|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamenjava službe in letni dopust
24.4.2006 13:25:32   
aljuška
Živio!

Eno vprašanje, ker sem v dilemi: obeta se mi nova zaposlitev oz. zamenjava delovanega mesta pa me zanima kako je z letnim dopustom če greš od starega delodajalce k novemu. Če se bo izšlo, bom prekinila razmerje pri zdajšnem delodajalcu ( zaposlena za določen čas, s pogodbo sicer do oktobra ) in odšla k novemu. Imam 1 mesečni odpovedni rok in še 20 dni LD-ja..Ali ga lahko prenesem ( dopust ) k novemu delodajalcu ali naj ga porabim pri staremu v tistem enomesečnem odpovednem roku?
Hvala za vse informacije, mi boste dosti pomagale, ker sem v dilemi..

Lp

Alja

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamenjava službe in letni dopust
24.4.2006 14:04:19   
fipi
Letni dopust se prenese k novemu delodajalcu, zato ti mora "stari" delodajalec izdati pismeno potrdilo, koliko dopusta ti je ostalo in če si dobila izplačilo regresa.

Se mi zdi, da je tako, nisem pa 100%. 

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2006 14:23:06   
ona
Je točno tako,kot ti je napisala fipi,se prenese k novemu delodajalcu in ti stari delodajalec izda potrdilo koliko si ga porabila

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2006 14:52:57   
sazi
Jaz pa mislim, da novi delodajalec ni dolžan prevzeti celotnega bremena LD (zakaj npr. bi plačeval nekomu 22 dni dopusta, če bo tam zaposlen samo novembra in decembra). Novi delodajalec ti je dolžan dati toliko dopusta, kolikor boš sorazmerno tam v službi, pa še za to lahko zahteva potrdilo prejšnjega delodajalca, da tam nisi koristila vsega dopusta.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2006 15:15:54   
aljuška
oj, hvala..user posted image Tam v drugi ( novi službi ) bi tudi bila za določen čas user posted image ( najprej ) , nato možnost podaljšanja oz. sklenitev pogodbe za nedoločen čas ( v zdajšnji službi mi itak podaljšujejo že skoziuser posted image , od leta 2001, z vmesnim premorom zaradi porodniške )..Vem, da prvih 6 mesecev nimaš možnosti letnega dopusta ( pri novem delodajalcu ), pa me je zanimalo, če lahko prenesem teh 20 dni, ki jih še imam od starega k novemu....Tako ali tako, glede na to da sem v turizmu, lahko kar sanjam o kakšnem dopustu pred koncem sezone,user posted image sploh pa, če menjam delodajalca..Še bolniške si ne upam vzetiuser posted image
upam, da šef ne bo preveč sitnaril, ko/če bom šla proč..
Malo se moram še pozanimat. Hvala,

Lp,
Alja

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2006 15:18:12   
Anonimen
Omejeno koriščenje letnega dopusta v prvih 6 mesecih velja samo za prvo zaposlitev.

Razen, če v pogodbi za zaposlitev to izrecno ne piše. Da  prve pol leta ne smeš koristit dopusta, namreč.

Preverjeno, ker menjujem službo in je bilo to prvo vprašanje, ki sem ga zastavila.

(odgovor članu aljuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2006 16:20:26   
aljuška
pikec0, tega pa nisem vedelauser posted image ,
seveda tega ne bi izkoriščala, ampak sem mislila, da je to stalna praksa, če greš kam ''na novo''
toliko bolje da vem, da ne bom potem ustrelila mimo z raznimi vprašanji..
Pa sem skozi mislila, da prvih šest mesecev ne moreš imeti dopusta..
hvala,
Alja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2006 18:40:26   
kapesanta
iz prakse:
stari delodajalec ti da potrdilo, koliko dopusta si že izkoristila in če si dobila regres. Pri novem delodajalcu pa po njihovih predpisih izračunajo koliko dopusta bi ti pripadalo, če bi pri njih delala celo leto. Pripada ti razlika med izračunanim dopustom in že pokoriščenim. Enako je z regresom, v kolikor ga še nisi dobila v celoti pri starem delodajalcu (dolžni izplačati le razliko do minimalnega regresa)

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?