|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   določitev dioptrije pri otrocih
5.4.2006 21:03:10   
loti3
Živjo

Hči je stara 26 mesecev. Pri dr. Omanovi je bila na pregledu za škiljenje, pa je ugotovila da je vse v redu. Rekla je, da bi bilo fajn če bi še izmerili dioptrijo. Ker je pač še majhna in ker ne zna oz. še ni pri volji, da bi iz tiskte kartice kaj povedala, je rekla da bi ji izmerili računalniško.
Dala je recept za ene kapljice, kot predpriprava na pregled, ki jih moramo jemati štiri dni pred pregledom.
Ne vem, kako ji bomo uspeli te kapljice nakapljat. Me pa zanima, če je to res nujno potrebno? Ali se ne da brez kapljic računalniško vid izmerit?

Hvala za odgovore in lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: določitev dioptrije pri otrocih
5.4.2006 21:28:41   
ona
Te kapljice je treba dajat,da skrči zenico ali razširi ali nekaj takega,ne znam točno povedat.Mi smo malemu tudi dajali in baje da ima po teh kapljicah malo zamegljen vid in se potem vse uredi.Tako,da ne skrbi,te kapljice ne naredijo nobene škode,je pa koristno za izmerit dioptrijo!

(odgovor članu loti3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.4.2006 8:40:49   
Anonimen
Ko so meni vid pregedovali računalniško, se nič ne spomnim kakšnih kapljic. Ma vi jih dajejte, kolikor jih boste res sploh uspeli v oko dati (vem, kako to izglda pri tako majhnem otroku), saj druge izbire nimate. Najbrž bo šlo s solzami vred več ven kot not, ampak drugega ne morete. Kar povejte to potem na pregledu. Vsaj jaz bi.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.4.2006 9:47:37   
*pepelka*
Otroku dajo kapljice za razširitev zenice, ker mu le tako lahko natančno izmerijo dioptrijo z računalnikom. Ker je otrokovo oko še v fazi razvoja se bi brez omenjenih kapljic drugače odzivalo in dioptrija ne bi bila realna. Je pa res, da se po teh kapljicah vid nekoliko zmegli, pa tudi blešči se bolj, za to takrat otroka ne izpostavljajte soncu, ali pa mu dajte kakša sončna očalca. Tudi mojemu sinu so merjenje opravili z računalnikom. Prvič je imel samo pregled, pa so mu računalniško izmerili še dioptrijo (brez kapljic) pokazalo mu je -, ko pa so mu meritev opravili s predhodnjim kapanjem pa je bila dioptrija +1.
Pri odraslih pa kapljice niso potrebne, saj oko ni več v fazi razvoja.

(odgovor članu loti3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

spol, nuhalna svetlina
utripek

Kaksne so izkusnje pri dolocitvi spola otroka pri nualni svetlini? Pri dr. Kudrovi.

pravilna (86%)

zmotna (14%)

Število vseh glasov: 71

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!