|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   protivlomna folija & protivlomna varnost
26.3.2006 21:49:10   
Magi*
prvo:

zanima me, ali ima kdo izkušnje z protivlomno folijo, ki jo nalepiš na okna in so tako bolje zaščitena pred udarci, zlomi, vlomi.

predvsem mi gre za slednje, ker nam je nekdo hotel vdreti v hišo in (šele) sedaj delamo analizo varnosti in želimo odpraviti vse "varnostne luknje".

drugo: kaj vse pravzaprav lahko storimo sami, da čimbolje zaščitimo svoje imetje pred nepridipravi?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: protivlomna folija & protivlomna varnost
26.3.2006 22:32:22   
Anonimen
Uh, enkrat sem že napisala cel roman potem me je pa ven vrglo! user posted image

Najbolj pomembna je, za moje pojme, dobra zavarovalna polica, ki krije škodo, ki nastane na objektu pri vlomu, ki je praviloma veliko večja od vrednosti tega, kar odnesejo. Pa tudi to je krito, če je polica dobra.
Druga stvar je dober alarm, ki tuli in tuli in tuli - čim bolj glasno in čimvečkrat.

Protivlomna folija je, zame, metanje denarja stran. Tudi razne protivlomne ključavnice,  ki trajajo le nekaj minut. Mi smo imeli protivlomno ključavnico in vrata s trojnim varnostnim zaklepom (zgoraj, sredina, spodaj) pa je vse šlo.
Zgornje ne velja za stanovanje, v katerega je možen dostop samo preko vhodnih vrat. V tem primerju je smiselno investirati v najboljša protivlomna vrata.
Pri hiši pa je vse to brez veze. Razen, če blindiraš vsa stekla. user posted image  Ampak ne blindirat s protivlomno folijo.

Drugače pa še pametne navade - denarja ne hrani doma, zlatnina ipd. v hišnem trezorju (mimogrede, danes se jih dobi že za par jurjev), ko greš stran, naj ti kdo prazni nabiralnik, avtomatika prižiganja in ugašanja luči v hiši, poslikaj in označi vse vrednejše predmete v hiši, imej shranjene številke dokumentov, ...
Obstaja ena fajn knjiga slovenskega kriminalista na temo domače varnosti, poglej v knjižnici.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2006 7:50:16   
Magi*
Ja, Selena, saj teh "običajnih" nasvetov se držimo. tudi zavarovano imamo na maksimalni znesek, vse kar se je dalo. problem je, da živimo v večstanovanjski hiši in imamo domofon - torej vrata niso nikoli zaklenjena, temveč le zapahnjena in skozi te je enostavno priti. pa še v visokem pritličju smo in lahko vstopijo tudi skozi balkonsko okno - zato bom dala čez nalepit protivlomno folijo - v bistvu jim želim malo otežit vstop in s tem povečati verjetnost, da kdo od sosedov opazi nepridiprave. imamo pa še vhod na vrt, ki ga nameravamo v prihodnjem letu popolnoma zapreti in seveda vrtna hišna vrata, ki jih zaklepamo. edino vhodna vrata v stanovanje nimamo najboljša, ker se je mojmu možu takrat to zdelo nesmiselnouser posted image

seveda je smiselno razmislit o alarmni napravi oz. varovanju. a vi ga imate? in kako se obnese?

je pa zelo slab občutek, ko veš, da ti je nekdo (nepovabljen) po hiši hodil.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2006 9:22:23   
soncece24
Meni se še vedno zdi najboljša alarmna naprava pes čuvaj, ki že z laježem odžene morebitne vlomilce. Drugače pa je tak kot si rekla, 100% varnosti pred vlomilci itak ni, lahko pa jim toliko otežiš vstop, da ali jih odkrijejo kakšni sosedje, ali pa ugotovijo, da se jim ne splača vlamljat, ker bi predolgo trajalo. Torej: varnostna ključavnica, protivlomna folija na oknih in balkonskih vratih in čimbolj glasen alarm bo verjetno odgnal vlomilce. Itak večinoma vlamljajo kakšni narkomani, ne pa profesionalci, ki se jim zaradi 5 let starega tv-ja ne splača lazit nekomu v stanovanje. Pa na tvojem mestu bi jaz tudi avtomobilske ključe skrivala, ker baje po novem, če ti hočejo avto ukrast ti vlomijo, da bi ključe našli. tatovi so vedno bolj iznajdljivi.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2006 9:39:23   
Anonimen
Kar se sosedov tiče, je tako no vsaj pri nas je bilo, da so nam celo stanovanje spraznili, sosed pa jim je še pomagal računalnik nest ven. Ja pol ko smo pa v prazno stanovanje prišli pa se je najprej pohvalil ker je pomagal pri selitvi, samo pol ko smo mu povedali, da o naši selitvi mi nič ne vemo, pa je debelo gledal, tako da se jaz na sosede nebi preveč zanašala.
Ja alarm, pa dobra vrata pa zapiranje oken, zaklepanje vrat

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2006 16:15:34   
Magi*
heh, sončece, naših dveh avtov (skoraj nepremičnin) najbrž nihče ne bo hotel odpeljat;)

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2006 18:25:55   
Anonimen
Ja, imamo alarm. Odkar ga imamo, je parkrat tulil v prazno, parkrat pa sem gotova, da je tulil, ker se je nekdo sprehajal po garaži. Enkrat celo odkar imamo celo parcelo ograjeno.
Priporočam ti, da si ogledaš stran od Conrada in če imate koga, ki je malo električist, boste tako prišli skozi dokaj ugodno. Po moje je to v dani situaciji najbolje, kar nahko naredite.

O protivlomni foliji nisem razmišljala. Prvič zato, ker imamo preveč okenskih površin, drugič pa zato, ker se tisti, ki se loti oken, loti s konkretno zadevo kjer folija ne pomaga. Ne verjamem, da pride kdo mimo in brca v šipo. Hiša/stanovanje, ki je v planu vlomilca, je prej opazovana dlje časa, prav tako navade stanovalcev.
No, tu so izvzeti razni pohajači po stopnišču blokov, ki se sprehajajo in iščejo nezaklenjena vrata.
Recimo, da je realno stanje nekje med temi in profesionalnimi ropi, o katerih slišimo po tv. Upam, da bo tako tudi ostalo.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.