MLIN
|
No midve s tamalo sva imele pa danes zjutraj že kontrolo. Prve pikice je dobila prejšnji ponedeljek, v četrtek je bilo najhuje jih je največ prišlo ven. Bilo je tako hudo da sta obe z babi jokale, imela jih je povsod po glavi, po jeziku, grlu, v ušesih, na glavi, skratka povsod, največ pa na hrbtu in trebuhu, kjer se je tudi začelo. Za mazati ne dajejo več ker baje ni v redu vsaj tako piše v zloženki ki jo je izdala infekcijska klinika (da se potem ne suši v redu in da lahko pride do kakšne bakterije, al nekaj takega, pa da če ima otrok povišano temperaturo da se ne ohlaja dovolj). Pri nas iz srede na četrtek nismo skoraj nič spali ker jo je vse srbelo, bolelo. Tako da sem klicala v četrtek še enkrat k zdravniku pa je rekla da nič ne dajo, naj ji dajemo sirup Zyrtec pač dvakrat na dan (sirup proti alergiji ki naj bi omilil srbenje). Jaz sem pa klicala v lekarno in mi je svetovala od kozmetike Avene kopel TriXera in losjon Cicalfate, ki je drugače za atopični dermatitis, za zelo suho kožo, ki posledično tudi srbi in še za nekaj drugega se ne spomnim kaj. In je priporočila da jo zvečer lepo skopam v tej kopeli in z gazico namažem po noricah z losjonom, da je pri njenih otrocih pomagalo. In jaz sem to kupila (stane skoraj 5.000 SIT oboje skupaj) in je ful pomagalo, je celo noč spala, pa manj jo je srbelo. Samo mi je rekla da te kozmetike nimajo v vseh lekarnah. Jaz sem imela srečo, da sem na to gospo v lekarni naletela, ker kupila sem jo pa drugje in sploh ni vedela da bi to pomagalo pri noricah, si je pa zabeležila in prosila da sporočim če je kaj pomagalo, da bo lahko ona naprej svetovala. Zdaj ima moja hčerka že suhe (je vsa v hrastah) in je danes naročila naj kupim hipermangan v lekarni in naj jo zvečer v njem skopam, da bodo ene hraste odstopile, kar jih ostane naj jih pa pustimo. In zdaj ko so suhe ni več nalezljivo in gre lahko v vrtec, samo bo vseeno še do konca tedna doma ker imamo možnost. Zdaj pa čakamo če jih bo še tamali dobil, je rekla da po vsej verjetnosti da jih bo. Je pa inkubacijska doba 2-3 tedne. Pa jaz jih tudi še nisem imela upam da jih ne dobim. Skratka vse skupaj je trajalo en teden, četrti dan je bilo najhuje. Upam da bo kmalu za vami. Lep pozdrav, Mojca
|