|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Metelkova - urgenca
2.4.2006 16:15:35   
ninocka
Sploh ne vem a  spada ta tema na ta forum (ce ne, prosim moderatorje, da jo prestavijo), sam se moram spihat.user posted image

Pred dvema tednoma sva bla z Evanom (star 7 mesecev) v bolnici (bronhiolitis in RSV virus), v petek pa se mi je zdelo da je spet zacel piskat. Pediatrinja je potrdila moje sume in nama predpisala ventolin in kontrolo v soboto.
V soboto nama je dezurna zdravnica po prvem obisku najprej dala inhalacijo fizioloske, potem pa sem jo prosila (ko smo sli spet na kontrolo), ce lahko dobi ventolinovo inhalacijo (v bolnici mu je takrat to ful pomagal) in so mi z veseljem ustregli. Popoldne sva mogla se enkrat na kontrolo (druga dezurna zdravnica), ki je povedala da je stanje boljse in na mojo prosnjo dala tamalmu se eno ventolin inhalacijo - nobenga kompliciranja. Dobila sva tud napotnico za na pediatricno v primeru poslabsanja. Doma sva imela 2 vpiha na 4 ure.
Dons zjutri se mi je pa zdel, da tamal ful tezko in pospeseno diha ter ful piska in hrope. Zato sva se z mojim odlocila, da ga peljeva na metelkovo izmert kisik.

Ko sva prisla do zdravnice, me sploh ni poslusala kaj ji razlagam (povedala sem ji da sva bila v bolnici, vceraj dobila 2x inhalacijo ventolina itd). Poslusala je tamalga in rekla, da ni nic kriticno (v tistem casu je res zacel leps dihat), kisika se ni dal zmert, ker jim naprava ni delala user posted image user posted image . Ker bi mogu ravno ob tisti uri dobit ventolin, sem jo prosila, ce lahko dobiva inhalacijo (po mojem mneju in izkusnjah mu pac pomaga) in je rekla, da je ne rabi in da itak ne pomaga. Kljub razlagam, da sva v bolnici iz dovajanja kisika 24 ur na dan v 2 dneh s temi inhalacijami bla OK za domov, je to ni zanimalo in mi nikakor ni hotla predpisat inhalacije. Se zmeraj je trdila, da ne pomaga. Ko sem jo opozorila, da glede na vcerajsnje izkusnje s temi inhalacijami, ni lih neki brezveze kar prosim, me pa skor nadere, da nisem povedala, da jih je dobival ze vceraj. Ko sem jo opozorila, da sem ji to povedala, mi rece Ne niste, jst pa: Sem, takoj na zacetku sem povedala (tolk o zdravnikih in njihovem spremljanju in poslusanju). S tezavo je potem odredila to inhalacijo in so naju odpeljali v drugo sobo, kjer nama jo je sestra nastimala. Tamalmu sem dala masko na obraz, sestra je vklopla aparat in sla, men se je pa zdel, da aparat ne dela. Cez kaksne 3 min je prisla k nama pogledat druga sestra in vprasala kako je in sva jo z mojim opozorila, da se nama zdi, da aparat ne dela. Glede na izkusnje, bi se moglo iz maske kadit in delat para, tukaj pa nic (aparat potem dejansko ni delal). Sestra je potem zamenjala aparat, prelila ostanek zdravila, tist aparat je res delal, ampak je blo konc vsega v 10 sekundah. Spet je nazaj prisla prva sestra, mal potresla in smo dobili pare se za 10 sekund in potem konc. Men se je zdel vse skupoi cudno in sem tud rekla, da v 10 sekundah ziher ni prejel doze (uceri v ZD sva mela masko gor dobrih 10 min) in je bla razlaga, da je to nova vrsta aparata (ultrazvocen), ki v susu opravi svoje. Sestra naju je potem peljala k zdravnici, ce naju bo se poslusala ali lahko gremo domov in naju je zdravnica ful s tezkim srcem sprejela in poslusala (vmes se je obregnla ob bodi, zakaj ga zapenjam user posted image user posted image ) in rekla da inhalacija ni nic pomagala (verjetno, glede na to, da niti ne vemo a je sploh dobil kaj zdravila al ne - bal opozorjena, da aparat ni elal vredu, poleg tega naju je pa poslusala takoj po prejeti inhalaciji in ni pocakala 15- 20 min, da prime - tok so cakali zdravniki v bolnici in najina osebna zdravnica).
Odpravla me je na nacin, da delam brezveze paniko, da sem jo za brezveze priosila v inhalacijo, ki itak ne pomaga in da naj tamalmu kar zmanjsam stevilo vpihov iz 4 na 6 ur, saj je prakticno zdrav.

Iz Metelkove sem sla tolk besna, sploh se mi je zdel zamal, da si ze tako prestrasen zaradi otroka, potem te pa se tam zdravnica obravnava kot enega kretena in se nic jim ne dela.

V glavnem, zdravnica je bla obupna (vem ime, ampak ga ne bom objavla), moram pa pohvalt sestro na sprejemu (bla zelo, zelo prijazna) in tud una ta druga je bla OK. Taka zdravnica pa resnicno nima kaj za delat na urgenci, sploh pa se ne za nase male pikce. In jst ji nisem kriva, ce mora delat v nedeljo.

Se opravicujem, ce je vse zmeden napisan, sam k se spomnem na zjutri mam kar pritiska 1000 in se cez user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Metelkova - urgenca
2.4.2006 20:22:29   
sjug
A ne Ninocka, kriza tile pediatri, polovica jih je tako nezainteresiranih. Sem že ugibala, če niso tile šolski p., ker nimajo blage veze o dojenčkih. Zaradi sorodnih težav. LPS

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Metelkova - urgenca
2.4.2006 20:45:18   
Pobalami
Ma to ni res. Te čisto razumem, da si jezna.

Meni se je nazadnje zgodilo, to z neposlušanjem, ko sem šla k okulistu med nosečnostjo.
Sem ga hotela vprašati za mnenje o porodu, ker imam zelo visoko dioptrijo. Je rekel naj se posvetujem s svojim ginekologom. Potem me pa zunaj sestra vpraša zakaj ni napisal mnenja. Ji povem. Ona gre nazaj noter in pride ven z mnenjem in mi reče da mu nisem nič rekla. Halooo? Ji spet povem. In ona mi reče, ja veste mu morate večkrat rečti, ker pozabi (je res star blizu 80)???user posted image

Ko gre za tvojega otroka je pa še huje. Sam ne vem zakaj mora človek zdravniku govorit kaj naj naredi?


(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Metelkova - urgenca
2.4.2006 20:45:48   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: sjug

A ne Ninocka, kriza tile pediatri, polovica jih je tako nezainteresiranih. Sem že ugibala, če niso tile šolski p., ker nimajo blage veze o dojenčkih. Zaradi sorodnih težav. LPS



Meni je en zdravnik zadnjič rekel, naj ne hodimo čez vikend (če ni res, res nujno) k njim v dežurno, ker tam včasih dežurajo taki, ki nimajo pojma o pediatriji. Očitno bo že držalo user posted image
Sicer mi hodimo v MB in še nikoli ni bilo težav. Temu zdravniku pa kar verjamem, ker je eden vodilnih pa še v zdr. šoli me je učil, tako da sem zihet v to kar je  rekel.

Je pa to dejstvo še kako žako žalostno, ker na ta račun mora marsikdo v bolnico, četudi bi se čist lahko ambulantno zdravil.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Metelkova - urgenca
3.4.2006 10:21:38   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: mamči


Meni je en zdravnik zadnjič rekel, naj ne hodimo čez vikend (če ni res, res nujno) k njim v dežurno, ker tam včasih dežurajo taki, ki nimajo pojma o pediatriji.


Tole je pa kar malce krizno. user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Metelkova - urgenca
3.4.2006 10:29:52   
mamči
Ja, res krizno user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Metelkova - urgenca
3.4.2006 10:52:50   
Anonimen
Krizno ja. Vecinoma dezurajo taksni, ki sele specializirajo in ker niso prepricani v svojo diagnozo, rajse dajo otroka na oddelek, da se potem naslednji dan drugi ukvarjajo z njim. Nazalost je tako. 

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?