Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: zamenjava službe in letni dopust 24.4.2006 14:04:19
|
|
|
|
fipi
|
Letni dopust se prenese k novemu delodajalcu, zato ti mora "stari" delodajalec izdati pismeno potrdilo, koliko dopusta ti je ostalo in če si dobila izplačilo regresa. Se mi zdi, da je tako, nisem pa 100%.
|
|
|
|
RE: zamenjava službe in letni dopust 24.4.2006 14:23:06
|
|
|
|
ona
|
Je točno tako,kot ti je napisala fipi,se prenese k novemu delodajalcu in ti stari delodajalec izda potrdilo koliko si ga porabila
|
|
|
|
RE: zamenjava službe in letni dopust 24.4.2006 14:52:57
|
|
|
|
sazi
|
Jaz pa mislim, da novi delodajalec ni dolžan prevzeti celotnega bremena LD (zakaj npr. bi plačeval nekomu 22 dni dopusta, če bo tam zaposlen samo novembra in decembra). Novi delodajalec ti je dolžan dati toliko dopusta, kolikor boš sorazmerno tam v službi, pa še za to lahko zahteva potrdilo prejšnjega delodajalca, da tam nisi koristila vsega dopusta.
|
|
|
|
RE: zamenjava službe in letni dopust 24.4.2006 15:15:54
|
|
|
|
aljuška
|
oj, hvala.. Tam v drugi ( novi službi ) bi tudi bila za določen čas ( najprej ) , nato možnost podaljšanja oz. sklenitev pogodbe za nedoločen čas ( v zdajšnji službi mi itak podaljšujejo že skozi , od leta 2001, z vmesnim premorom zaradi porodniške )..Vem, da prvih 6 mesecev nimaš možnosti letnega dopusta ( pri novem delodajalcu ), pa me je zanimalo, če lahko prenesem teh 20 dni, ki jih še imam od starega k novemu....Tako ali tako, glede na to da sem v turizmu, lahko kar sanjam o kakšnem dopustu pred koncem sezone, sploh pa, če menjam delodajalca..Še bolniške si ne upam vzeti upam, da šef ne bo preveč sitnaril, ko/če bom šla proč.. Malo se moram še pozanimat. Hvala, Lp, Alja
|
RE: zamenjava službe in letni dopust 24.4.2006 15:18:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Omejeno koriščenje letnega dopusta v prvih 6 mesecih velja samo za prvo zaposlitev. Razen, če v pogodbi za zaposlitev to izrecno ne piše. Da prve pol leta ne smeš koristit dopusta, namreč. Preverjeno, ker menjujem službo in je bilo to prvo vprašanje, ki sem ga zastavila.
|
|
|
|
RE: zamenjava službe in letni dopust 24.4.2006 16:20:26
|
|
|
|
aljuška
|
pikec0, tega pa nisem vedela , seveda tega ne bi izkoriščala, ampak sem mislila, da je to stalna praksa, če greš kam ''na novo'' toliko bolje da vem, da ne bom potem ustrelila mimo z raznimi vprašanji.. Pa sem skozi mislila, da prvih šest mesecev ne moreš imeti dopusta.. hvala, Alja
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?