Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
BARVANJE PIRHOV - naravne barve 12.4.2006 18:24:57
|
|
|
|
puncica
|
Rožnati/lila/roza pirhi: - z vložene rdeče pese odlijemo tekončino,jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajaca.Lahko pa vzamemo pol kilski paket zamrznejnih malin,jih odmrznemo,prilijemo malo vode,zmiksamo,precedimo,dodamo malo kisa in v tej tekočini kuhamo jajca. - trdo kuhano jajce namočimo v grozdni sok z dodatkom limoninega soka - jajce skuhamo v šipkovem čaju ali pa trdo kuhano jajce namočimo v sok vložene rdeče pese ali v borovničev, brusnični ali ribezov sok; jajce lahko skuhamo v zavrelici od kuhanja rdeče pese (500 g pese na liter vode) ali v zavrelici iz zamrznjenih malin (250 gramov na liter vode); Rdeči pirhi: - za rdeče teran - jajca kuhamo v šipkovem soku ali v zavrelici iz suhih lupin rdeče čebule, vode in rdečega kisa; Skoraj črni pirhi: - jajca kuhamo v gostem ruskem čaju - jajca kuhamo v pravem čaju; Oranžni/pomarančni pirhi: - v vroči vodiraztopimo nakaj žlic rdeče paprike in v tej tekočini kuhamo jajca. - jajca kuhamo v zavrelici vode in nekaj žlic mlete rdeče paprike; Rumeni pirhi: - v vodi najprej skuhamo skodelico ognjičevih cvetov z malo kisa in soli,nato precedimo in v zavretku skuhamo jajca. - za rumena pa žafranika ali kurkuma. - v vodi skuhamo olupke 6 jabolk sorte zlati delišes, 3 žlice mlete kurkume, žličko žafrana v prahu, 2 žlici kamilic ali 4 pesti suhih bezgovih cvetov; Zeleni pirhi: - v vodi pol ure kuhamo špinačo,zeleni čaj,koprive,preslico,kislico in regrad(na 2 litra vode naj bo kar pol kilograma zelišč,žlica zelenega čaja,in deciliter kisa)Nato z paličnim mešalnikom vse skupaj zmiksamo precedimo skozi gazo in v tej tekočini štirideeset minut kuhamo jajca( ) nato jih kar v tej vodi tudi ohladimo. - jajca skuhamo v zavrelici iz špinače ali kislice, lahko pa tudi v zmiksani mešanici vode in mladih listov kopriv, praproti, bršljana, bezga ipd. (250 gramov listov na liter vode). Nežne zelene odtenke dosežemo s kuhanjem jajc v zelenem čaju; Rjavi pirhi: - rjave pa že veste,da se kuhajo v vodi skupaj z olupki čebule. - v vodi skuhamo suhe lupine rjave čebule - vroče trdo kuhano jajce namočimo v skodelici instant kave z dodatkom kisa ali limoninega soka (1 žlička na 2 dl kave) - jajca kuhamo v precejeni instant kavi ali turški kavi; odtenke barve reguliramo s količino kave. Vijolčni pirhi: - za vijolčna jajca je dobro rdeče zelje - v vodi skuhamo suhe lupine rdeče oziroma vijoličaste čebule - jajca kuhamo v zavrelici iz enakega razmerja vode in soka iz črnega ribeza Sivi pirhi: - jajca kuhamo v zavrelici iz 2 pesti zdrobljene hrastove skorje in litra vode
_____________________________
Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 12.4.2006 18:44:40
|
|
|
|
sašaš
|
Samo toliko - danes sem poskusila eno jajce skuhat v mleti rdeči papriki, včeraj pa je moja sodelovka poskusila z rdečim zeljem - rezultat je bil nula ...se ni poznalo skorajda nič!
_____________________________
ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 12.4.2006 19:06:17
|
|
|
|
tascha
|
tud jest sem probala 1 jajce skuhat v rdeči papriki. Pa nisem nič šparala, ampak se ni poznalo nič!
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 12.4.2006 19:34:30
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz za naravno barvanje uporabljam le čebulje olupke - za rjavo barvo, ostale pa raje kupim, ker sem že tudi barvala, pa se ni nič prijelo.
_____________________________
V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 12.4.2006 20:30:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro, da ste povedala, jaz sem imela tudi namen s papriko packat.
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 12.4.2006 20:47:56
|
|
|
|
soncece24
|
Kak si pa barvala, da se ni prijelo? Jaz sicer še nisem, si pa predstavljam,da najprej papriko konkretno prevreš vvodi in jajcapustiš ene 20 minut v tej vodi s papriko, da se lepo počasi kuhajo. Bom jutri poskusla.
_____________________________
Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 14.4.2006 10:18:37
|
|
|
|
Maleal
|
Jaz pa sem šla včeraj TERAN nabavit pa ga bom menda mogla spit ,jajca sem kuhala 15min.v njem,pa še not sem jih pustila,pa so se obarvale za kaki ton.Smrk.
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 14.4.2006 14:42:27
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem kupila bela jajca in barvala rezultat:za Barvala sem z metinim čajem - skoraj nula z indijskim čajem - kot da so normalna jajca - z izjemo, da je vse polno flekov z borovnico čajem + sok rdeče pese >>>> siva jajca Danes grem kupit že pobavana v Spar
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 14.4.2006 17:21:48
|
|
|
|
* Mateja *
|
Jaz sem jih skuhala v črnem vinu, kot sem prebrala med vašimi sporočili. In ful sem navdušena nad rezultatom. So vijola barve in ko so se posušili so ratali taki, ko da bi jih posula z bleščicami, niso gladki, so mal grbančasti. Kuhala pa sem jih kar precej časa v domačem črnem vinu. Probajte, moji so krasni!!
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 14.4.2006 17:51:57
|
|
|
|
mala Tinka
|
Jaz sem jih barvala v vinu - Teranu, v čebulnih olupkih, žafraniki in soku rdeče pese. Rezultat: vino - kot je že napisala *Mateja*, izgledajo kot bi bili posuti z bleščicami čebula - itak najbolj ziher varianta žafranika - nič, čisto nič obarvana rdeča pesa - mogoče sprememba za kak odtenek
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 15.4.2006 0:43:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, tudi moja so uspela, ko sem jih kuhala v vinu. Samo sem jih pa definitivno kuhala veliko dlje kot petnajst minut!!!
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 15.4.2006 11:27:35
|
|
|
|
Barči78
|
Moj se je v vinu isto obarval temno vijolično, pa zgledal je kot , da bi bil posut z bleščicami. Samo, če sem se pa jajca dotaknila npr. z žlico, ali podrgnila z nohtom, je barva odstopila.
_____________________________
DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 20.3.2008 21:17:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa nimajo tista jajca, ki jih kuhate 15 minut in več, čisto zelenega rumenjaka?
|
|
|
|
RE: BARVANJE PIRHOV - naravne barve 21.3.2008 10:37:50
|
|
|
|
Felicita
|
Teran... Nam vsako leto krasno uspejo. 1. pogoj je dobro vino - temno, pa tako ki na kozarcu pusti sled (kozarec ostane umazan). Najboljše je seveda domače. 2. kuhamo jih tako, da jajca položimo v hladen teran, jih počasi segrejemo in jih pustimo vreti 10 minut, potem pa jih popolnoma ohladimo v teranu (lahko tudi čez noč). Potem vzamemo ven in pustimo da se posuši na zraku. To potem tudi prepreči odpadanje barve, vinski kamen ('bleščice') se pa v vsakem primeru lušči dol, ampak to je teba vzet v zakup. Sicer to načelno deluje s katerimkoli vinom, tudi belim, ki potem pusti samo 'bleščice' gor oz izgleda, kot bi blo jajce zamrznjeno. Manj močna (rdeča) vina dajo drugačne barve (npr nam je neko domače vino (iz grozdja Izabela) pustilo jajca barve lavande in španskega bezga).
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?