|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregledi za Downov sindrom
21.4.2006 11:16:01   
gajja
Pozdravljene!
Vem, da je že veliko napisanega na temo pregledov nuhalne svetline, tht testov in amniocinteze. Vseeno pa imam nekaj vprašanj za vas, saj mi ginekologinja ne pove kaj dosti. Sem v 12. tednu nosečnosti (12t in 5d) in ta teden sem imela 2. pregled. Ginekologinja mi o nuhalni svetlini ni povedala nič, ko sem jo vprašala o testih, mi je rekla, da sej sem naročena za tht v 16. tednu.
Zanima me, ali se moraš sam mimo ginekologa naročiti za nuhalno svetlino? Kaj pa za amniocintezo? Ali se moraš dogovoriti z ginekologom ali se naročiš mimo njega? Verjetno se bi odločila za amniocentezo ne glede na rezultate ostalih testov, zaradi primerov v družini.

vnaprej hvala za morebitne odgovore

gaja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregledi za Downov sindrom
21.4.2006 11:24:33   
emaa
Nuhalna svetlina ni nujna, lahko pa se nanjo naročiš h kateremu drugemu G. Za amniocentezo, pa moraš po moje pri svojemu G povedat, če nisi stara 35 let, jo moraš pa plačati, kolikor vem ni poceni. Najboljše pa da to vprašanje postaviš na čvekanje v pričakovanju, tam je največ nosečk, ki ti bodo znale pomagati.

(odgovor članu gajja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2006 11:35:51   
Barbs
Če nisi bila na NS in boš imela "le" tht, ti ne bo treba plačati popolnoma nič. Niti amniocinteze, še posebno, če ste NS preskočili iz razlogov, da boste itak v vsakem primeru delali AC. Ker ti dva taka testa pripadata. V tvojem primeru torej tht in amniocinteza. Ginekologinja očitno že ve, kaj dela, zato tudi nisi bila na NS - v bistvu ti je "prihranila" marsikaj. Tvojo družinsko anamnezo pozna in je že v štartu vedela, da bo treba opraviti preiskavo, s katero edino lahko izključijo Downov sindrom - to pa je lahko samo amniocinteza, ne pa NS. Kar pomiri se in ji zaupaj - v 16. tednu boš delala tht, ponavadi še ta ni nujen, pomembno pa je, da te bo ne glede na rezultate tht zagotovo z napotnico!!!!! naročila na AC, po moje kakšen teden ali dva po tht. Amniocintezo odlično opravijo tako v Ljubljani v porodnišnici, kot v Postojni, pa tudi za Ptuj sem že slišala, da je OK, verjetno pa še kje.
Pa ginekologi ne morejo vedno vedet, kaj nas zanima in zato moraš ti vprašat. Pa sporoči, kako boš opravila, vse lepo.user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2006 11:46:08   
gajja
najlepša hvala za informacije pa srečno

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2006 13:03:35   
asso
Sicer THT je samoplačniški, razen, če si starejša od 35 let.
Na AC pa te pošljejo brezplačno, če je THT pozitiven (kaže možnost downovega sindroma).

Tako, da ne vem, če si ti z g. dogovorjena, da boš imela 100% ACuser posted image

Nuhalne pa ti najbrž ni (ne bo) naredila, ker ni za to usposobljena, iz nobenega drugega razloga ne. Čeprav bi bilo pametno delati poleg THT tudi NS.

Morda pa se motim.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu gajja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.4.2006 15:25:20   
lana38
Če imaš v družimi primer Downovega sindroma, ti pripada AC, ki je ne plačaš. Drugače pa stane AC okrog 142.00,00 sit. Vprašaj G in ji povej, da imate v družini tak primer.
LP

lana38

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
21.4.2006 15:33:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.4.2006 16:00:32   
Barbs
To s 37. leti ni čisto tako. Brezplačno ti v vsakem primeru pripada, če je tvoj PDP po dopolnjenem 37. letu. Vem iz prve roke. Amniocintezo sem imela decembra, pa sem bila stara 36. let, PDP imam 10. maja, vmes pa sem imela že rojstni dan.user posted image
In seveda je najbolj pametno, da gre  gajja direkt na AC in to z napotnico svoje ginekologinje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2006 11:42:59   
gajja
še 1x hvala za vse odgovore

še nekaj pa me skrbi in sicer, kdaj je najprimernejši čas za AC? Na različnih mestih sem zasledila različne informacije, nekje celo, da je to od 11. do 15. tedna, zato se bojim, da bom prepozna. Pa tudi šla bi čimprej, ker se verjetno če ne ne bi mogla odločit za splav - že zdaj bi bilo težko...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2006 7:44:13   
asso
Za AC nisi še prepozna. Ne vem točno kdaj je pravi čas, ampak vem, da če ti THT pokaže možnost downovega sindroma te pošljejo na AC. THT pa je nekje v 17 tednu tako, da...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu gajja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2006 8:20:39   
Barbs
Amniocinteza je možna kadarkoli med 15. in 20. tednom , najraje pa naročajo za poseg nekje na sredini tega časovnega razpona - torej, 17., 18. teden.

Lp,user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2006 15:26:41   
gajja
da vam sporočim...dobila sem rezultate AC. Veselimo se zdravega fantka

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2006 18:21:17   
Zasanjana
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gajja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.6.2006 8:55:37   
altati
Čestitke gajja!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.6.2006 11:23:30   
lana38
user posted image

lana38

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?