Teja N
|
Joj, dobro vem, kaj preživljaš! Mi živimo v isti hiši s taščo, zgoraj sva si uredila stanovanje. V mojo prehrano se sicer ni vtikala, je pa to bila najbrž edina stvar, ki jo je pustila pri miru. Vedno je morala imet prav in nikoli ampak NIKOLI ji nisi mogel čisto nič dopovedat, pa naj si se še tako trudil. Stalno se je vtikala v otroka, kako je oblečen, koliko in kdaj spi, kako in kaj je in pije itd. Nikoli ni bilo konec. Večkrat ga je mirkala in nikoli upoštevala mojih prošenj, vedno je naredila po svoje, nikoli naredila, kot sem ji naročila. Parkrat sva se udarili in to tako, da pol nisva po mesec ali več govorili. Ti povem, da sem se samo v tistem "tihem" času fejst sprostila in spočila od njenega teženja. Koliko živcev mi je požrla, koliko noči sem prejokala zaradi njenih besed! Pa čisto brez veze, ker to ničesar ne spremeni. Ko sem drugič zanosila (nepričakovano), sem bila ful nesrečna in prestrašena, da se bo ponovilo vse skupaj. Zato sem prosila moža, naj se pogovori z njo, saj če bi se jaz, bi se tako počili, da bi streho odneslo z bajte. Pojma nimam, kaj ji je rekel in ga tudi ne sprašujem. Vem samo, da imam od takrat naprej mir. Tastarejšega pomirka, ima jo rad in se lepo igrata. Malega ji pa ne dam. Raje malo manj počivam in se ne sekiram. Lahko ga pa popestuje, ko sem jaz zraven. Pogovarjava se samo o splošnih stvareh in se veliko bolje razumeva. Sicer še vedno včasih kaj pametuje, a jaz lepo pri enem ušesu not, pri drugem ven in smo zmenjeni. Zato ti svetujem, da se pogovoriš z njo na samem, enkrat, ko bo dobre volje. Pa ti daj pobudo za pogovor, ne čakaj, da začne kaj težit, ker pol se bosta samo skregali. Prosi jo, da naj razume, da imaš svoje življenje in da ti gre čisto dobro od rok. Če si sicer zdrava, ti nima kaj težit glede hrane. Tvojemu pridnemu dečku pa kar povej, saj sta par in dve glavi tudi lažje potuhtata kako pametno rešitev. Zdaj se odselit bi bilo preveliko breme, tako psihično kot finančno po mojem. Probajta najprej s pogovorom uredit. Držim pesti, da se vse lepo pošlihta in čim manj skodranih živcev ti želim! LP, Teja