo oba nosit rojstni list s sabo - res fajn.
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 14:22:32
|
|
|
|
viv_
|
kapesanta, ne, en priimek bi imeli potemtakem vsi enak... torej možev... to ni panike.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 18:14:52
|
|
|
|
Gina
|
Jaz imam rojstni list od ta malega (kopijo) vedno v denarnici. Za vsak slučaj. Ne čutim kakšne posebne teže zato. Se mi pa ne zdi tako zelo narobe, da preverjajo na carini. Vsekakor boljše, da več preverjajo, kot da enega samega našega otroka peljejo ilegalno čez tisti, ki ga ne bi smeli. Meni se celo zdi, da premalo preverjajo. Aja, računajte pa s tem, da v večini primerov ne hodite same čez mejo z otrokom, skoraj vedno je družina skupaj, če gre mali otroček, in čim je v avtu eden, ki se piše kot otrok, nič ne preverjajo. No, ko zrastejo, pa je drugače. Takrat pa pač nosiš rojstni list v denarnici.... in ni nič groznega.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 26.4.2006 21:37:22
|
|
|
|
CatJa
|
Tudi jaz imam Janov roj. list v denarnici. Tole s priimki je pa tudi bolj tako tako. Čez mejo bi lahko peljala svojega štiriletnega polbrata, ki se piše tako kot jaz, pa noben ne bi kompliciral, ko pa bi želela lastnega sina, pa .....
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 27.4.2006 8:09:29
|
|
|
|
ZARA
|
U, mater ! Zdej ste me pa čist prestrašl. Grem kopirat RL in takoj z njim v denarnico...
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 28.4.2006 16:35:21
|
|
|
|
SaaS
|
Punce, na meji vam zato nič ne rečejo, ker je v avtu oče, ki ima isti priimek, kot je že omenila Gina. Ko boste šle pa same čez z malim, bodo pa hoteli videti roj. list. Kar sem meni zdi kar prav, da preverjajo. Jaz s sinom sicer nimam teh izkušenj, ker imamo vsi trije isti priimek. Sem pa že doživela podobno situacijo pred leti, ko smo šli s starši čez mejo in se je z nami peljal v avtu moj bratranec z drugim priimkom. Nas niso spustili čez! Na srečo smo šli skupaj s teto in stricem, ki sta vozila malo za nami in tudi pomislili nismo na ta problem. Smo jih enostavno morali počakati na meji, da je šel z njima čez. Če bi imeli dovoljenje staršev, bi pa lahko šli. Smo pa veliko hodili čez mejo z drugim bratrancem, ki ima isti priimek kot mi - nikoli noben nič vprašal.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 29.4.2006 16:25:11
|
|
|
|
mikina
|
Pri nas se punce vse pišejo po očetu, jaz pa imam samo svoj priimek, pa nikoli nimam seboj RL pa mi še nikoli niso težili, čeprav grem ponavadi sama z njimi v Avstrijo ali na Madžarsko. Težijo pa njemu včasih, če je sam z njimi, ker nimajo istega naslova, ker smo me še vedno prijavljene pri moji mami.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 30.4.2006 11:30:14
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Midva sva to rešila tako, da sva tamalemu dala oba priimka.
|
|
|
|
RE: drugačen priimek kot otrok 30.4.2006 11:54:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo tudi dali oba priimka, ravno zato, da ni treba dokazovat, da sem mama (oz.oče). Je pa malo moteče, ker moramo oba priimka uporabljati povsod, pa še dolga sta.... Drugače pa se ime (in priimek) danes brez težav spremeni na vsaki upravni enoti, če s svojo odločitvijo ne boš zadovoljna.
|
|
|
| Stran: [1] |
PolitikAdminSi želiš, da tvoj otrok, ko odraste, postane politik? da (
14%)
ne (
70%)
ne vem (
2%)
mi je vseeno (
15%)
Število vseh glasov: 115Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!