|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj UZ kolkov
21.4.2006 17:55:16   
ribi06
Pozdravljene,
zanima kako je z Uz kolkov po rojstvu. V Lj porodnišnici ga ne delajo, po posvetovalnici po 1 mesecu pa te naročijo odvisno od kraja. Do kdaj naj bi bilo široko povijanje. Namreč prbi mesec ga povijam polširoko, potem te naročijo na ultrazvok po več kot dveh mesecih starosti in ti rečejo zdaj pa široko povijanje. Saj še kolkov niso pregledali!!!

prosim za vaše izkušnje,
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj UZ kolkov
21.4.2006 18:16:32   
Anonimen
Moja otroka sta rojena oba v LJ porodnišnici in jima tam nikoli niso naredili UZ kolkov. Oba sta napotnico dobila pri prvem pregledu v starosti cca. 1 mesec in sta v ZD Bežigrad prišla na vrsto pri starosti cca. 3 mesece. Do takrat je bilo široko povijanje takorekoč obvezno kakor preventiva. Sta imela pa potem oba kolke 1A in smo s širokim povijanjem nehali.

(odgovor članu ribi06)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2006 18:22:03   
ŽELJA
Natanko isti postopek je bil tudi pri našem Andražu, ki ji rojen v Ljubljani. Vem pa da imajo v  porodnišnici v Postojni čisto drugo politiko.

(odgovor članu ribi06)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2006 20:03:34   
Dejča
V Celju ti ultrazvok naredijo 3. dan v porodnišnici, tako da mi naše user posted image  sploh ni bilo treba široko previjati, ker je bilo vse OK.

(odgovor članu ŽELJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2006 20:05:17   
sazi
kot pravi Kerensa (ista porodnišnica, isti ZD), samo da še čakam na 1. pregled v maju.
Poznam pa nekaj mamic, ki so imele pregled prej, pa morajo kljub vsemu še naprej široko povijati - ene zaradi nezrelih kolkov, ene pa preventivnouser posted image  - v čem je potem fora zgodnjega UZ?
Meni ta varianta 3 mesece povijanja in potem UZ, ki je v večini primerov BP ustreza.

(odgovor članu ribi06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.4.2006 20:15:40   
Jessy
Jaz sem rodila v Postojni in so kolke pregledali v času bivanja v porodnišnici. Midve sva se mogli povijat široko, ker niso bili vredu kolki in sicer najprej 2 meseca, potem pa po ponovnem UZ še 1 mesec, nato je bilo vse ok. Moja cimra pa je imela fantka z vredu kolki in so ji rekli, da naj se sama odloči ali bo povijala široko ali bo dajala le Pamperske gor.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.4.2006 20:30:48   
kikibor
Baje, da je najbolje, če otroka pregledajo pri starosti 6 tednov, saj je takrat morebitne nepravilnosti najlažje pozdraviti. Potem pa je potreben še en UZ, da vidijo, če je vse OK.

LP

Katarina

(odgovor članu ribi06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.4.2006 22:26:54   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Dejča

V Celju ti ultrazvok naredijo 3. dan v porodnišnici, tako da mi naše user posted image  sploh ni bilo treba široko previjati, ker je bilo vse OK.

Enakouser posted image

Še nekaj: Zakaj bi preventivno široko povijali, če pa ti lahko že takoj povejo, ali ima otrok nezrele kolke ali ne?! Saj ob rojstvu zreli kolk ne more kasneje pa postati nezreli...

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.4.2006 23:08:14   
tamala83
v mabiboru pa ti naredijo UZ kolkov preden greš iz porodnišnice in dobiš izvide z odustnico po pošti. tam še je kar datum za naslednji termin ki je čez 12 tednov, pa tudi če so kolki vredu. moja jih je imela že na prvem UZ 1A pa sem še jo vseeno povijala na širiko.

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.4.2006 6:25:48   
SaaS
Jaz sem rodila v Ljubljani in tam ob rojstvu niso delali UZ kolkov. Pediatra imava v Škofji Loki in tam sva dobila napotnico za slikanje pri 10 tednih, do takrat pa sem ga povijala široko. Pri 10 tednih je bilo s kolki v redu in sem nehala s širokim povijanjem.
V kranjski porodnišnici pa vem, da slikajo že ob rojstvu in takrat povejo, kako s povijanjem. Baje naj bi zdaj tudi že v Lj slikali ob rojstvu - mogoče o tem kaj več ve kakšna mamica, ki je pred kratkim rodila.

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.