|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KRČI V NOGAH
18.4.2006 14:15:30   
Anonimen
matr kva me nau še napadl v tej drugi nosečnosti. a jo je lohk že konc??!!

nikol v živlen me še niso grabili krči v nogah niti v 1. nosečnosti niti v drugi ne do dons! mogoče kak majcen neomembe vreden. dons me je pa ponoč tako zagrabilo v levi meči da sem mislna da mni bo nogo odtrgal. dec je mislu da rojevam, pa še tult nism mogla k tamala spi zravn naju. in ta hudič sploh ni kotu popustit, sem se vlekla za palec, masirala mečo ne vem kaj še vse...in pol zutri takoj pila magnezij. ampak noga me še zdej boli da komi hodim!

kaj nej nardim da se mi ti user posted image  krči naujo ponavlal? magnezij pit kaj še?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KRČI V NOGAH
18.4.2006 14:35:55   
Maxica
Srečna bodi, da se ti je to začelo šele zdaj pojavljati. Meni se je v prvi nosečnosti začelo že kaj kmalu, po prvem trimesečjuuser posted image  in je bolelo za znoret. Kao naj bi to pomenilo, da ti primanjkuje magnezija. Tako da sem potem pila magnezijeve šumeče tablete, ginekolog mi je pa svetoval sprehod pred spanjem. Pa še mož mi jih je pridno masiral vsak večer.
Sedaj je zaenkrat še mir, me pa kdaj pa kdaj že malo opomni kakšen krček. V prvi nosečnosti je to trajalo do konca, že prvi večer (krči so bili vedno le zvečer, ko sem se ulegla) v porodnišnici je bilo ok. Tako da, kaj naj ti svetujem, pejt rodit, pa bo.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2006 14:42:05   
milla
Mene je v mečih zgrabil krč včasih zjutraj, ko sem se pretegnila preden sem vstala. Pomaga pa, da mi user posted image  vsak večer, ko gledava kakšen film noge zmasira.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2006 14:55:26   
Anonimen
Vse prste nazaj vlečt, ne samo palec, z glećžnjem vred. Pa tople noge imet. drugače pa ne vem, kakšen magnezij ali kalcij ali kaj že, ampak saj to praviš, da si že pila. Saj bo kmalu mimo. Še malo.user posted image

(odgovor članu milla)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2006 15:04:35   
Jančika_
Magnezij IN kalcij. Ampak ne skupaj, ker se ovirata pri absorbciji (telo da prednost kalciju, pol pa ni nič z magnezijem). Jaz vzamem opoldne kalcij, zvečer pa magnezij. Zjutraj pa železo - ko da sem vesoljc, mater, sam neke pripravke mečem v sebeuser posted image .

< Sporočilo je popravil Jančika -- 18.4.2006 15:05:05 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2006 16:10:32   
Barbs
LARA, za magnezij vprašaj raje ginekologa; ker imam od nekje v glavi spravljen podatek, da je bilo svetovano, da je ful fajn proti krčem ( tudi jaz sem pila Magnesol tabletke) ,na koncu nosečnosti pa ni več priporočljivo , pa ne vem več, zakaj ne... Neki v zvezi s popadki, se mi zdi.user posted image  Bom šla pogledat mal.

Glede krčev pa - mene že tri dni boli desna noga - meče. Me je krč ponoči, pa mi je očitno čist mišico predelalouser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2006 16:19:05   
Barbs
Najdla tole :
Krči v mečih so znak pomanjkanja kalcija, manj magnezija, čeprav priporočamo, da se jemlje oboje. Kupite si torej še Kalcijeve šumeče tabletke. Vzamete jih lahko do 2 g dnevno.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2006 16:22:39   
mojca75
ja ja... hvala enako ...ista zgodba.... in pol sred noči tko skočim pokonci k me useka v meče, da najprej mojga kap sune k skočim, pol pa še preden stopin na nogo al pa jo potegnem .. k s tem velikim trebuhom nisem glih najbolj okretna.... ja cel žur!
Mam tud jest v spominu da prod koncu nosečnosti magnezij ni več priporočliv, sam.... ne vem od kje, babrs če najdeš napiši za osvežitev spomina!

Kaj čmo,.. majhne radosti....user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2006 16:39:43   
mika
Jaz se vnosečnosti v postelji sploh nisem smela pretegnit, tako da ko sem rodila sem se samo pretgovalauser posted image user posted image user posted image . Pila sem donat in kalcijeve šumeče tablete. Druge tekočine kot donata sploh nisem pila v zadnjem trimesečju, ker me je po vsem pekla zgaga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2006 16:57:47   
arielca
Meni sta pomagala kalcij in magnezij, pa pred spanjem sem si vedno nekaj podložila pod noge. Res ni fajn, ampak mine user posted image .

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2006 18:45:01   
StBarbara
Meni ni nič pomagalo user posted image  ampak te lahko potolažim, da z dnem, ko sem rodila ne duha ne sluha o krčih. So minili sami od sebe user posted image .

Čimprejšni konec nadležnih krčev ti želim user posted image .

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2006 7:15:19   
SaaS
Ja KALCIJ IN MAGNEZIJ. Ne samo magnezij. In tako kot pravi Janička, ne skupaj istočasno, zaradi boljše absorbcije. Jaz sem pila kalcij zjutraj in magnezij zvečer in je bilo bolje s temi krči.
Kar se pa tiče uživanja magnezija proti koncu nosečnosti, pa sklepam takole, ne vem če je res - moje razmišljanje pač. Zdaj v drugi nosečnosti mi že dva meseca zelo otrdeva trebuh in g mi je svetoval poleg več počitka tudi pitje magnezija, ker naj bi malo zaviral krčenje maternice - te lažne popadke. Proti koncu nosečnosti, pa je verjetno to krčenje maternice potrebno, saj se s tem pripravlja na sam porod..

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2006 12:36:09   
KODA
Mene so ti krči matrali v 2.nosečnosti.Najraje ponoči.Tako sem začela stokati in buditi dragega,da je bilo groza.
Pomagalo,pa mi je mleko.Dragi mi je šibal v kuhinjo po skodelico mleka,spijem cca 2-3dcl,potem je krč hitro popustil.
Meni je to pomagalo.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.4.2006 13:20:52   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: SaaS
g mi je svetoval poleg več počitka tudi pitje magnezija, ker naj bi malo zaviral krčenje maternice - te lažne popadke. Proti koncu nosečnosti, pa je verjetno to krčenje maternice potrebno, saj se s tem pripravlja na sam porod..

Ne boš verjela, sem danes vprašala G in je natanko tako, kot praviš.user posted image  Rekel je, da sicer ne škodi pretirano, je pa brezveze z magnezijem"zavirat" krčenje - popadke, kadar se že vse pripravlja porod.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.4.2006 7:10:36   
SaaS
No, me veseli, da očitno moja kmečka logika še kar funkcionira. Nisem pa tega vedela prej, dobro, da si napisala Barbs. Bom zdaj malo prej nehala s tem magnezijem. Pri prvem otroku sem ga zaradi krčev v nogah pila do konca in mogoče je tudi to malo prispevalo k temu, da svojih popadkov nisem imela.. Bom zdaj dala maternici kakšen dan časa za tole vadbo..

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.4.2006 9:35:24   
Anonimen
Jaz na žalost imam krče v nogah tudi,ko nisem bila noseča-slaba prekrvavitev spodnjih okončin.Nič ni pomagalo,no ja vsakodnevna masaža za sprostitev bolečin.Najhuje je pa bilo med porodom,ko me je zgrabil močan krč v noge.Če sem vse porodne bolečine potrpela molče,so bili ti krči tako boleči,da sem kar nehote kričala,evo hujši od popadkov,oziroma,popadke je kar ustavilo in to tik pred tem,da je dete pokikalo na dan.Panika!!!!Na hitro so mi v stegensko mišico dobesedno zabili injekcijo z sredstvom za sproščanje mišičja.Moje telo je v krčih nehote stiskalo in potiskalo otroka nazajuser posted image Še sreča,da je v nekaj seundah krč popustil,še dva dni so me mišice nog bolele,kot,da sem maraton tekla.
Če magnezij ne pomaga,pol si pomagaj z vsakodnevno masažo od gležnjev proti stegnom,pa kopeli izmenično mrzle in tople.In seveda z telovadbo.

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.4.2006 13:30:13   
Pupica
o da sem vesoljc, mater, sam neke pripravke mečem v sebe .

Joj Jančika ne reč, jaz zjutri najprej renital za želodec, ker sem po buscopanu dobila rano,  potem MultiMAM tbl.pa zraven eno Mg tbl., vmes še kako šumečko, proti večeru Mg, ranital pa še spazmex če je hudo. Včasih ko gledam vse tbl.se mi zdi da jih v življenju nisem tolk pojedlauser posted image

Aja LARA, mene je v 1.user posted image že kmalu po prvem trimesečju krč grabil. Peklensko peče. Da potrkam, do danes me je le ene 2 x zagrabil. Dej poizkusi te multivitaminske tbl.Jaz imam prov lepo krv.sliko(glede na vseuser posted image ) ne premanjkuje mi niti železa, ki ga nosečkam kar veliko! Je očitno res tako lepo sorazmerje. Baje se pa lahko te tbl.je tudi ko dojiš!!!
Men so ful uredu, ker nisem tolk utrujena, in zaspana. Poizkusi no!

LP

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.4.2006 13:55:52   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: pupic@

Dej poizkusi te multivitaminske tbl.Jaz imam prov lepo krv.sliko(glede na vseuser posted image ) ne premanjkuje mi niti železa, ki ga nosečkam kar veliko! Je očitno res tako lepo sorazmerje. Baje se pa lahko te tbl.je tudi ko dojiš!!!
Men so ful uredu, ker nisem tolk utrujena, in zaspana. Poizkusi no!

LP

Katere so te tablete? A MultiMam? Pa točen naziv prosim...

Pri magneziju je pomembno to, da se ga jemlje najmanj 4 tedne - po tem času je viden učinek (vsaj na navodilih). Drugače meni za krče pomaga to, da fajn stegnem prste pa mine.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.4.2006 14:02:46   
Anonimen
ja pupica..sej magnezij pa kalcij zdej srkam. učer sem še svojo G prašala pa je rekla sam magnezij pa glede na to da bom šla drug teden vrjetn rodit mi ni nič rekla da ga ne smem. morm pa potrkat da me je zagrabl sam takrat pa pol nč več se pa kontroliram kok se v pojstli pretegujem :)
drgač se morm pa še pohvalt da v tej nosečnosti nism jedla nobenih vitaminov razn tifol na začetku pa sem mela skod dobro kri in vodo! tut zdej je hemoglobin bil še vedno na 116! user posted image  super a ne? pri tisi sem bla od začetka na železu zdej pa tut ene tablete nism pojedla!

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?