Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
posojanje denarja staršem 27.3.2006 11:24:55
|
|
|
|
Anonimen
|
sem samohranilka z malim otrokom v svojem stanovanju, ki sem ga prislužila sama, z svojim trdim delom. pred nekaj tedni me je mama prosila če ji lahko posodim malo denarja, dokler ne bo oče dobil plače....sem rekla prav, bom dala kolikor bom pač mogla... ji prnesem denar, in ona reče: "ja, sem mislila da boš kaj več dala" to me je tako šokiralo, da sem ostala brez besed... in zdaj sem trdno prepričana, da ji več ne bom posojala denarja, saj tistega denarja potem več ne vidim... ona je prepričana, da moram še jaz prispevati k družini, čeprav sem že na svojem in imam svoje stroške, vendar to njih ne zanima... ko imam jaz finančne probleme, mi rečejo, da naj grem na CSD in vsakič ko rečem da ji ne morem posoditi denarja, je globoko užaljena, češ mam denar, pa ji nočem "posodit" za nedoločen čas... kako naj ji dopovem, da imam tudi jaz lastne stroške, otroka, ki ga moram preživljati in da sem trdo delala, da sem prišla, kjer sem trenutno...?
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 11:30:35
|
|
|
|
mamči
|
A veš kaj, nič ti ne posojaj. Je pa ful nesramna, da te pošilja na socialo, kadar tebi dner manjka. Ko bo ona rabila, jo pa ti pošlji na socialno . Saj vem, zelo težko je z majhnimi dohodki, pa stroški +otrok itak.......je pa zelo kruta, da ima take "želje". Če bi bila vsaj hvaležna, pa da bi ti vrnila, tako pa ji kar lepo povej, da enostavno še sama komaj zmoreš ! Ziher je tebi težje, z otrokom, pa sama. Bo že morala razumet.
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 11:34:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojej, tole pa precej po izsiljevanju smrdi. Kaj pa vem, jaz bi, če bi videla, da resnično ne moreta živeti, klju temu, če bi lahko, dala pač tak znesek, da bi lahko normalno preživeli vsi. Koliko kaj stane, itak vemo, tako da se sploh ni treba čisto nič pregovarjat.
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 11:40:03
|
|
|
|
mamči
|
JA, jaz bi tudi dala če bi mi zneslo. Samo, anonimni očitno ne znese...... Ne znam si pa predstavljat, da bi moja mami bila tako brezbrižna do mene, v smislu: ti boš pa že kako...... Situacija ni enostavna - če daš, ti manjka, če ne daš te slaba vest nažira..................
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 11:58:42
|
|
|
|
wanabe
|
Če bi bila v situaciji, da bi morala posojati svojim staršem verjetno bi - nekajkrat, če bi imela seveda. Ampak bi morali vrniti tako kot je treba. Glede na to, da pa moraš preživeti sebe in otroka, da si na svojem - se mi zdi fuuuul grdo od tvoje mame, da ti sploh reče. A njej ni mar kako je z njenim vnukom ali vnučko? To je res zelo neodgovorno. Res pa je, da nihče od nas ne more vedeti kako bi reagiral, če ne bi bil v takšni situaciji.
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 12:29:12
|
|
|
|
kalbo
|
Ja, enim staršem nikakor ni jasno, da jim otroci niso ničesar dolžni. To tudi tvoji mami ni. Ona še vedno živi v prepričanju, da ima ekskluzivno pravico kontrole nad tvojim življenjem. Bohnedaj še kaj posojat po takšnelem odnosu.
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 13:03:19
|
|
|
|
bskrle
|
Ničesar ne dopoveduj in ne razlagaja, denarja preprosto nimaš (ZANJE), zakaj jim ni treba vedeti.
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 13:40:21
|
|
|
|
Annny
|
Draga Anonimna, tudi, če bi bila v resnici bogata, staršem, ki imajo tak grd odnos do tebe, ne bi dala niti tolarja. Nikar se ne pusti več prepričati! Lp
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 13:40:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen kako naj ji dopovem, da imam tudi jaz lastne stroške, otroka, ki ga moram preživljati in da sem trdo delala, da sem prišla, kjer sem trenutno...? Takole... Mama.. tudi jaz imam lastne stroške, otroka, ki ga moram preživljati in sem trdo delala, da sem prišla, kjer sem trenutno
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 13:41:53
|
|
|
|
lelaval
|
Če je res potrebovala denar, bi morala bit zadovoljna že z vsoto, ki si ji jo dala, a se ji je zdelo premalo. Se pridružujem predhodnicam, ki pravijo, da ji ne daj (ali posojaj) denarja. Naj jih nič ne briga, zakaj ga sama potrošiš, zanje ga pač ni. Pa boljše, da se jim čimprej zameriš (kot pa kasneje, ko bi jim že kar lepo vsoto dala). Ko enkrat začnejo prosit, te bodo vedno (seveda pa pozabijo vračat) - je stric od mojega tak.
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 14:51:24
|
|
|
|
Gina
|
Sploh se ne sekiraj, reci ji: Joj, mami, jaz sem pa ravno danes tebe hotela prosit, če mi posodiš malo denarja, veš, jaz sem šla čez limit, pa nimam več nič za jesti. Lepo prosim!!
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 15:34:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Grdo...še huje kot pri nama..jaz ji ga nebi dala in se sploh o tem nebi želela pogovarjati..pri nama je podobna situacija..moja tašča ima penzijo, ki jo čuva...vsakič ko prideva z možem na obisk jamra koliko ima za plačat ogrevanje, pa elektriko, pa telefon, pa hiša propada itd..midva sva prenovila že spodnji del hiše, vsakič, ko sva prišla sva ji dala za ogrevanje pa še za kaj..potem je pa začela, da je treba novo fasado, pa okna...pa je bilo mojemu hvala Bogu dosti in ji je rekel, da ni problem, če hišo prepiše nanj..saj je tu še njegova sestra, ki veselo hodi papcat k njej z vsemi tremi otroci...pa še malo ji mama da ko je brez denarja..ja nekateri starši znajo biti res zelo čudni..ko sta bila moja dva še živa sta mi vedno pomagala kolikor sta lahko, pa nikoli nisem nič prosila..če sem bila brez denarja sem si raje sposodila pri kolegici in tudi takoj vrnila kot da bi njima tarnala...jaz mami nebi dala niti tolarja..
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 17:43:59
|
|
|
|
mika
|
To ni posojanje denarja, ampak izkoriščevanje. Glede na situacijo, ti sploh ni treba pojasnjevati, zakaj ji ne moreš' posoditi', ker bo užaljena če boš pojasnjevala ali ne. poskrbi zase in za SVOJEGA OTROKA, mama pa naj skrbi za svoje in si ne dovoli, da bi prelagal finančno breme na tvoj hrbet. Podobno je z mojim tastom. Celo življenje je živel na TAKO VELIKI NOGI, ker je pač podedoval ogromno premoženje od svojih staršev. Danes nima nič. in je tudi iz vseh starni padalo, da moramo zanj poskrbeti. Pa sem rekla NE. Celo življenje ni ničesar ustvaril, živel je vedno na tuj račun, tolarja ni privarčeval iz svoje plače, sedaj bi pa še midva z možem morala skrbeti, da bo lahko dalje gnal tak luksuz. Hja pa kaj še. Naj se nauči živeti s tem kar ima. Midva z možem, pa morava poskrbeti za svojo družino. Saj sva mu nekaj časa pomagala, ampak se je začel obnašat kot da je vse to normalno, pa še pokomandirat je hotel z možem, pa smo hitro naredili konec. Ne se sekirat in da ti ne pride niti na misel, da bi odtrgala od svojega otroka in dala mami, ki to sploh ne ceni. lp, mIka
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 23:04:18
|
|
|
|
Pupica
|
Bolje prva zamera kot druga...ne vem, reci NE! ti tut veš da na CSDju ne boš dobila a ne?Torej še njo usmeri tja!
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 27.3.2006 23:15:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko te bo prosila za denar (čeprav se mi je zazdelo, da ne prosi, ampak enostavno kar zahteva), ji reci, da nimaš. Verjetno bo vprašala:"Ja kako pa to?" Pa ji povej, da imaš sovolj samo zase in za svojega otroka, za kaj več pa ne. Potem zna pasti kak komentar na to, češ da pa izgleda, da imaš veliko več. Takrat ji lahko odvrneš, da tudi za njo ne izgleda, da nima. Nenazadnje pa - ničesar ji nisi dolžna niti dati niti posoditi. In tudi razlage ji nisi dolžna dajati, zakaj je tako. Če je pa celo taka, da zna reči, da je pa ona tebe preživljala, ko si bila otrok in najstnica, ji pa brez kančka slabe vesti lahko rečeš, da je bila ona tista, ki se je odločila, da te bo imela in da je tega nisi ti prosila, saj te takorekoč nikjer ni bilo, če se pa že odloči za otroka, pa mora tudi vedeti, da to pomeni tudi dolžnost preživljanja. Ne pa to, da mora otrok, ko odraste, staršem vrniti denar za recimo 18 let preživljanja. Ja pa kaj še...
|
|
|
|
RE: posojanje denarja staršem 1.4.2006 20:02:21
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: paris Sem prebrala tvoje pisanje in si mislim, da se ljudje do nas obnašajo na tak način kot jim mi dovolimo- tudi naši starši. Tvoja mati točno ve, da se lahko brez posledic nesramno obnaša do tebe.Lahko ti teži za denar- itak se ji ne boš upala reči ne! Ampak, ti jo preseneti! Povej ji, da denarja nimaš! Sploh pa bi ji jaz rekla, da kakor vem po navadi starši pomagajo "ta mladim" in ne obratno, al kako!? Anonimna, pošlji mamo na CSD ali pa na banko po kredit. Mislim, HALO Pa NE je zelo kratka in učinkovita beseda. Jaz bi ji enostavno rekla NE - brez razlag in opravičil zakaj...
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?