|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja punčka je padla na zobe - prosim pomoč!!!!!
12.4.2006 9:24:51   
Lari
Punce, prosim pomirite me. Včeraj zvečer je mojmu sončku spodrsnilo, ko je hodila (stara je 16 mesecev) in padla direkt na zobe. Seveda se je kri ulila, da smo bili vsi krvavi, ne samo lara. Zdaj me pa zanima ali bo lahko kaj narobe z zobki. Jokali smo eno uro skupi, občutek imam da se je tudi na jeziček ugriznila, ker si ga večkrat prime in zajoka. Ali je lahko kaj hudega?
Od kje je sploh lahko toliko krvi? Sem že mislila, da je vse zobke izgubila.

Prosim z nasveti na plano, da se pomirim.

Lara in Jan, moja sončka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja punčka je padla na zobe - prosim pom...
12.4.2006 9:29:34   
mml
Sicer osebnih izkušenj nimam, ampak iz teorije pa takole...če so zobki ostali celi in se ji nič ne majejo, potem mislim, da ne bo hudega. V kolikor pa se ji je kakšen zobek odlomil ali so ji je pričel majati ti pa svetujem, da greš čim prej na Stomatološko kliniko (ne vem če potrebuješ napotnico), ker lahko preprečijo, da bi zobek izpadel.
Krvavela je pa verjetno iz ustne sluznice, ki je zelo prekrvljena. Svetujem ti tudi hladne obkladke, ki zmanjšajo oteklino

Upam, da bo vse OK

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.4.2006 9:29:57   
a&m
Živjo!
Ojoj, boga Lara.Zadnjič si je tudi Aljaž ustnico prebil, je bilo tudi fajn krvavo.Takoj sem mu dala gor led in je bilo bolje.

Pokliči v ZD in vprašaj.Pa je jeziček na pogled v redu?

Ne vem, jaz bi poklicala in se šla pokazat.

lp in user posted image za Laro

Razmišljajte o sebi kot o zmagovalcu in storite tisto, česar se bojite.

Jeff Keller

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2006 9:32:30   
Lari
V bistvu ne pusti, da bi ji sploh šla z roko v usta, ampak tega itak nikoli ni marala, tko da to mi ni čudno. Ampak danes normalno je, tudi jezička ne prijema več in je sicer dobrovoljna kot ponavadi. Tako da me nič kaj preveč ne vleče k zdravniku, da ne bomo spet kaj fasali in pristali v bolnici.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu a&m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2006 9:33:17   
Anonimen
Če si je jezik pregriznila, morate k zdravniku, čeprav vprašanje, če je sploh še čas za šivanje. Najbrž je že prepozno, ker ne sme preteči več od določenega števila ur. Kar se zob tiče, itak zobar nima kaj. Vem, ker se je pri nas zgodilo isto, pa je tako rekel. Če preživijo, preživijo, če ne, pa ne. Zobje, seveda.user posted image  Sicer pa pravi, da se pri tako malih malokrat zgodi, da bi zobki odmrli. Včasih še celo, če kakšne  pri taki nesreči ven pade, ga samo nazaj vstavijo in se prime.
Je pa pri nas tudi bilo vse krvavo, jaz sem bila totalno, ko sem ga nesla v stanovanje.
Naš je imel prebito zgornjo dlesen in to kar zelo, zobe je imel čisto razmajane, jesti ni mogel še zelo dolgo, kakšna 2 meseca sigurno ni mogel v nič ugristi, smo mu pasirali in cufali hrano na majhne koščke. Padel je pa na robnik, ker mu je spodrsnilo.
Danes, ko je od tega kako leto in pol do dve leti (ko je padel, je moral imeti kakšni dobri dve leti, če se prav spomnim), je z zobmi vse v redu. Pocelilo se je recimo da v dveh do treh mesecih. Kri itak že naslednji dan ni več tekla, ampak tako pocelilo, da je lahko tudi kaj ugriznil.
Po moje ne boste imeli posledic. Le jeziček poskusi pogledat, kako izgleda, da si ni res kaj pregriznila. Ker to pa šivajo. Bo pa še boga par dni, ker to najbrž res boli. Mora imeti precej razboleno. Kakšen sirup proti vročini in bolečinam mogočle tudi ne bi bil odveč, če se slabo počuti in če bo hotela.

(odgovor članu Lari)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2006 9:33:39   
ŽELJA
Oj

Sicer nimam nobenega konkretnega nasveta, ampak kot jest razumem, ni nič hujšega. Če se zobki ne majejo, kri pa zato ker so dlesni in jezik močno prekrvavljeni. Jeziček pa je vrjetno malo razbolen pa zato ob dotiku pojokca. Če bi bilo kaj hujšega se punčka sploh ne bi pomerila, pa tut noči ne bi preživeli prav mirno.

To je moje mnenje, tko da mislim da ne bo hudega.

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.4.2006 9:35:24   
Anonimen
Zdaj sem brala zgornje odgovore in ni čisto tako z razmajanimi zobmi. Tibor je imel res čisto razmajane od padca, pa so brez kakšnega posredovanja zdravnikov zdaj čisto v redu. Kot sem napisala, je zobar sam rekel, da nima kaj naredit, tako se niti pokazat nismo šli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.4.2006 9:37:19   
Naty*Taja
Hojla! Brez panike!!
Mi pa imamo toliko izkušenj s tem, da se ne sekiramo več!
Ko je začel hodit, in se še ni znal ujet na rokce je ničkolikokrat padel na zobke.
Krvavi smo bili vsi - ko pa sem orng pogledala sem videla, da mu tak lije iz tiste mrenice med čeljustjo in zgornjo ustnico. Če me razumeš kaj hočem povedat.
Če ni na kak kamen al kaj podobnega padla po moje ni nič narobe. Notranjost ust je pa itak ful občutljiva in prekrvavljena pa še bolj občutljivi so mali zdej ko jim zobki rastejo. Jok je bil pa verjetno tudi zaradi strahu in krvi?!
Sigurno jo bo pa še kak dan bolelo če se je presekala, pa sej bo minilo!
Kaj vse bomo še morali preživet zraven teh naših nerodnežev, preden se bodo znali res pazit?!

MONTIGNAC

(odgovor članu a&m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.4.2006 9:38:36   
Lari
Naj povem, da smo spali tako kot običajno, ustnice niso nič otečene, jeziček se mi ne zdi kaj drugačen kot ponavadi, pa tudi sicer se normalno igra, vriska, čeblja, tako da upam oz. sem prepričana, da ni tako hudo kot pri vas Splišni.
Joj groza, šele zdaj vidim, da pri nas ni bilo tako zelo hudo, ko sem tvoj post brala. Ubožčki.
Upam, da ne bo nič hujšega.

(odgovor članu ŽELJA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.4.2006 9:43:16   
a&m
No, če je razigrana kot ponavadi potem je o.k.
Hvalabogu da ni bilo hujšega.

Držite se!

Lepo se crkljajte in lp od a&muser posted image

Razmišljajte o sebi kot o zmagovalcu in storite tisto, česar se bojite.

Jeff Keller

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2006 9:47:46   
Lari
Ja hvalabogu je čist normalna. Pa tudi ustnice sploh nima prebite. Zato sem čist paf, od kje je blo tolk krvi. No, saj ste me že pomirili. Hvaaaaaaala.

Lep pozdrav.

(odgovor članu a&m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.4.2006 9:53:21   
Anonimen
Ja, Lari, vaša je še mlajša, pa je verjetno bolj počasi tekla ali hodila, ko je padla. Naš pa je šprintal 100 na uro, se spotaknil in z vso silo priletel direktno na zobe v kamniti robnik. Zato verjetno ta razlika.

(odgovor članu Lari)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.4.2006 9:56:36   
Lari
Ja, to pa sigurno Splišni. Saj naša je padla v stanovanju na laminat. Tko da se tudi to pozna (laminat pa robnik na cesti). Važno da ste in smo vsi v redu.

LP.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.4.2006 9:56:56   
Anonimen
Naša Ana je že kar nekajkrat glodala pločnike, pa je kri kar fajn tekla, ampak nikoli ni bilo hujšega. Po mojem mora biti res ornk udarec, da bi se zobkom kaj naredilo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
12.4.2006 10:05:07   
vidja
Smo tudi padali, ampak moje izkušnje so, da se pri tako majnih ranice zelo hitro celijo. Pri mojih dveh je kri pponavadi tekla iz jeziška ali pa iz ustnice ali iz malo pod ustnico (če ti je jasno kje je to?). No, skratka kri iz teh predelov lije v potokih, vendar ni tako hudo, kot izgleda, tako da če je otrok dobro razpolože, najbrž res ni panike. Pa čim nežnejše padce želim všim malčkom!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.4.2006 13:12:19   
Pupica
Tia je nekajkrat padla, ko je ravno shodila okoli 12 mesecev. In enkrat ko je tudi padla, si je prebila ustnico. Kri je bilo...ojoj, ne znam ti povedat kolk. Jaz sem skor skup padla, pa zelo dobro prenašam kri, ampak takrat je bilo ravno začetek user posted image pa še kri lastnega otroka in je bilo...
No v glavnem ko se je zadeva pomirila, je bila na ustnici komaj vidna pikica.
Od kolegice pupica pa je padla na zobke na marmorni plošči. Pediatrinja ki jo je pregledala pa je rekla, da naj  nehata uporabljati dudo, kajti dva zobka sta se mejala,če bi namreč dudlala še naprej, bi se ji lahko zgodilo, da bi izpadlauser posted image

Upam, da bo vse OK!

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.