|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 17:49:04   
Anonimen
Pozdravljeni!

Ker je imel moj malček visoko vročino,ki kar ni hotla prenehati sva obiskala zdravnika.Ugotovil je, da ima vnetje ušes enega malo bolj vnetega kot drugaga in mu je predpisal Amoksiklav.Danes drugi dan po jemanju je kljub pogostemu previjanju in nenehnemu mazanju s kremicami dobil zelo pordelo kožo po ritki in spredaj,nenehno se zvija v krcih,ponoči in čez dan ne more spati.Ko sem zdravniku povedala je rekel, da moramo potrpeti.Kako le naj gledam svojega malčka, da tako trpi in joka cele dni.Ima katera podobno izkušnjo? Kaj naj naredim?

Že vnaprej hvala za vašo pomoč.Vse izkušnje bodo več kot dobrodošle!

Obupana mamica
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 17:50:31   
Primoza
Še enkrat pokliči povej da so spremembe trajne in ga nesi ponovno pokazat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 17:57:12   
Anonimen
Mi smo tudi na Amoksiklavu in to zaradi vnetja grla in ušesa. Dva dni je bilo dobro, tretji dan je bruhal, pa bil čez 10 minut spet dober, danes, 4. danm, pa ima spet vročino čez 39. Zdravnica je rekla, da je najbrž virus. Da ni pri vas tudi kaj takega. Možno, da ni kriv Amoksiklav, ampak virus.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 18:07:53   
StBarbara
Vsekakor  bi šla jaz na tvojem mestu nazaj k zdravniku. Ziher je ziher.


_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 18:19:26   
dejčka2
To je verjetno reakcija na zdravilo, pri nas je bilo tako, pa je zdravnica menjala antibiotik, potem pa je bilo v redu. Od takrat ima napisano na kartoteki ime antibiotika in zraven rdeč klicaj. Vprašaj zdravnika, če lahko menja antibiotik?

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 18:33:00   
sjug
Pri nas smo jemali Zinnat, pa je točno tako rkc. dobil šele šesti ali sedmi dan. Sem bila čisto penasta, ker sem mislila, da je viroza. Pol sem pa ugotovila, da ima prebavo popolnoma sfrkano in sem v lekarni kupila praško pasto za ritko in linex (kapsule so polne probiotikov). Dam mu pa tudi malo actimela, ker je star že 8 mesecev in ni alergicen na mleko. Boljse je bilo prakticno takoj. Aja, kakal je pa cisto zeleno in neprestano, tako da me je resno skrbelo. Pa se shujsal je za 800 g. user posted image . Bom pa pediatrinji rekla, kaksno rkc je imel, tako da bo drugic, ce bo treba, na to pozorna. 

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 19:10:24   
Mojca P.
Tak je bil nas po Ospenu...s tem, da sva ugotovila,da ne spi zato, ker se mu spuscajo neki fleki (kar pece in srbi), ki pa so po kake pol ure zginili. Zdravniku reci vsaj za Claritin sirup. (tega smo tudi mi dobili). nasa dr. je rekla naj dalje jemo Ospen, ce pa bo huje naj ga nehava dajati in naj vzame Ospen. Reakcije oz fleke niti ni vidla, ker so na poti do nje vedno zginili...ima pa Ziga v kartoteki zapisano, da je na antibiotik alargicen.

Vsekakor dr. povej, da je hudo, naj da Claritin..malega pa dobro opazuj!!

Vse bolj na svojo presojouser posted image , vem...ampak pri tako malih je baje ful tezko dolocit alergijo. Z Zigom bomo mogli, ko bo par let starejsi v bolnico, da bodo naredili teste (je namrec treba ostati noter)...do takrat pa jih ne sme dobit.

Upam, da boste cimprej zdravi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 19:39:18   
natasar
Ko je moja hčerka imela vnetje ušesa, smo dobili Hiconcil.Zvečer je seveda dobile take krče, potem pa sem še prebrala stranske učinke in seveda sem postala panična.Naslednji dan je še dobila izpuščaje, zato sva šli nazaj k zdravnici.Rekla je, da je to reakcija na zdravilo, ker ni navajena na antibiotike (Hiconcil je baje itak najbolj blag), izpuščaji pa da bodo izginili.Vseeno ji je predpisala drugo zdravilo-Primotren, ker je vnetje bilo še bolje, vendar še ni napisala, da bi bila alergična na Hiconcil.Tudi po tem zdravilu je imela krče-se je zvijala tudi v naročju, ki so se tretji dan umirili.Pa spali tudi nismo nič prve noči, je kar na meni spala.Tako da je bila samo reakcija na zdravilo. Upam, da je tudi pri vas tako! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 20:24:34   
Grascakinja
Pojdi nazaj in naj poskusi s katerim drugim antibiotikom. Tudi sama sem alergična na amoksiklav in mi vedno predpisujejo druge. Tiste od plive, ki jih samo 3 ali 5 poješ, kakosejimžereče. Očitno je otrok alergičen, pa kaj bi moral še bolj trpeti, če ni potrebe?

(odgovor članu natasar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 20:39:44   
srki
Naš je tudi imel pordelo in pikasto ritko od Amiksiklava, sedaj ga ne dobiva več, ko je potreben antibiotik. Meni so ga zamenjali, dobil je tudi neko kremico za po ritki namazat, mislim, da je bila ta krema canesten, da so tiste pikice zginile, imel pa jih je predvsem okol lulčka.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 21:01:41   
ANDREJA 75
Pojdi in reci naj ti napiše SUMAMED super ti rečem.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 21:22:12   
Seven*
Brez panike! Stvar je taksna. Vsi antibiotiki so antibiotiki zato, ker "pobijajo" bakterije. In ker pac ne pobijajo samo "ta grdih", pobijejo tudi tiste "ta dobre". Z dodajanjem antibiotikov se porusi crevesna flora, dostikrat je posledica driska in agresivno blato, ki povzroci vneto kozo v predelu ritke. Hoces moj nasvet? Kupi kaksno dobro kremico za ritko, ce se bodo pa drugi znaki, pa idi pokazat zdravniku...

A sem edina, ki je kdaj imela po antibiotiku drisko? user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 21:54:13   
Wilson
Tudi mi smo z našo 18 mesečno pupo imeli isto situacijo. Dobila je Amoksiklav in že takoj dobila drisko, nato pa še zelo vneto ritko. Ker je driska bila vedno hujša in ritka vedno bolj rdeča, smo mi zamenjali antibiotik. Smo že imeli antibiotike, vendar takšnih težav z prejšnimi nismo imeli. Jaz že nebi mučila otroka ob vsej paleti antibiotikov. Je pa driska takoj ponehala, ko smo prenehali z Amoksiklavom. LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: POMOČ!!Reakcija na antibiotik (Amoksiklav)
6.4.2006 22:36:14   
Urška*
Moj Žan je tudi imel zelo vneto ritko in malo driske, ko je jemal Amoksiklav. Drugih težev pa ni bilo.

Upam da boste lepo zrihtali.user posted image

_____________________________

Moje srce je zorelo z vsakim dnem,
ko je v mojem trebuhu zorelo dete.
Devet mesecev traja,da dozorita tako mati
kot otrok.
(Kim Vallone)

(odgovor članu Wilson)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?