Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 9:24:33
|
|
|
|
muki1
|
Zdaj upam, da nisem foruma zgrešila. Moja punca je dobila osebno pri rosnih dveh mesecih starosti. Na sliki je kot žogica marogica. Do sedaj smo vedno prečkali mejo brez problema, zadnjič enkrat, ko smo šli v Avstrijo, pa je en carinik dal pripombo,češ, da je na tej sliki stara dva meseca, zdaj pa že skoraj dve leti. Zdaj je mož zagnal paniko, da bi morala menjati osebno, čeprav piše da je veljavna še nekaj let. Ker gremo čez en teden na hrvaško, me malo stiska pri srcu, kaj če bodo slučajno kaj komplicirali Če jo grem danes slikat, pa dam jutri vlogo za novo osebno, dvomim, da jo do srede dobim..... ali? Joj, punce, če me ne bojo prek pustili zaradi tega, ker je mala na osebni premlada, jaz jo bom kar na meji pustila....saj bi jo tiste tri dni že s čim zabavali, a ne?
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 9:36:19
|
|
|
|
darjatimci
|
Tudi sama se isto sprašujem, naš fant je star tri leta, sliko ima seveda kot dojenček.Ampak mislim, da je to stvar UE, ki jih izdaja saj veljajo štiri leta. Vsaj pri nas je tako. Mislim, da ne bi smeli dati take veljavnosti in tudi cene bi morali znižati, ker so predrage. Vem, da je strošek izdelave isti kot za odraslega, ampak veljavnost pa ni enaka.
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 9:39:13
|
|
|
|
Anonimen
|
moja je tut na osebni stara 2 mesca in me sploh ne briga. če na kartici piše veljavnost leto ta in ta je pač do takrat veljavna pa če bi bla koj slika iz ultrazvoka gor. ka pa njih to briga!
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 9:43:53
|
|
|
|
Anonimen
|
To tujih carinokov ali policajev nima kaj brigat! Taki so predpisi v naši državi in jih morajo spoštovat, ne glede na to, če jim je slika všeč ali ne. Pa tiho imajo za bir zraven!
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 9:58:36
|
|
|
|
oka
|
Meni je fotograf, ko sem slikala našo pri dveh mesecih za osebno povedal, da je naša dolžnost, da menjamo osebno otroku ko zraste, ker pač slika pri dveh mesecih ni enaka sliki pri dveh letih. To sem preverila na naši UE in mi je gospa rekla nekaj v tem smislu, da je res tako in da carinik na meji lahko kaj zkomplicira. Ko pa sem ji rekla, če moram osebno izkaznico zdaj menjat, pa je rekla da ni nujno . Mi mamo še vedno izkaznico, ko je bila stara dva meseca in je ne bom menjala. Naj se lepo zmenijo, kaj je nujno in kaj ne. Je pa po svoje logično. LP
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 9:59:51
|
|
|
|
kalbo
|
Že res, sam naša butnjena država bi morala dat veljavnost takšnih osebnih samo eno leto, pri otrokovem enem letu pa potem za 4 leta. Zdaj je sistem naštiman tako, da ti 3 letnega otroka s komoto odpeljejo čez mejo, cariniku pa pokažejo osebno nekega dojenčka. Carinik mora pač spoštovati predpise. Men se zdi, da je varnost naših malčkov več vredna kot tistih par jurjev za menjavo prve osebne po enem letu.
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 9:59:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako je,kot pravi Splišni.Nimajo nobene pravice se razburjat,tuji cariniki in niti naši,ker je uraden dokument in na njem uradno piše,da je veljavnost pet let. Tole nagajanje je protizakonito,ampak povsod se najde kakšen pikolovec,ki ima slab dan.Nam še niso zatežili nikoli,pa je slika na osebni narejena,ko je bil komaj mesec dni star,danes pa bo kmalu tri leta.
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 10:00:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, itak da je forograf rekel, da je to DOLŽNOST. Biznis je biznis, mater mu.
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 10:03:49
|
|
|
|
viv_
|
Ja, Mirna je tudi na osebni stara 1 mesec. Slika je v albumu, uradne fotke... zgleda k en star desc . Ji bom pa pred poletjem dala delat novo osebno, da ne bojo bratje Grki kej težili. S Hrvati se da pregovarjat, uni pa znajo morit...
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 10:07:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Vsak gleda sam za svoj zaslužek. Če je osebna veljavna 5 let je pač ne bom prej menjala, pa če se vsi cariniki na glavo postavijo; mi je pač vseeno. Jaz jim pač nisem kriva, da osebna velja 5 let
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 10:09:24
|
|
|
|
vidja
|
Naša princesa je stara 5 let in ima še vedno osebno, ki jo je dobila pri 4 mesecih, nismo še nikoli imeli težav. Ste me pa spomnili, da jo pa moramo menjat, ker bo letos potekla.
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 19.4.2006 10:36:45
|
|
|
|
muki1
|
Ja, bratje Grki pa znajo res težit, sem videla na lastne oči. So samo sukali z brki .
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 21.4.2006 21:58:11
|
|
|
|
TVN
|
Po zakonu smo jih dolžni zamenjati, ko otrok na sliki ni več razpoznaven (ne glede na rok veljavnosti). Mimogrede, to velja tudi za odrasle osebe! Gre tudi za varnost naših sončkov! Se pa strinjam, da bi bilo najbolj smiselno skrajšati rok veljavnosti za take malčke, ker se tako ali tako zelo spremenijo v prvih mesecih oz. letih življenja. Se tudi strinjam, da so dokumenti predragi, ampak žal tako je. Marsikdo zna zakomplicirati in to z vso pravico in povsem po zakonu.
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 21.4.2006 22:43:46
|
|
|
|
rija
|
Muki, mi smo našega slikali za potni list pri dveh tednih, pa si sedaj pri 3,5 mesecih ni niti približno podoben. Kaj bo šele čez eno leto
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 21.4.2006 23:04:48
|
|
|
|
Andra
|
Tudi moj sin ima osebno na kateri je slika, ko je bil star 3 tedne, danes je že pravi 4 letni frajer. Podobnost? Razen imena in priimka ter nekaterih podatkov, je ni. Do sedaj ni še nihče kompliciral....
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 21.4.2006 23:46:50
|
|
|
|
kofetek2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika35 Po zakonu smo jih dolžni zamenjati, ko otrok na sliki ni več razpoznaven (ne glede na rok veljavnosti). Mimogrede, to velja tudi za odrasle osebe! točno to je meni rekla na UE, ko sem dala tamali delat OI pri starosti 6 tednov
|
|
|
|
RE: Starost otroka na osebni izkaznici 29.6.2007 8:51:43
|
|
|
|
Maxica
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Že res, sam naša butnjena država bi morala dat veljavnost takšnih osebnih samo eno leto, pri otrokovem enem letu pa potem za 4 leta. Zdaj je sistem naštiman tako, da ti 3 letnega otroka s komoto odpeljejo čez mejo, cariniku pa pokažejo osebno nekega dojenčka. Carinik mora pač spoštovati predpise. Men se zdi, da je varnost naših malčkov več vredna kot tistih par jurjev za menjavo prve osebne po enem letu. Se popolnoma strinjam. Spremenijo naj veljavnost. Morda bi pa o tem veljalo malo pobarati gospoda ministra, Viranta al kdo je za to pristojen? Minister za notranje zadeve?
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 idej za zimski družinski izletČudovite zimske dneve lahko izkoristite tudi za kakšen zanimiv potep z mularijo na prostem. Za vas smo našli pet predlog...
Zadnje s foruma
AvanturabinyySte za sex za eno noč z osebo,ki vas zelo,zelo privači,kljub temu da imate partnerja (doma)?da, zakaj pa ne (
15%)
ne (
45%)
da, to si zelo želim (
4%)
ne, ne podpiram avantur (
36%)
Število vseh glasov: 248Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!