puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: eya Izgleda, da sem jaz dejansko prva aprilka , kajti najin Žiga se je rodil prvega aprila, 14 minut do ene ure zjutraj! Je zdrav fantek, ki rad veliko je in glasno protestira, če mu mami takoj ne utreže . Moj porod je izgledal precej drugače kot pri Maychiki. Prvi popadek sem dobila ob 9ih zvečer, pa ga niti nisem vzela resno, ker sem mislila, da me je zvilo v črevesju in sem šla na potrebo. Je bil pa precej močan-in sem si mislila, da saj to ziher ni popadek, saj začetni niso tako močni. No, pa je bil, in čez pol ure še eden, nato čez 15 minut, četrti je bil pa že nekje čez 8 minut. Nekje pri tretjem sem šele dojela, da gre zares, šlo je pa ekspresno, ob 11ih sem jih imela že na 3 minute. Ob polnoči sem prišla v porodnišnico, kjer so mi povedali v sprejemni, da sem odprta 8 cm, me odpeljali v porodno, kjer sem bila odprta do konca in smo kmalu začeli zares potiskat. Najprej dvakrat, pa ni šlo, nato sem par popadkov predihala na boku, nato smop še dvakrat potiskali, prebodli mehur, ena babica se mi je obesila na trebuh, druga mi je prerezala presredek in že sem dobila malčka na trebuh... Šlo je res zelo hitro in sploh ni bilo tako zelo boleče. Takoj, ko sem rodila, sem rekla: Pa saj sploh ni bilo tako hudo! Niso me brili, ne klistirali, ne dali česa proti bolečinam-ni bilo časa-od prvega popadka do poroda je vse skupaj trajalo manj kot 4 ure (pa sem rodila prvič). In zdaj? Sem doma in se crkljam z najlepšim bitjecem pod soncem . Tudi vam želim, da boste čimprej na mojem mestu! ČESTITKE