Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:07:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Vem, ponavljajoč se tema, a mene vseeno zanima... Svakinja bo junija rodila, s taščo pričakujeta, da bom dala oblačila in opremo mojih otrok. Jaz vem, da ne bosta dobili ničesar in pika. Vso opremo in oblačila sva kupila z možem sama. Bolj kot njuno prepričanje, me moti odnos svaka in svakinje do mojih otrok in otrok na sploh. Otroci so po njegovem veliko breme, ki smo si ga sami ustvarili. mnenju primerne so bile opazke in komentarji, ko smo se srečali, nobene prijazne besede, čestitke ob rojstnih dnevih. Kaj, a jaz naj bi pomagala?
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:16:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, najboljše se je kregat do konca življenja.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:16:37
|
|
|
|
mojamoja
|
Stvari so tvoje in sama odločaš, kaj boš naredila z njimi. Jaz sem sicer vse dala sestri, ampak imava malo drugačen odnos. Pri teh stvareh ni nič samoumevno.
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:20:22
|
|
|
|
kapesanta
|
Jaz bi rekla da jih šparam za drugega otroka al pa da sem jih že dala naprej kolegici.
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:20:41
|
|
|
|
srki
|
Hja, če pa tako mislijo, pol naj si pa poleg tega bremena (otroka po njihovem) naložijo še to breme, da ga oblečejo sami. Če imajo tak odnos in so tako vase zaverovani, pol naj si pa kar sami kupijo. Sicer bi me pri srcu stiskalo, ker otrok ni nič kriv in bi me verjetno slaba vest pripeljala do tega, da bi mu vseeno dala oblekice, seveda pa bi potem pričakovala, da mi jih tudi vrnejo, kolikor se pač da, ohranjene. Odločit se moraš sama, ker tudi najbolj poznaš razmere....in upam, da te ne bo pekla vest, karkoli boš že pač naredila.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:29:24
|
|
|
|
nejcko
|
Reci, da hraniš za naslednjega otroka in pika. Ali pa malo preberi, zase obdrži boljše kose, ostalo daj naprej. Se je brez veze kregat, čeprav te po eni strani razumem - sem v podobni situaciji. Meni je svakinja dala striktno samo tiste stvari, ki jih je kupila moja mama (torej njena tašča) in stvari, ki sploh niso bile uporabne več (stragane, razvlečene, zaprane). Jaz se bom naredila bedaka in ji bom vrnila točno iste stvari, svoje pa bom obdržala, ker bomo mogoče še kaj meli, poleg tega bo pred njo rodila ena moja prijateljica, ki mi je res ogromno stvari dala in ji nameravam uslugo vrniti. V bistvu so to res tako glupe stvari, take zamere kuhati, ampak tako pač je - včasih pa tudi princip nekaj šteje.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:31:45
|
|
|
|
Naja31
|
Kaj pa tvoj mož na to pravi? Če se strinja s tabo, potem ok, in naj to tudi pove njegovi mami in sestri. Če se pa ne strinja s tabo, boš ti "ta grda" izpadla, da ne daš dala oblekic otroku njegove sestre. Če jih nočeš posoditi, je to tvoja pravica.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:51:53
|
|
|
|
dulcinea
|
A ona je tebi kakšno cunjico kupila, ko si rodila? ALi pa dala? Jst bi ji dala mogoče kakšno takšno, ki mi ne bi bila všeč. Vse pa ne. Reci, da načrtuješ tudi ti otročka...
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 12:56:29
|
|
|
|
Gina
|
Eh, meni je pa to tako brez veze, nekaj se držat. Jaz sem vse cunce stalala naprej. Zaradi sebe, ker nimamo prostora vse to šparat. In ja, ponudila sem tudi bratu, ker pričakujejo zdajle enkrat dojenčka, pa noče, je menda že dovolj dobil, ne rabi. V bistvu je vseeno, jaz bi lahko kuhala mulo, ker moj brat sploh mojih otrok spoznal ne bi na cesti - ne pretiravam niti malo, res jih ne bi - ampak a bi s tem kaj sebi pomagala, če bi bila jaz enaka kot on? Samo slabo bi se počutila ob premlevanju "krivic". Preveč kratko je življenje, da bi bilo to tisto, kar bi mi ga lahko krojilo.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 13:48:26
|
|
|
|
Pupica
|
žlahta je res strgana plahta...ampak bre veze se kregat. Reci da nimaš ničesar več, ker si dala naprej, oz.daj ji nekaj cunc, ki ti niso všeč. Tako bo volk sit, koza pa cela. Jaz nisem od žlahte dobila nič, vendar tudi nisem pričakovala. Verjamem, da je vse dobra volja posameznika, če ti kaj ponudi sam od sebe. s tem se namreč gradijo boljši, prijateljski odnosi. Tako pa vse ostane na meji vljudnostnih odnosov, ker je pač že žlahta Nikoli pa ne veš, kdaj boš človeka potreboval...in takrat lahko hitro kaj iz preteklosti narobe hodi... Je pa res, da če si vse sama nakupila, da se ti zamalo zdi, zakaj bi talala okoli, po možnosti pa se bi še sama ponujala.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 14:06:02
|
|
|
|
jasnika
|
mi pa res ni jasno zakaj bi mogla ti stvari odstopit, če se že drugače ne razumete-se mi zdi, navsežadnje jih nisi kupila za njene otroke, al se pa motim?? od mojega je sestrična tud hotela da ji posodima voziček in avtosedež, sama sma jih težko kupila in ker naju drugače ne pokliče samo ko kaj rabi sem ji povedala da jih posodima ne lahko pa ji prodama, je pa šla raje v trgovino kupit novo. posodila nisem zato, ker je pol vprašanje v kakšnem stanju bi dobila nazaj, pa še dobro da ne ker sedaj delama tud sama na , jaz sploh nisem lagala zakaj ne in sem kar po pravici povedala, tako pač je in konec.če hoče sprejme in če ne , pa ne njen problem lp
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 15:47:40
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Ne, najboljše se je kregat do konca življenja. Splišni, ti si faca. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz vem, da ne bosta dobili ničesar in pika. Kaj, a jaz naj bi pomagala? Torej si se odločila, da boš tudi ti takšna plahta? Raztrgati je veliko lažje kot zašiti.
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 14.4.2006 16:00:31 >
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 14.4.2006 21:12:37
|
|
|
|
Marogica
|
Kako si ljudje sami naredijo nevzdržne odnose v familiji. Kako se ti da biti takšna in trošiti energijo za tako brezvezne stvari. ČE imate takšne odnose, se čudim, zakaj se sploh družite. Zato, ker ste sorodniki? Pa saj to je brezveze. Ma, brezveze je, da sploh kaj pišem..............
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 20.4.2006 17:13:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Oj, hvala za nasvete. Mož je pameten (tako kot Tehnofil in Splišni - in kot moški nasploh ) in strgane plahte ne šiva ne trga. Med vikendom sem ji odnesla nekaj lepih oblačil za prve mesece in lupinico. Zaradi otroka, ki ni nič kriv (zaposlen je le on) in zaradi mojega dobrega počutja. Čav, , Natalija.
|
|
|
|
RE: žlahta raztrgana plahta 20.4.2006 18:54:59
|
|
|
|
Laubica
|
To so prave besede OTROK NI NIČ KRIV pravilno si se odločla. Jaz tud talam okrog stvari od sina ker pač ne bomo več meli če pa bi pa bi tudi šparala ker sem vse tudi sama kupila
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?