|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj počnejo v jaslih?
10.4.2006 23:42:04   
Anonimen
Mojega otroka bo čuvala moja mami doma do 2,5 let, potem ga bomo verjetno dali v jasli ali vrtec.
Zdaj pa bi rada vedela, kaj vse se vaši malčki, ki so stari med 1 in 2 leti, naučijo tam, kaj znajo v primerjavi s tistimi, ki so doma v varstvu? Rada bi se ukvarjala z njim intenzivno doma v popoldanskem času pa tudi mama ga lahko seznanja s čim, pa nimam nobenih idej.
Kakšne igrice se grejo, kaj opazujejo, zanima me čisto vse, kar počnejo.

Če se vam da, bi vas prosila za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj počnejo v jaslih?
11.4.2006 0:14:44   
nejcko
To ti bo verjetno bolje znala kakšna vzgojiteljica povedati, jaz ti lahko napišem samo izkušnje mojih dveh otrok:
-samostojno hranjenje
-samostojno umivanje rok in obraza (otrok si sam gor potegne rokave, odpre pipo, tako enoročno, se namili, umije in obriše)
-kahlica
-deloma se sam sleče in obleče

-petje in ples
-risanje in ročno ustvarjanje, torej ročne spretnosti, razvijajo pincetni prijem - igre s slanim testom
-prepoznavanje delov obraza in telesa

-skozi igro spoznavajo dom: kuhanje, nega dojenčka, druga gospodinjska opravila ...
-igra z vodo
-recitiranje krajših pesmic skupaj z dejavnostjo rok

Evo, toliko se približno spomnim.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 11.4.2006 0:17:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.4.2006 7:59:20   
Anonimen
V jaslih se poleg vsega naštetega zgoraj otrok uči nekaj, kar mu na žalost doma niti babice niti starši ne morejo nudit, zato sem jaz strog zagovornik jasliuser posted image , velik - pa bedno dajem varovanje na domu ali pri kakšni privat ženički. user posted image
To je SOCIALIZACIJA!

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.4.2006 8:19:33   
maja_
Nejcko je dobro opisala iztočnice. Moj Vid je v jaslih od 11.m. Pri 13.m je samostojno jedel, sedaj pri 18. pa znajo že vse mogoče. V vrtcu po mojih izkušnjah veljajo druga pravila kot domuser posted image , pri jedi ne paca, sam zaspi, pred jedjo in po jedi samoinciativno grdo v kopalnico umivat roke... že od vsega začetka delajo vse sorte izdelkov za katere si doma sploh ne morem predstavljati, kako bi se jih lotila. Najbolj me je navdušilo, da so se takoj , ko so pričeli čebljati, naš tam s 13.m, vsi poznali med seboj po imenih, imajo se zelo radi in res uživajo. Doma večkrat omenja tega in onega iz vrtca, pa vzgojiteljice, zraven pa smeh do ušes.

Po mojem mnenju se nima smisla obremenjevati, ker mu tako, kot v jaslih ne morejo dobiti tega, kar v domačem varstvu, mu je nemogoče doma nuditi varstvo kakršno je v jaslih. Vse ima velike prednosti in slabosti. V jaslih je največja prednost družba, kolektivni duh, zgledovanje po vrstnikih ( pozitivni in negativniuser posted image  zgledi)...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.4.2006 8:33:15   
maja_
Pozabila sem še pripisat, da se meni zdi oboje o.k. , glede na možnosti posameznikov, doma ali v vrtcu, razlike so (se pa pri 15 letih po moje ne bodo več poznaleuser posted image ).  Pri ene 2, 3 letih pa bi verjetno zaradi socializacije vsak moral med vrstnike. Poudarek pri domačem varstvu bi naj bil na čimvečkratnem druženju z drugimi otroki. Lažje je, če jih je doma več ali vsaj 2 približno iste starosti. Sicer pa druženje, igra, spoznavanje...
Mi nismo imeli izbire (razen da bi ga dali v kako privat varstvo, ki je sicer cenejše od jasli, sam jaz sem tako nezaupljiva do nestrokovnih varuškuser posted image -saj vem-paničarka),  sedaj pa smo nadvse zadovoljni z jaslimi (ne toliko z virozami, noricami...user posted image )

(odgovor članu maja_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?