|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SP-za izračun porodniške...
8.4.2006 13:00:07   
HuAnita
Babnice, zanima me tole, ker nikakor z eno kolegico z davčne ne prideva skupaj:
če grem na porodnoško 10. 7. 2006, od kdaj se mi štejejo plače za izračun porodnoške (od julija 2005 do junija 2006?, ali od junija 2005 do maja 2006).
Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SP-za izračun porodniške...
8.4.2006 14:39:37   
ona
pO MOJEM PRVA VARIANTA OD JLIJA DO JUNIJA 2006

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2006 14:57:11   
HuAnita
Ona, misliš torej vključno z junijem 2006? Tako se zdi tudi meni, nasprotno mnenje pa je, da vključlno z majem 2005.user posted image user posted image

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2006 16:07:09   
SaaS
Če greš 10. julija na porodniško, boš papirje verjetno urejala že junija, kar pomeni, da prispevkov za junij še ne boš imela plačanih. Torej ti junija ne morejo upoštevati, ampak le še maj. Razen če prispevke plačaš takoj prve dni julija in urejaš papirjr za porodniško na CSDju zadnji trenutek. Ne vem pa kako ti bojo tam komplicirali, ker naj bi to uredila 60 dni pred rokom poroda, torej mesec pred nastopom porodniške.
Pri prvem otroku sem jaz šla v porodniško 18. v mesecu in sem res čakala, da so mi upoštevali še predhodnji mesec. Urejala sem dva tedna preden sem šla na porodniško, pa so mi nekako dali na CSDju vedeti, da je to že zelo pozno. No, uredila sem vseeno. Če ti ne vpliva na višino porodniške, po mojem ne komplicirat..

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2006 16:45:39   
HuAnita
Saj za to gre, da si zdaj umetno dvigujem povprečje za porodniško. Jap, žal je ta naša država jako socialna do samozaposlenih materuser posted image
Tako da bi mi ful koristilo, če bi mi upoštevali še en mesec več z višjimi prispevki...
Se bom pozanimala na CSD, k sreči eno tam bežno poznam, pa se bom nanjo zgovarjala, da mi je ona tako svetovala, če bodo kaj težileuser posted image user posted image

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.4.2006 9:40:17   
SaaS
Ja saj jaz sem imela isto težavo, le da sem šla na porodniško 18, sem imela nekaj dni več na voljo. Mogoče vprašaj tudi na dursu, kako je z obračunom prispevkov. Kakor jaz vem, se jih plačuje do 15 v mesecu za prejšnji mesec. Mogoče se lahko kaj prej uredi, ne vem.  

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.4.2006 16:21:55   
Maleal
Od junija 2005 do maja 2006.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.4.2006 16:33:14   
Maleal
NEEE ZMOTLA SEM SE.Sem šla gledat na njihovo spletno stran in je od MAJA 2005 do APRILA 2006.100%

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.4.2006 17:41:02   
SaaS
Imarcel, ne vem kje si dobila te 100% podatke, ampak lahko ti povem, da so meni na primer upoštevali september, oktobra pa sem šla na porodniško.
Mogoče je to le informativni podatek CSDja. Ti dobiš na CSDju za izpolnit list papirja, na katerega se napišejo podatki o plačah zadnjih 12 mesecev. To ne izpolnijo na CSDju, tam le upoštevajo kar si jim prinesel na izpolnjenem listu. Tam pa se napiše zadnji obračunani mesec.
Prejšnji teden sem vložila papirje za porodniško, ki jo nastopim 4. maja in so mi pri tem upoštevali še marec. Po tvojih informacijah, bi moral biti zadnji februar.. Urejala sem začetek aprila, zato so marec brez problema upoštevali.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2006 9:43:26   
asso
Če imaš rok 10.07.2006 bi izgledalo takole:
Ker bi morala dati vlogo 60 dni prej (to bi bilo 11.05.2006) bi bili znani podatki do maja, tako, da bi na vlogo moralauser posted image  vnesti podatke od maja 2005 pa do aprila 2006 (eventuelno bi lahko zajela maj 2006), junij 2006 pa skoraj odpade, ker plačo za junij bi dobila šele enkrat julija, ko boš že skoraj rodila oziroma takrat ne bi bila plača, ampak že porodniška - in ker je to tako (že porodniška) junij se sigurno ne upošteva, kvečjemu le maj, če že to malo povlečeš (oddaja vloge) in ti na davčni vpišejo še ta podatek takoj, ko plačaš prispevke.

Tako, da kar sem napisala (malo zablujeno) se ti bi realno upoštevalo maj 2005 do april 2006 (če se zmeniš, oziroma vlogo oddaš po plačanih prispevkih, pa lahko vključiš not maj 2006).

Saj verjetno si se že pozanimala na CSD-ju, pa vseeno, morda bo kateri drugi prišlo v poštev.

Lp asso

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.4.2006 7:40:26   
SaaS
Asso, še enkrat preberi. 10.7.2006 gre na porodniško, kar pomeni, da ima rok verjetno nekje 8.8.2006. Torej 60 dni prej za urejanje papirjev je približno 8.6.2006-junij.
Če pa uredi nekih 37 dni prej, bo pa to že julij. Približno tako sem jaz naredila, le da sem imela teden dni več maneverskega prostora.
HuAnita, zdaj me pa res že zelo firbec matra, kdaj in kako boš to uredila. Daj sporoči.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.4.2006 12:44:43   
asso
Ja, ja, malo površna sem bila.

Pol pa lahko malo zavleče in ji upoštevajo tudi junij... Jaz sem vlogo dala kasneje kot 60 dni prej, ker sem tudi malo kasneje dobila od g. potrdilo o PDP.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2006 23:45:11   
HuAnita
Sem oz. bom tako uredila, da mi bodo junij upoštevali!!!user posted image user posted image user posted image
Včasih pa znajo biti na CSD tudi elastični in iti na roko!
Res imaš 60 dni prej čas, ni pa 'mus', kar pomeni, da si lahko gremo urejat porodniško tudi le nekaj dni pred PDP, samo potem ne smemo mijavkat, ker prvo dobimo šele 15. naslednji mesec,,,

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.6.2006 15:24:06   
asso
Dobra informacija, lepo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.6.2006 22:30:44   
Tasika
Huanita, a ni rok najkasneje 30 dni pred PDP? Jaz sem tudi hotela malo pokombinirat, pa mi niso pustili.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?