|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problem pri črki r
21.4.2006 23:57:22   
karmy
ga že zelo dolgo učim to črko ampak vztrajno govori l namesto r user posted image ... pa hoče r rečt, pa sam gruli zravn user posted image user posted image user posted image tak da se komaj zadržujem, da ne počim od smeha... kdaj so vaši malčki začeli lepo govort črko r? 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problem pri črki r
22.4.2006 0:18:56   
Olivija
Nam je ravno včeraj rekla psihologinja, da ima čas do petega leta. 

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.4.2006 1:22:45   
dix
Jaz sem se ravno Rja bala pa smo ga obvladali še pred 3. letom nam pa še zdaj povzročajo težave šumniki, pred tem pa smo imeli še probleme z K, L. R pa je bil že dobeRRRRR.user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.4.2006 7:16:27   
Marogica
Tudi naš ga je znal pred 3. letom kar lepo izgovoriti, vendar pa opažam, da v vrtcu (predšolska skupina) še marsikateri ne zna izgovoriti R-ja. Najbolj mi je luškan en fantek, ki govori vse na J- npr. jobot(robot)

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.4.2006 7:55:03   
al1*
Naša pediatrinja pravi, da ima čas do 5. leta. Hči je začela izgovarjati R po 4. letu, tamali je star 3,5 in vsi r-ji so j-ji ali pa jih enostavno izpusti. 

lp

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.4.2006 8:28:16   
nejcko
Naš je star 4,5 let in je začel r govoriti pred slabim mesecem. Smo pa obiskali logopedinjo in pravi, da to še ni pravi r, pa tudi z  ostalimi glasovi ima probleme (sičniki, šumniki in nizkimi glasovi) - zdaj nas čaka pa en kup preiskavuser posted image , ampak do šole je itak čas, da otroci vse to obvladajo.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2006 8:46:28   
bskrle
Ko mu je zdravnica na pregledu rekla, naj reče, riba, raca, rak, je moj brat odvrnil:"Ne bom."
Je pa nadpovprečno nadarjen in je prej prebral besedo kot jaz pa sem eno leto starejša, pa še na drugi strani mize je sedel.
Mislim,da se s tem ni za obremenjevat.
Tudi naša štirriletnica meša vse sorte črke, jo popravljamo, se pa ne vzenmirjamo, ker ima še čas.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2006 9:07:07   
Anonimen
nam je rekla logopeda, da če reče L namesto R, potem ni panike, ker ima jezik nastavljen na nebu, isto kot pri R. Slabše je, če reče J namesto R, tisto napako je treba odpravljat pa z logopedo, kot smo jo mi, pa je šlo. Ne čez noč, ampak z vajami doma, se da.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2006 9:16:29   
ZARA
Zara pa že dolgo časa reče R, ampak v besedi ga pa ne zna uporabljat. Primer: Njej je ima Lala user posted image ...Pa je že znala ful lepo rečt Zara, zdej je pa kr Lala...kva pa to?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.4.2006 9:17:42   
Anonimen
Nč.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.4.2006 12:43:04   
karmy
ma jzt mam tud isto foro: riba, raca, rak.. pa on vztrajno govori: liba, laca, lak... user posted image user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.4.2006 12:45:56   
Anonimen
Tibor je r poštekal v enem dnevu, je kar prešaltal iz l na r. Bilo pa je to pri dobrih dveh letih, se mi zdi. Tam dveh in pol, recimo.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.4.2006 18:44:54   
al1*
Spomnila sem se še svojega nečaka, ki se je naučil reči r pri 3,5 letih. In je vse L-je spremenil v R-je: sradored, sradkor. Zelo lepo je za nami ponovil besedo poslanec user posted image .

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
22.4.2006 19:12:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.4.2006 20:51:36   
dix
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Tibor je r poštekal v enem dnevu, je kar prešaltal iz l na r. Bilo pa je to pri dobrih dveh letih, se mi zdi. Tam dveh in pol, recimo.

haha..enako pri nas, trudili smo se da naj če reče L, končno ga naučimo, ves vesel ponavlja balon, balon...naslednji dan pa izgovori R in L je šel po gobe za lep čas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.4.2006 0:57:07   
polona2
Ojej, sedaj me bo pa začelo skrbeti.
Hana reče namesto Lara-Jaja, Riba-Jiba, zelen-zejen, torej govori J namesto R-ja in L-ja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.4.2006 8:35:22   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: polona2

Hana reče namesto Lara-Jaja,

Naša Zarja je tudi Jajauser posted image

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.4.2006 9:51:59   
tejčica
Naša mala bo poleti imela 4 leta in nam r še vedno dela probleme. Nekaj časa ga je že lepo izgovarjala, potem pa je kar poniknil. Včasih ji ga uspe izgovoriti, se pa velikokrat zgodi da ga reče namesto l (reče da se bo kar na tra vsedla). Sem tudi že razmišljala da bi šli k logopedu.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.4.2006 21:11:32   
viv_
Naša Mirna je pa sedaj v fazi "koroška slovenka". R je čisto koroški user posted image  ali pa kroparski user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.4.2006 23:33:14   
Pilar
Jaz sem ga izgovorila v 3. razredu.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.4.2006 8:31:40   
Anonimen
Naš pri dveh letih in pol,tudi uporablja črko J namesto črke R in L.
Rožice so:jožice..Kolo Je kojo....Torta je tojta....Ampak,ko pa vozi motor pa mu tista črka R prfektno uspevauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
23.5.2006 15:50:01   
minica
Pozdravljene!
tudi mi imamo težave z raznimi črkami in seveda veselo hodimo k logopedinji. naša ne izgovarja črk kjer se mora jeziček dotakniti začetka neba - t, r, l... no pri zadnjem srečanju z logopedinjo je osvojila l, čeprav je še malo kilav in velikokrat povleče na j. obvlada pa šumnike. drugače pa pravijo da do tretjega leta vse črke obvlada le 10% otrok. r imajo defenitivno čas do petega leta in ponavadi ga najprej zamenja l, ki je zelo povdarjen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.6.2006 12:54:40   
david
IZVIRNO SPOROČILO: polona2
Ojej, sedaj me bo pa začelo skrbeti.
Hana reče namesto Lara-Jaja, Riba-Jiba, zelen-zejen, torej govori J namesto R-ja in L-ja.

Tako je bilo tudi pri nas in to bi naj bil res "problem", ima pa naš izrazito podraščen jezik in to bi naj bil eden od vzrokov. Mi smo ga začeli voziti k logopedu in tudi doma delati  vaje z njim in kmalu se je L pojavil. R-ja pa še ni, čeprav se mi zdi da se že nakazuje. Star pa je dobra 4 leta. Malo še počakamo, potem pa zopet k logopedu, kaj pa drugega. user posted image

d.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

darila
Lelly28 RR

Koliko dobrih mož obdaruje vašega otroka?

3 (23%)

2 (42%)

1 (35%)

noben (0%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!