|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Urejanje papirjev na centru za socialno delo
26.4.2006 10:50:51   
anja 26
No, danes sem dobila "lepo" novico, da center za socialno delo v Lj ne prevzame nobenih obveznosti glede plačevanja dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Pol leta pred mano sta šli dve sodelavki na porodniško in od tu ta informacija.

V službi smo namreč kolektivno dodatno zavarovani in glede na to, da mi bo center nakazoval denar za porodniško, bom zdaj morala sama prekiniti to zavarovanje in si drugače urediti in po vsej verjetnosti tudi za kredite to velja - enkratno samo skakanje okoli po raznih okencih in pisarnah, juhuhu.

Kako ste pa ve imele to urejeno so kaj dosti komplicirali - mene je kar groza!!! 

Anja 26
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Urejanje papirjev na centru za socialno delo
26.4.2006 11:06:33   
puncica
Jaz imam dodatno zavarovanje urejeno pri vzajemni zavarovalnici in ko sem bila prvič noseča sem kar rekla da ni treba da oni to odtegujejo od porodniške in so mi na dom od vzajemne pošiljali položnice vsak mesec, tako sem mesečno plačevala, verjetno to uredijo v službi al kaj pa vem kako isto je za kredit, sem ga kar vsak mesec sama plačevala, baje pa nekje ne komplicirajo in trgajo tudi kredit

Zdaj ko sem pa drugič noseča sem pa rekla če mi lahko odtrgajo pri porodniški pa je ženska na CSD rekla da ni problema, sam en list mi je dala kjer je treba napisat podatke, št. police pa od kdaj se začne trganje, to pa je rekla da bo ona napisala, ker še ne vemo točno kdaj, tako da meni niso nič kompliciral, celo ponudili so mi možnost odtrganja od porodniške. Ja sem pa bila na CSD Celje.

Probaj se zmenit pri zavarovalnici če ti položnice pošiljajo vsak mesec al pa na CSD da ti trgajo od porodniške, mogoče to kar so ti napisal sam napišejo zato, da se avtomatsko to ne naredi pač pa moraš posebej zaprosit (izpolnit obrazec)

A ja še to, če ti položnice pošiljajo je zavarovanje 3% višje torej za enih 200 SIT več, kot prej ko so ti trgal od plače al če bi ti trgal od porodniške. Imajo pač več administrativnih stroškov

LP

< Sporočilo je popravil puncica -- 26.4.2006 11:07:57 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2006 11:28:03   
Naja31
Živjo,

mi smo tudi v službi kolektivno zavarovani.
Pa ni bilo nobenih težav pri plačevanju dodatnega zavarovanja v času porodniške.
Naša kadrovnica je javila v zavarovalnico naj mi na dom vsak mesec pošiljajo položnico. in ni bilo nobenih težav.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2006 11:34:20   
Mišek06
Plačuj sama prek položnic. Ko boš pa začela delat pa zopet trgljaj od plače.

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2006 11:39:30   
mojsoncek
Jaz nisem imela nobenih problemov, pa sem tudi na LJ CSD (Bezigrad).

Saj ti dajo na izbiro (obrazec), da ti ali trgajo od porodniske ali pa si placujes sama. To velja tako za zavarovanje, kot tudi za kredit. Res ne vem kako in zakaj komplicirajo. Ti jih daj na CSD-ju kar za usesa in se zmeni, da ti trgajo od porodniske. Ne vem zakaj bi se ti se s tem obremenjevala in placevala se provizijo za placilo poloznice.

lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.4.2006 13:51:29   
t_t_y
Jaz sem si tudi zrihtala, da sem plačevala po položnicah, ker so mi na CSD rekli, da oni tega pač ne počnejo. Sem pa samo pisno prošnjo poslala na Vzajemno in je blo vse OK.

lp

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.4.2006 14:58:58   
Anonimen
PREDEN GREŠ NA PORODNIŠKI REČI NA KADROVSKI V TVOJI SLUŽBI NAJ DAJO ODDJAVO ZATE IN TO NAJ POŠLJEJO NA ZAVAROVALNICO.
KO ZAVAROVALNICA PREJME TO ODDJAVO TI AVTOMATSKO SPREMENI PLAČEVANJE NA POLOŽNICO.KO PA BOŠ ŠLA SPET DELAT NAJ DAJO PA SPET PRIJAVO.
TI NI TREBA TEBI HODIT NA ZAVAROVALNICO.
TO VEM KER DELAM NA ZAVAROVALNICI IN IMAMO IZKUŠNJE S TEM.
LP

(odgovor članu t_t_y)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2006 20:59:46   
TVN
Mojsoncek, res zanimivo. Tudi jaz sem oddajala papirje avgusta lani na Podmilščakovi (Lj- Bežigrad), kjer so mi izrecno poudarili, da odtrgovanje pri porodniški ni mogoče! Očitno dela vsaka referentka po svoje. Pa še posebej sem vprašala, ker je v obrazcih pač rubrika, kjer to lahko označiš. No, tako so pač v službi uredili in sporočili na Vzajemno in sedaj plačujem preko položnic.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.4.2006 23:16:20   
mml
Mislim, da ti lahko odtegujejo za dodatno zdravstveno zavarovanje samo če si zavoravan pri Vzajemni, za ostale zavarovalnice pa ne gre. Meni Adriatic veselo pošilja položnice domov, sem pa praktično vse uredila po telefonu, no ja po pošti sem jim morala samo poslat zahtevek, da mi pač za eno leto pošiljajo položnice. Sploh ni takšna panika.
Misli, da ti kredit normalno odtegujejo od porodniške, saj jim tako iz kadrovske v službi obvestijo s čim so obremenjeni tvoji dohodki.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.4.2006 9:23:35   
Clody
Ojla,

Prvič slišim, da CSD tega ne počne.  Pri nas v službi so se vsi krediti in zavarovanja prenesli na CSD za vse novopečene mamice. Ne razumem ali referentke niso dovolj poučene ali pa imajo pač tako politiko bna tem centru!
Vse jim je že težko naredit ne?

lp

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.4.2006 11:02:19   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Clody

Ojla,

Prvič slišim, da CSD tega ne počne.  Pri nas v službi so se vsi krediti in zavarovanja prenesli na CSD za vse novopečene mamice. Ne razumem ali referentke niso dovolj poučene ali pa imajo pač tako politiko bna tem centru!
Vse jim je že težko naredit ne?
lp

Mene tudi ni nihče nič vprašal al pa rekel, da se kaj ne da. Pri nas v službi so vse uredili in verjetno je tako tudi prav in po predpisih ( sklepam, da si skoraj ne bi mogli privoščit kakih odstopanj, glede na to, da gre za zakonodajno telouser posted image )

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?