emaa
|
Ko boš klicala v maju, boš dobila datum okoli 20.dne ciklusa (lahko kličeš tudi drugi dan, M, če pride prvi na vikend, pri meni je). Prišla boš tja, najprej pojdi v ambulanto IVF (nasproti informacij, tam kjer so UZ-ji. Sestra te vpiše, potem greš v pisarno za naročanje, kjer ti sestra razloži kako boš jemala zdravila, kdaj je UZ, itd. Potem greš v sprejemno, kjer ti preverijo zdravstveno, natiskajo nalepke in nazaj v naročanje (al je pa sprejemna, je na IVF oddelku), kjer ti bo dala zdravila. Pokazala kako jih pripraviš za uporabo in razložila kdaj prideš. Dala ti bo telefonsko, da pokličeš pa vprašaš, če te kaj zanima. Jaz imam kratki posotopek, domov sem dobila Gonal F v penkalu. Jemati ga začnem 2. dan M, dozo imam predpisano. Jemlješ ga 5 dni, 7 dan je UZ, kjer pogledajo kako reagiraš in določijo dozo za naprej (koliko gonala in cetrotida za naprej). Na listu, ki ga dobiš je predviden UZ 7,8,9 dan; na 9. dan tudi stop injekcija, 11. dan transfer, ter čez 3-5 dni transfer. Za dneve, ko imaš UZ, imaš lahko bolniško (ti že pri izdaji zdravil, da obvestilo zdravniku), lahko pa greš potem v službo. Jaz imam prvi UZ ob 7:30, tako da načeloma bi lahko šča v službo. Prevzem zdravil traja največ eno uro. Tako, da Pika ti boš na vrsti junija, pa sabo imej napotnico za IVf, za zdravila, če jo imaš ter odgovor s konzilija. Domov boš dobila precej dokumnetacije, list kako potekaIVF, kjer napišeš 1. dan M datumsklo, infomracije o zdravilih, itd.
|