|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pok z mamo
10.4.2006 11:52:28   
Anonimen
S partnerjem sva skupaj 5 let,imava čudovitega 9.mesečnega sinka in planirama še enega otroka.Razumeva se dobro,čeprav včasih pride do kake male nevihte,saj to se dogaja v vsakem zakonu,a imava se rada.Po porodu sem hitro shujšala in prišla na težo ki sem jo imela pred nosečnostjo.Tu pa se začne moj problem.Moja mama mi vsak dan teži kak sem suha,naj grem k zdravniku ker sem ziher bolana.Danes mi je že rekla da se že žlahta pogovarja če je kaj narobe z mano.Takrat mi pa je počo film,sem rekla kak naj bom debela poleg malega ki je kot živo srebro,pa še ponoči se spet vstajam,ker joka saj bo menda dobil zobke.Te pa mi je zabrusla naj bo moj dragi več z malim jaz pa naj grem spat,ne pa da je skoz na računalniku.Halo!Sem se razp...da se bomo odselili če se misli v naš lajf vtikovat in nas imet pod mikroskopom.Škoda mi pa je zdaj neki stanovanje iskat ko pa sva si ga zgoraj nardila na novo,vse stare stene podrla.Pa oba imava kredit tak da nama niti finančno nebi ven šlo.Moram pa povedat ko sem z malim veni moj partner kuha,obesi perilo,pomije posodo...,ali karkoli nardi namesto mene.Jaz sem zadovolna s takim načinom življenja,nama obema ustreza.Akak naj to svoji materi razložim,če vidi le tisto kaj hoče.Še to,danes mi je krof in žemlo prinesla da boma z malim jedla...ko da nimamo kaj za jest.Naj povem mojemu kaj mi je rekla ali ne?Kaj bi vi naredili,kako vam štima ki živite v isti hiši s starši,vendar imate npr.zgoraj svoje stanovanje???
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pok z mamo
10.4.2006 12:07:14   
urbancek
Oba s soprogom postavita mamo na svoje mesto. Ona se nima pravice vmešavati v vaju. S tem bo zanetila samo prepir med vama.
Tudi pri nas so se nekaj hoteli vtikat, pa sva jim (mojim in njegovim) razložila, da je to naše življenje. Če želijo pomagat, dobrodošli, vtikanja v našo zasebnost pa ne dovoliva. Tast sicer še nekaj poskuša, pa mu mož fino zabrusi nazaj kar mu gre. Najbolj jih matra to, če kam gremo. Takrat se oba zgovarjava, češ .... (jaz ali on) že ve. Njo ali njega vprašaj, če te zanima, pa si ne upa. Res pa je, da se tudi midva ne vtikava v njih.

Čisti računi, dobri prijatelji

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2006 13:00:32   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Moja mama mi vsak dan teži kak sem suha,naj grem k zdravniku ker sem ziher bolana......

In zakaj ne greš k zdravniku?  Je res to problem?

...... kak naj bom debela poleg malega ki je kot živo srebro,pa še ponoči se spet vstajam,ker joka saj bo menda dobil zobke.Te pa mi je zabrusla naj bo moj dragi več z malim jaz pa naj grem spat,ne pa da je skoz na računalniku.Halo!Sem se razp...Jaz sem zadovolna s takim načinom življenja,nama obema ustreza.

Danes govoriš da ti ustreza, jutri boš zopet tu jamrala, kakšen je tvoj dragi. Mislim, da tvoja mama vidi bolje od tebe. Vidi to, kar sama nočeš in zato boli. Zato si znorela. Ker bi se potem morala to reševati. Pa nisi pripravljena.

Še to,danes mi je krof in žemlo prinesla da boma z malim jedla...

Ja. To je pa res višek. Da se ti upa krof prinest. Je pa res nesramnica.

Kaj je narobe s tabo? Zakaj vidiš samo sebe? Ker tvoja mama vide tebe, ti pa nje ne. Ti vidiš sebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2006 13:05:51   
Teja N
Joj, dobro vem, kaj preživljaš!

Mi živimo v isti hiši s taščo, zgoraj sva si uredila stanovanje.
V mojo prehrano se sicer ni vtikala, je pa to bila najbrž edina stvar, ki jo je pustila pri miru. Vedno je morala imet prav in nikoli ampak NIKOLI ji nisi mogel čisto nič dopovedat, pa naj si se še tako trudil. Stalno se je vtikala v otroka, kako je oblečen, koliko in kdaj spi, kako in kaj je in pije itd. Nikoli ni bilo konec.
Večkrat ga je mirkala in nikoli upoštevala mojih prošenj, vedno je naredila po svoje, nikoli naredila, kot sem ji naročila.
Parkrat sva se udarili in to tako, da pol nisva po mesec ali več govorili. Ti povem, da sem se samo v tistem "tihem" času fejst sprostila in spočila od njenega teženja.
Koliko živcev mi je požrla, koliko noči sem prejokala zaradi njenih besed! Pa čisto brez veze, ker to ničesar ne spremeni.

Ko sem drugič zanosila (nepričakovano), sem bila ful nesrečna in prestrašena, da se bo ponovilo vse skupaj. Zato sem prosila moža, naj se pogovori z njo, saj če bi se jaz, bi se tako počili, da bi streho odneslo z bajte.

Pojma nimam, kaj ji je rekel in ga tudi ne sprašujem.
Vem samo, da imam od takrat naprej mir. Tastarejšega pomirka, ima jo rad in se lepo igrata. Malega ji pa ne dam. Raje malo manj počivam in se ne sekiram. Lahko ga pa popestuje, ko sem jaz zraven. Pogovarjava se samo o splošnih stvareh in se veliko bolje razumeva.
Sicer še vedno včasih kaj pametuje, a jaz lepo pri enem ušesu not, pri drugem ven in smo zmenjeni.

Zato ti svetujem, da se pogovoriš z njo na samem, enkrat, ko bo dobre volje. Pa ti daj pobudo za pogovor, ne čakaj, da začne kaj težit, ker pol se bosta samo skregali. Prosi jo, da naj razume, da imaš svoje življenje in da ti gre čisto dobro od rok. Če si sicer zdrava, ti nima kaj težit glede hrane.
Tvojemu pridnemu dečku pa kar povej, saj sta par in dve glavi tudi lažje potuhtata kako pametno rešitev.

Zdaj se odselit bi bilo preveliko breme, tako psihično kot finančno po mojem. Probajta najprej s pogovorom uredit.

Držim pesti, da se vse lepo pošlihta in čim manj skodranih živcev ti želim!

LP,
Tejauser posted image

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2006 14:41:20   
lelaval
Kot so ti že predhodnice povedala -pogovori se z mamo, da se ne vtikava v vajino življenje, sicer ti bo začela pametovat, da si slaba mati, ne veš, kaj je za tvojega otroka dobro, kako ga oblečt, kaj mu dat za jest,... - nikoli ne bo prav, kar boš naredila. Verjemi - vem iz lastnih izkušenj (pa ne od mame, pač pa od tašče). Lahko vama pomaga in svetuje , nikakor pa ne ukazuje.

Da si presuha - mamo skrbi, da res morda nisi bolna - obrazloži ji, če res misliš, da ni s tabo nič narobe, vsa ostala žlahta, ki daje očitke na tvojo težo, pa ti je očitno 'favš' lepe postave kmalu po porodu.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2006 15:37:25   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Teja N
Mi živimo v isti hiši s taščo, zgoraj sva si uredila stanovanje.

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval
Verjemi - vem iz lastnih izkušenj (pa ne od mame, pač pa od tašče).

Ma ona govori o MAMI ne o tašči. Mamo skrbi za otroka, tašča se vtika. Mama bo vse dala za otroka, tašča ne.... Zakaj govorite o tašči, če ji je krof prinesla MAMA in ji MAMA pravi naj gre k zdravniku. Pa kaj je tak problem iti k zdravniku? In če je slučajno res bolna? Če zapade v bolezen? Je to dobro zanjo? Za otroka?

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2006 17:49:35   
anckabancka
Moja mami ja ista, kar se moje kilaže tiče. Tudi jaz sem hitro prišla nazaj na staro težo po porodu in sem spet suhica, pa čisto normalno jem oz. kar veliko. Pri 170cm imam 54 kil, kar sploh ni tako slabo.
Vsakič, ko pride k meni me sprašuje kaj sem jedla za zajtrk, da moram pojesti vsaj dva velika kosa kruha pa malico... pa da ve, da jem premalo kruha in se ga izogibam. Pa, da sem čist presuha... Res, vsakič, ko me vidi je isto. Pa men tud prinese kak jogurt in žemljico in reče, da naj pojem za malico...user posted image

Sem se je že tolk navadla, da mi gre skozi eno uho noter in skozi drugo ven.  In si mislim svoje, mogoče mi je pa fovš, ker je ona pa med bolj močnimi, ni debela ampak nekaj kil pa ima viška. Sicer nas je pa rodila 5 otrok. user posted image
Mojo 18 letno sestro pa sekira, ker je bolj močna.user posted image Tko, da res ne vem kaj bi rada. Jaz govorim le: Ja mami, veliko jem.... in se sploh ne sekiram. Važno, da sem jaz zadovoljna s sabo in da vem, da jem dovolj. Če ne bi dovolj jedla, tudi mojega 9.mesečnika verjetno ne bi več dojila...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2006 19:28:18   
kalbo
Ti kar lepo postavi mamo na realna tla, pa ji povej, da je mela svojega moža za v red spravit, ti boš pa svojega. Včasih lahko pa tudi uporabiš sistem skozi levo uho not, pol pa s svetlobno hitrostjo skozi desno ven.

Tehnofil, ne vem, v čem bi bla razlika med mamo, ki se ti vtika v zakon in taščo, ki počne enako neumnost?

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2006 19:36:00   
Anonimen
Koliko pa tehtaš in koliko si visoka? Aja, pa koliko si stara tudi ne bi bilo odveč pri tem vedeti. otem lahko presodimo, če ima mama kaj podlage pri tečnarjenju.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.4.2006 19:50:26   
andrejka82
Vse govorite, "mamo postavi na realna tla", pa dobro no, pa se ve za trenutek zamislite in postarajte za 30 let, ko bodo vasi otroci let, kot jih ima verjetno anonimna, potem naj mi se pa katera rece, da vas ne bo skrbelo za otroke. Tako, kot se boste cez 10 let ali vec sekirale, da ne bodo vasi malcki zasli v slabo druzbo in na droge, tako se boste na stara leta sekirale, da vasi otroci ne bodo zboleli za kaksno hudo boleznijo.........to kar dela mama od anonimne, je cista materinska ljubezen.....ce bi se z njo vsedla in ji povedala kako je, ce imas takega malega zivca, ki kar pije energijo, potem bi mama tudi vedela zakaj tako stanje. Logicno pa je, ce je prej imela anonimna bolj mocno postavo, zdaj pa je suhljata, da je razlog za  mamino skrb, ker je to pac ena velika sprememba in danes je ze tak cas, ko vedno pomislis na kaksno bolezen, ker je tega ogromno in na zalost je velik davek tudi med mladimi.
Kaj bi jaz dala, da bi meni moja mami prinesla kifeljcek ali pa krof za zajterk, pa mi ne more, ker je predalec od mene in se na zalost vidimo samo 4 krat na leto za par dni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.4.2006 7:59:05   
kalbo
Andrejka, dokler jo skrbi za zdravje, pa prinese kak krof je v redu, v trenutku, ko se začne pa v zakon vmešavat pa to ni več v redu, pa mama gor ali dol.

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.4.2006 8:00:05   
kalbo
Aja, pa nisem punca, tko da VSI govorimo, ne VSE.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.4.2006 9:53:25   
Anonimen
Naj vam povem da niti približno nisem suha,ampak normalne postave.Imam 30 let,164cm in54kg,tak da nisem podhranjena.Mogoče se njej zdi tako ker je sama bolj med debelimi,160cm in 80kg.Toliko kil sem imela tudi pred nosečnostjo.Bol buškasta pa sem bila v srednji šoli okol 65 kg.In to je to.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.4.2006 10:50:33   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
, ko se začne pa v zakon vmešavat pa to ni več v redu, pa mama gor ali dol.

Vsi odgovarjate na dogodke v vašem življenju ki z anonimno nimajo nič skupnega. Če je mama 1x nekaj rekla, še ni vmešavanje v zakon, pa čeprav njena punčka vpije da se v lajf meša z mikroskopom.

Eno je vtikanje in drugo je imeti občutek, da se vtika z mikroskopom.
dokler jo skrbi za zdravje, pa prinese kak krof je v redu,

Ker njej gre že to zelo na živce.

Mene resno zanima zakaj anonimni paše tak sistem? Ker pošteno povedano to ni čist zdrav odnos, da je njen partner za računalnikom in ne z otrokom.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 11.4.2006 10:52:26 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.4.2006 11:49:32   
kalbo
Mislim, da si vse skupaj narobe prebral. Mogoče se pa mamici zdi, da je hčerin partner preveč za računalnikom. To ni od mamice stvar in v to se nima kaj vmešavat. Anonimna pa ni punčka, kot si lahko prebral, ampak odrasla ženska pri tridesetih.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.4.2006 11:58:10   
Anonimen
No ja, prav veliko kil res nimaš. Ko sem jih jaz ori 30 letih imela 54, visoka sem 167, sem bila kar zelo suha.
Mogoče je mama kakšen film o anoreksičnih puncah gledala ali pa kaj brala, pa jo sedaj skrbi zate, pa še prepričana je, da bi moralo  tvojega moža tudi, pa te ne vidi.
Po moje bi bilo pa dobro, da bi se z njo lepo pogovorila. Povej ji, kako se prehranjuješ, da ješ normalno, kdaj in koliko. Da ne bo mislila, da kaj skrivaj bruhaš ali zanalašč ne ješ ali kaj takega. Čisto možno, da jo to skrbi.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
11.4.2006 13:25:08   
andrejka82
Kalbo, se ti globoko opravicujem, da sem te spregledala med vsemi temi puncami. Sorry, no.

, ko se začne pa v zakon vmešavat pa to ni več v redu, pa mama gor ali dol.

No, kalbo, ej kapo dol pred tabo, ce tebe ne bo zanimalo kako bo s tvojimi potomci, ko bodo sli na svoje, se porocili, bili srecni v zakonu itd.

Vsak po svoje razmislja, zato pa je forum, da se vidi 100 razlicnih pogledov na razlicne situacije.

Ne vem pa, zakaj se nekateri tako zapirate pred starsi in ne spregovorite o lepih in manj lepih stvareh vasega zakona. Sem bila pac jaz tako vzgojena, da nisem nikoli dobila nic prekritega in olepsanega in sem te odprtosti se danes in jo bom ponesla naprej v svojo druzino. Treba je govorit, tako, kot vsi pravite, da za dober partnerski odnos morata partnerja komunicirat, tako je logicno tudi s starsi, ker to niso neki bezni znanci v nasem lajfu ampak ljudje zaradi katerih ste vi tu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.4.2006 14:21:15   
kalbo

Lej, nihče ni rekel, da se zapiramo pred starši. Sam dejstvo je, da moja mama nima kaj iskat v mojem zakonu, še manj mi pa govoriti, kako naj delam s svojo ženo, podobno velja za taščo. Mi imamo s tastarimi super odnose, naša vrata so jim vedno odprta, sam kar mava midva z ženo med sabo jih pa nima kaj brigat, to je najina stvar. Tist moment ko se začno starši pentljat v zakon rata hudič v bajti.

Kako bo pa z mojimi potomci, pa po pravici povedano ne vem. Gotovo me bo zanimalo, kako imajo, sam vtikal se pa ne bom, ker je to proti mojim načelom, vsaj upam da ne. Če se pa bom, pa pričakujem, da mi bodo povedali svoje.

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.4.2006 16:18:35   
Anonimen
Veš na začetku sem tudi jaz bila vsa iz sebe, če sta mi tašča ali pa tast rekla kaj zelo "pametnega" ali pa nagajala za znoret. In pol sem jih enostavna odklopla. Mi je prav malo dol viselo kaj si mislita in kaj govorita. Sem se delala kot da nisem slišala... in sčasoma sta se naveličala. Sedaj me pustita pri miru in se lepo razumemo. Ne vtikujeta se v naju, kot se midva ne v njiju. Ima pa moj svak novo punco....in sedaj je ona na tapeti...se kr kreše...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Predsednik in porodniška
Admin

Za kako dolg porodniški dopust bi se moral zavzeti novi predsednik Slovenije?

takšen, kot je sedaj (24%)

krajši (34%)

daljši (42%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!