|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepite jih proti tuberkolozi!
15.4.2006 0:53:43   
allj
Ne morem kopirati, kljub temu me zanima vaše mnenje o debati na temu tuberkoloze, ki poteka na forumu mama.si/mamina čvekalnica/težave.

Lp

< Sporočilo je popravil allj -- 15.4.2006 0:59:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cepite jih proti tuberkolozi!
15.4.2006 6:45:31   
Lunca1
Moja je bila cepljena in bi jo, tudi če bi bila rojena 13 dni kasneje. Bi pač plačala. Tuberkoloze je menda vedno več in ne manj, velja pa to predvsem za starejše bolnike.

(odgovor članu allj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2006 7:42:06   
Marogica
Moja otroka sta bila cepljenja in bi ju dala ceptiti tudi sedaj, ko ni več obvezno. Sama izhajam in mišljenja, da smo vse bolezni, proti katerim smo bili cepljeni, "premagali" ravno zato, ker smo bili vsi cepljeni. Zato se tuberkoloza in podobne bolezni ne pojavljajo več ali pa so zanemarljive. Manj ljudi bo dalo otroke cepiti, bolj se bo zopet večal odstotek obolelih in čez 20, 30, 40 let bomo na istem, da bo cepljenje obvezno, ker se bo bolezen zopet razširila.
Saj je bilo cepljenje preventiva, da ne prihaja do obolenj, ne pa ostali, drugačni pogoji življenja in standard.
Sama sicer nisem poznavalka, vendar sem se tudi jaz pogovarjala s pediatri in so še vedno mišljenja, da bi se naj otroka cepilo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu allj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2006 9:19:15   
tulip
Mi ga nismo cepili.Se še nisem ukvarjala z vprašanjem da ali ne.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
15.4.2006 10:47:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2006 12:12:59   
NinaŠ
nalin, cepi se lahko do 12 mesecev

Anže je bil cepljen, Tina ne, jo bom pa dala cepit (po zadnjem cepljenju pri 6 m)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2006 16:54:04   
mia-2
Problem je v tem da se pojavljajo vedno novi sevi tuberkuloze in to cepljenje nič ne pomaga ker je ze iz sevov ki so obstajali daleč nazaj-ko smo bili še mi majhni.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2006 17:56:04   
Anonimen
cepljenje proti TBC zaščiti predvsem proti tuberkuloznem meningitisu, ki pa se pojavlja predvsem v držav z res visoko pojavnostjo tuberkuloze in kjer je revščina in slaba prehranjenost. Ne ščiti pa cepljenje zanesljivo pred pljučno (klasično) tuberkulozo. Kar se pa tiče porasta pojavnosti je pa tako, da se le ta dviga v določenih skupinah, ne pa v splošni populaciji. Tako da jaz svoje pikice nisem dala cepit in je tudi ne bi dala. Verjetno je ne bi dala niti cepit, če bi se rodila takrat, ko je bilo cepljene (BCG) proti tuberkulozi še obvezno. Sem pa sicer 100% za ostala cepljenja, da ne bo pomote

(odgovor članu mia-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2006 19:09:09   
CIPRESA
Midva z možem sva takrat zelo navijala da bi bil Žiga cepljen proti tuberkulozi pa ni nič pomagalo saj tudi ko sva rekla da bi plačala nama je pediatrinja odsvetovala ker naj bi cepivo ne bilo več tako učinkovito in če bi jo otrok slučajno staknil in bi bil cepljen bi cepivo lahko prekrilo samo obolenje in pediater nebi vedel da gre za tuberkulozo. To se je že dogajalo in zato so prenehali z cepivi, cepijo le tiste otroke ki prihajajo iz kriznih držav če pa otrok slučajno zboli za tuberkulozo pa imajo cepivo ki učinkuje (penicilin). Po tem ko nama je to obrazložila sva prenehala težit in najin otrok ni cepljen....zdaj saj vem zakaj ne cepijo več.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.4.2006 20:22:30   
nana 27
Malo sem brskala in našla tole  http://www.kid-pina.si/~svod/cepivotbc.html  

(odgovor članu allj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.4.2006 22:37:54   
smrka
Ko sem jest rodila svojo bejbo, so nas vprasali takoj v bolnici ali jo zelimo cepit proti tuberkulozi, in smo bili valjda ZA. Tako da so jo cepil ze drugi dan po rojstvu. Ce otroku cepivo ne skodi, zakaj bi se ga branili?

(odgovor članu allj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2006 14:21:33   
Anonimen
Smrka, kako pa veš, da ne škodi?

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.4.2006 22:11:26   
Anonimen
ja, tudi jaz sem za, kljub posredovanemu članku nane. Vsako cepljen cepljenje bi se lahko opisalo na tak način. Vem, da ima največ stranskih učinkov cepljenje pri starosti 12-h mesecev, saj ga običajno navajajo kot vzrok za avtizem ( www.avtizem.com ). Vem še nekaj: za vsako boleznijo proti kateri smo cepljeni, lahko zbolimo. Lahko gre za novo obliko, lahko pa gre za padec imunskega sistema po kakšni hujši bolezni, stresu,...nič ni 100%, bolje zaščita kot pa nič.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.4.2006 22:24:20   
allj
Že prej sem dobila nasvete da naj jo cepim, zdaj jo tudi bom, sva že naročeni v KR. Hvala  za odgovore, če pa ima katera še kaj povedati, pa prosim, me zanima čimveč.
Pa uživajte z malčki!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?