Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
štorklja ali kengorujček 1.4.2006 11:58:30
|
|
|
|
PiaM
|
Punce, povejte prosim, če ima katera mogoče štorkljo za nosit dojenčka in kako se obnese. Razmišljam, da bi si jo nabavila, saj se naša Julia zelo rada carta pri meni čez dan in bi tako lahko imela obe roki prosti še za kaj postorit, Kako je primerjava s kengorujčki, kaj mi priporočate, saj se kengorujčki naj ne bi uporabljali pred 2 meseci,štorklja pa že. Stari smo šele 2 tedna. Zanima me tudi kje se jih da dobit ugodno, nekje sem jih videla, da stane cca.19.000 sit, kar se mi zdi too much, to je še več kot stanejo kengoruji.Hvala in lep dan!
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 1.4.2006 15:04:21
|
|
|
|
petka
|
Sem jih videla v Babycentru za cca 7.000 - 9.000 sit, lepe. Te za 19.000 so od štorklje in so res ekstremno drage - tolk denarja za kos blaga
|
RE: štorklja ali kengorujček 2.4.2006 13:33:24
|
|
|
|
Nataša31
|
Ojla! Moje mnenje. Če boš že kupovala, kupi Babyborn (ne vem kako točno se napiše). Čeprav je cena res tam okoli 20.000 se mi zdi najboljši! lp
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 2.4.2006 22:36:21
|
|
|
|
rija
|
Jaz ima kengorujček od mothercare, pa bi se z njim prej obesila kot pa malega not dobila Če boš kupila kengorujček, glej da se bo nataknil čimbolj preprosto. Štorkljo sem tudi jaz gledala, samo mi ni jasno, kako se dete v njej nosi pa ona v BC tudi ni znala pokazati.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 2.4.2006 23:49:19
|
|
|
|
3new!yes!!
|
Mi ne bomo imeli ne enega ne drugega. Ni mi vsec in raje ga imam v lezalniku, lupinici ali kosari. Kaj pa vem.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 3.4.2006 12:22:20
|
|
|
|
Barbs
|
Saj ni point v tem, da je TEBI všeč, da bo v košari, ležalniku ali lupinici Vprašanje je, kaj bo všeč. Ker so različni in nikoli ne veš, s čim te bo presenetil ravno tvoj. In je brezveze govort, da "jaz ga pa že ne bom razvadla, da bi se nosil" ... Ko bo stosedemnajstič jokal v ležalniku in stegoval rokce k tebi, ko boš mešala mineštro, ti bo verjetno potegnilo, da bo boljše, če ga daš v kengurujčka ali štorkljico... pa bosta skupaj kuhala, zalivala rožce...pa še kej
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 3.4.2006 12:52:59
|
|
|
|
3new!yes!!
|
Nikjer nisem napislaa, da ga ne bom nosila ker bi ga razvadla Gre za to da ga raje vrohak nosim kot pa v nekem kengorujcku, ki se mi zdi prav cuden. Sicer pa ce kengorujcka nimas, otrok ne ve kako je noter in tudi ti ne ves ali mu pase ali ne.. V kosari, lezalniku ali lupinici mu bo pa sigurno ok- ce ne v enem pa v drugem
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 3.4.2006 14:34:48
|
|
|
|
ajdaN
|
3new!yes!! sploh ni nujno, da mu bo všeč ali v košari ali v ležalniku ali v lupinci. Če bo hotel bit ob tebi, se bo toliko časa drl, da ga boš vzela v naročje. Vsaj pri nas je bilo tako. In potem ko v slabem vremenu po cele dneve prenašaš firbčnega otroka po rokah po stanovanju, kaj hitro "kapituliraš" in ga probaš dat v kenguruja ali štorkljo. Če imaš srečo mu je celo všeč, ti imaš pa obe roke proste in mogoče na hitrco skuhaš al pa se dol usedeš. Mali pa za kakšne pol urce zadrema, da je dan prej okrog. Pustimo ob strani hrbtenico, ki grozno trpi. Pa pustmo to, če ti čudno zgleda, glavno da deluje .
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 3.4.2006 16:39:36
|
|
|
|
Barbs
|
Tnx, Ajda; sem hotela povedati točno to - da ga ne bo mogla v rokah ves čas imet, če se bo pač odločil, da mu je fajn v naročju. In ji bo kengurujček še kako prav prišel - zgleda al ne zgleda...
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 3.4.2006 20:20:54
|
|
|
|
doroteja23
|
kengerujčka fizioterapevti ne priporočajo. Ni dobro za hrbtenico.
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 4.4.2006 8:40:13
|
|
|
|
Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: doroteja23 kengerujčka fizioterapevti ne priporočajo. Ni dobro za hrbtenico. Pa lupinice in športnih vozičkov na začetku tudi ne, pa cucljev tudi ne, pa spanja na trebuhu tudi ne, pa ... Saj veš, kako je s temi stvarmi - treba jih je iporabljati po zdravi pameti in trezni presoji. (Što ne ubija jača press )
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 4.4.2006 21:57:13
|
|
|
|
doroteja23
|
Ja, ja, ja!!
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 5.4.2006 8:20:31
|
|
|
|
ella2006
|
Vsak ima svoje.Mi naprimer tamale nismo nosili po rokah do 3 mesecev, razen ko se je dojila, kupček podirala že to je trajalo cca 20 min, previjala ali kopala ( to je tudi bilo priporočilo pediatrinje).Zato nikoli ni imela problemov s hrbtenico, pa pri 5 mesecih je že čisto sama sedela in pri 8 naredila prve korake, z 9 meseci pa že čisto hodila. O kakšni štorklji ali kengurujčku sploh nisem razmišljala. To je pač samo moje mnenje.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 5.4.2006 9:56:27
|
|
|
|
Barbs
|
Ok, jaz pa sem hotela povedati samo to, da so otroci različni in skušaš pač narediti vse, da jim olajšaš "muke" , ki jih pravzaprav ne poznaš. Enostavno se ne da predvideti, kater bo mirno in zadovoljno ležal doma v ležalniku, zunaj v vozičku, kdo pa bo protestiral na ves glas. Mu pač nekaj ne bo vredu... Pri prvi hčerki tudi jaz nisem uporabljala kengurujčka in tudi meni ni padlo na pamet, da ga sploh rabim, pri drugi pa mi je rešil marsikatero situacijo. Pa sem z obema enako ravnala, ju enako dojila, enako skrbela zanju, vse... Če v drugo ne bi imela kengurujčka, bi mi v tistij treh kritičnih mesecih ( od 3. - 6), ko se niti z vozičkom ni hotela preveč voziti, odpadle roke. Aja, pa še to - obe sta zdravi, nimata nobenih težav s hrbtenico, pa sedeli in shodili sta zelo zgodaj. Zdaj, v tretje, seveda kengurujčka še nimamo in ga tudi ne bomo kupili - ker ne vemo, kakšen bo . Če pa se bo v kasnejšihtednih / mesecih pokazalo, da ga potrebujemo, ga bomo prez pomislekov kupili.
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 5.4.2006 13:39:41
|
|
|
|
coolbabe
|
mi bomo pa probali s temle: http://www.lucky-baby.com/p_sling_instructions.asp ker lahko že novorojenčka nosiš, ker mu podpira celotno hrbtenico in vrat, pa tud za dojenje je praktično. Seveda če malecka ne bo hotla pol pa ne... sej zadeva ne stane toliko, pa še doma se jo da naredit... mislim da obstaja stran na netu z navodili, samo je trenutno ne najdem, imam pa sprintano doma. Zdej moram samo še po blago.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 5.4.2006 15:33:04
|
|
|
|
Barbs
|
DrejcDrejc, nekateri so "obojestranski" , večinoma pa se nosijo spredaj. Za zadaj v bistvu raje kupijo nahrbtnike, za na daljše sprehode in ko je otrok večji. Kengurujčki so bolj namenjeni za spredaj, da je mali stisnjen k tebi.... se pa dobijo tudi taki, ki se lahko kombinirajo spredaj, zadaj in celo na bok.
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 5.4.2006 15:40:57
|
|
|
|
DrejcDrejc
|
A tako, nahrbtnik je pa spet druga kategorija... Štorklje, kengurujčki, nahrbtniki... ja svašta! Hvala za odgovor! Bo treba kr v trgovine in zadeve v živo preizkusit, ko bo čas zato. Jaz bi otročka nosila na hrbtu predvsem zato, ker obožujem sprehode v naravi in v hribih, pa otroka ne moreš spredaj nositi, če hodiš navkreber, ker ga s koleni prerukaš, pa še hrbtenica ne vem, kako to prenaša. Štorklja mi je pa čudna zadeva... a to nič ne mahedra sem in tja...?
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 5.4.2006 15:58:31
|
|
|
|
Barbs
|
Ti, za štorklje res ne vem... nisem probala... možno da mahedra ...men se zdi nekak nesigurno, kakor, da bi ti lahko ven padel vsak čas Ampak možno, da je to samo zato, ker štorklje nisem nikoli probala. Kengurujček mi je prav prišel, tak enostaven, da ne rabiš doktorirat, ko ga not tlačiš Nahrbtniki so pa zakon, če res veliko hodiš v hribe... mal preglej, mislim, da so primerni predvsem za potem, ko se otrok že nekak sam pri svoji moči lahko pokonc drži... Pazi sad - dobijo se celo taki s strehco prot soncu, pa z žepom za flašo, pa taki dodatki - fensi pensi... Vprašaj malo moderatorja primoza , pri njih ogromno hodijo v hribe, z malimi otroki seveda in zihr je sprobal tudi nahrbtnik....
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 6.4.2006 15:17:19
|
|
|
|
aja
|
Za zacetek je boljsa storklja, edini problem je, da v Evropi nimajo taksnih, ki imajo trdno in ravno dno, da dojencek povsem vodoravno lezi (in so pogosto malo "zmeckani" notri. Ampak ce ga dobro "nastimas" notri bo tudi storklja ali sling OK. Lahko si ga celo sama zasijes (mislim da so bila navodila nekje na RR). Kengurujcek je pa tut kul, mi smo ga imeli za moje mlajse sestre...pazi samo, da lahko das dojencka na easy notri in ven (mislim, da je BabyBjorn najboljsi glede tega). Nahrbtnik pa potem, ko malo zraste. Sicer pa japonska firma Aprica dela storkljo- kengurujcek- nahrbtnik vse v enem (se spreminja s tem ko otrocek ratse). Ce imas morda kaksno moznost, da ti jo kdo poslje.
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 6.4.2006 17:33:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Ce ze kaj, potem kengorujcek. Storklja mi je tako kmecka. Kot da otroka z zaveso nase prilepis. grozno
|
|
|
|
RE: štorklja ali kengorujček 27.4.2006 19:03:50
|
|
|
|
Samoyedka
|
Tale zadeva od Aprice zelo dobro zgleda, vendar je en velik problem priti do informacij- stran je križanc med japonščino in zelo malo angleščine, tak da mi ni uspelo dobiti e-mail naslova. Če so cene v jenih, je pa stvar kar pregrešno draga, če pa v dolarjih pa ful poceni. Aja, imaš ti mogoče kakšen njihov e-mail naslov? Samo iz firbca bi se pozanimala.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?